Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kotkovo excentrické herectví je celkem vtipné, ale jinak je to klasika - od výchozího námětu, přes zpracování až po ten stereotyp, kdy externista za policii vyřeší skoro vše a děje se tak pořád dokola, až do zemdlení. Že by to bylo tím, že originál seriálu natočili v Německu? 50%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenáristicky je to velice špatné, ale vzhledem k otřesné režii není scénář tím největším problémem. Zde do trapného přehrávání zabíhá poměrně často i Kotek. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznesiteľný by mohlo byť aspoň tak trochu milo neznesiteľný. Napríklad Dr. House albo Dr Ludsky v našom podaní boli kreténi, ale dalo sa to pozerať, aj sa zasmiať. Ale toto, čo tu hrá Ko(ko)tek je príšerné. Totálny magor, arogancia, povyšeneckosť, správanie sa k ľuďom ako odpad. Ktorého diváka to má presvedčiť? Komu sa toto zdá neznesiteľné, ale v podstate milé? A scenári a prevedení na úrovni školáka už ani nehovorím. Totálny prešľap, nerozumiem kto si toto mohol obľúbiť. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Ubohé a Kotek se fakt nedá vydržet. Jakoby toho ega a namachrovanosti kolem nás nebylo dost, že? Celkově slabé, marně hledám, co by mě zaujalo.... A tady samozřejmě nadhodnocené, jak jinak.... ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 8 dílech je na mé straně spokojenost. Každý díl je pohodová jednohubka, která se nesmí brát vážně,  ale s velkou dávkou nadsázky. V prvních 3 dílech mi vadila postava Zedníčka, pak přestal přehnaně řvát a vše bylo O.K. Mezi Kotkem a Polívkovou to pěkně fungovalo a oba mám ráda. Věc na kterou se podívám po čase klidně znovu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hloupé, avšak přitažlivé. 1)  Věřte, nevěřte, nakonec jsem zjistil, že mě tento uhozený béčkový seriál docela baví. Lví měrou se na tom podílí 32letý Vojta Kotek, kterému to po zhubnutí sluší a 41letá Anna Polívková ve své typické roli._____ 2)  Výstižný koment: prybka*._____ 3)  28.12.2023 - výrazně horší druhé řadě dominují příšerné dialogy, s nimiž si herci očividně nevědí rady. A děj sám není o nic lepší. Za druhou řadu 1*. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kvůli koroně odložený seriálový projekt mě zaujal hlavně díky obsazení Vojty, který z roztomilého puberťáčka vyrostl v charismatického chlapíka a zraje i herecky. Seriál je bohužel docela průměrný, ale díky Vojtovi a Aničce má i světlé momenty. Na jedno zhlédnutí v pohodě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze slovo "nesnesitelny" je to prave. Vojta Kotek v roli vystredniho genia je opravdu na facku, ale prislo mi to mile a sympaticke. Cekal jsem to daleko horsi a jsem celkem prijemne prekvapeny. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Primáckým počinům se většinou obloukem vyhýbám, u Einsteina jsem však udělala výjimku kvůli hereckému obsazení. Německou předlohu Einsteinovy záhady jsem neviděla, ale řekla bych, že Vojtěch Kotek ani Anna Polívková si žádnou ostudu neutrhli. Typově se do rolí výborně hodí a oba se vzájemně velmi dobře doplňují. Komediálně laděné případy jsou okořeněné notnou dávkou nadsázky a děj vcelku slušně odsýpá, tak nemám důvod házet tento seriál do jednoho pytle s mnoha paskvily, kterými televize Prima krmí diváky. Jasně, že se z námětu dalo vydolovat víc, ovšem na české poměry to nedopadlo zase tak špatně. (60%) ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Dal jsem všech 8 epizod a musím říct, že na české poměry je to fajn. Kotek a Polívková skvěle fungují jako protipóly a svižnost celého řešení případů s vedlejší dějovou linkou táhnoucí se napříč epizodama není také k zahození. Snad to po těch 8 dílech neumře. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne nevím jak to hodnotit. Na česky poměry je to fakt dobrý, současná česká tvorba je fakt velmi špatná. Takže zas ta laťka je hodně nízko. Docela jsem překvapená, že Kotek umí hrát. Ta Josefíková se tváři v každým seriálu stejně, mluví úplně stejně… o tom to herectví není, ale já nejsem expert, ze jo :-D Jinak mi přijde, že Kotkovi ta role dost sedne, jeho body language působí velmi přirozeně. Co už tak přirozeně nepůsobí, jsou dialogy. Podle toho, jak ty postavy občas mluví, to vypadá spíš, že to psal někdo, kdo moc zkušenosti s mluvením na lidi nemá… ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filip Koenig (Vojtěch Kotek) je arogantní, sebestředný, bezcitný, zpupný, bezohledný.  Jeho příjmení znamená v češtině král jsou i varianty psané König či Kőnig. Jedná se tedy o vlastnosti kteří si mnozí s vladařem spojují. Druhá řada Natáčení bylo zahájeno 24. srpna 2022, vznikne 8 dílů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích lze říct, že je to velmi slabý seriál s pár geniálními scénami a nápady, které ale zcela uvadají ve srovnání s neschopností scénáristy vymyslet příběhy, ve kterých bude Kotkův Einstein fakt perlit. Herecky je to občas fakt děs, přehrávání snad až amatérským způsobem. Postavy i tak jsou docela sympatické a sem tam jim i člověk drží palce. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima se po letech konečně překonala a vyplodila kriminální seriál, za který se nemusí stydět. Vojta Kotek tu možná hraje spíš sám sebe, než aby se zdejšími výkony jakkoli předřel, já ho ale mám rád už od prvního setkání se Snowboarďáky, už jen proto jsem se na něj tolik těšil. Už se sice spíše otáčím zády k seriálům, kde každý díl pojednává o něčem jiném (vyjmo Simpsonovy nebo třeba BoJacka), čas od času ta prostá kriminálka ale nevadí, zvlášť když se v ní pohybuje tolik milého vtipu. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Tohle mě tááák bavilo! Teda hlavně asi první dvě epizody, kdy se s naším profesorem seznamujeme, ale ani ke konci to nebylo zas tak zlé. Obzvlášť na novodobou českou kinematografii to je super zpestření, že jsem schopná odpustit i semtam vykrádání Sherlocka, zmatečnost nebo možná i trochu nelogičnost určitých situací. Obzvlášť, když hlavní postava je Vojta Kotek, který dělá s Annou Polívkovou až nečekaně dobrou dvojici. A ty hlášky.. // Když mě budete hledat, zkuste to uprostřed Boubínského pralesa. Tam teď budete něco zkoumat? Ne. Tak proč tam budete? Já tam nebudu. Tak proč vás tam máme hledat? Právě proto. // ()

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

První díl vám přijde zajímavý - nesnesitelný a excentrický nevyšetřovatel/vyšetřovatel Kotek. Ale tak u třetího dílu už máte chuť zastřelit Kotka. Nebo sebe, to je jedno, jen abyste na to nemuseli koukat. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo. Všichni se zde chovají jako totální retardi. Zejména pak celý policejní sbor je totálně neschopný. Navíc hercům ty role nevěřím ani omylem. Takhle nevěrohodně zahrané postavy jsem už dlouho neviděl. Ačkoli to možná bude scénářem, protože obsazení vypadá papírově slušně. Samotné případy jsou pak extrémně přitažené za palici a jejich řešení přichází naprosto nahodile a totálně nesmyslně. Průběh vyšetřování, jestli se tomu tak dá říkat, je těžce nezajímavý. Bez pořádných stop, bez svědků, bez policejní práce. Navíc plné faktických chyb. Třeba když se nám snaží namluvit, že 7 patrová budova je vysoká 8 metrů. -_- Kdyby alespoň postava "Einsteina" dobře fungovala. Ale i zde seriál selhává. Jeho skopičiny jsou trapné, ale jako velmi trapné. Navíc se po chvíli začnou dost opakovat. Skutečně se zde nedá mluvit o nějaké formě humoru. Svou "inteligenci" v podobě "dedukce" pak předvání maximálně tak 2x za epizodu a to zcela nahodile a nesmyslně. Celkově vzato nebudu zacházet daleko, když řeknu, že mě hloupost seriálu až urážela. Viděl jsem 4 a půl epizody a už nikdy více. 1* 20% ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama