Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

cab 

všechny recenze uživatele

Klasicky pribeh nastinen podle zanroveho mustru, kde neuprosny a tvrdy policista ovlivnovan vyssi moci je nucen zajit az za hranice zakona a v poslednich okamzicich, kterym predchazi tragicka udalost, si uvedomi sve pocinani, za ktere bere plnou odpovednost s tim, ze ke dnu nepadne jen on sam. Neurazi ani nenadchne. 60% ()

crha 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka o zkorumpovných fízlech z prostředí špinavého, negrama páchnoucího LA. Já už tady opravdu budu za nějákého fašouna, protože to vypadá, že mám na negry strašnou pifku, ale to zmrdstvo, co dělá bordel na konci filmu a co dobije každého bílého, bych normálně plynoval. Ale přesně tenhle typ filmů miluju. No a Kurt je výbornej a hrozně jsem mu fandil. 85% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odporně průměrný krimimální snímek, který nevyniká absolutně ničím a naopak se utápí v tunách klišé a provařených dějových peripetiích. Nepomohou ani výtečně zahrané vedlejší role a sympatický Scott Speedman, kterého mám stále zaškatulkovaného, jako medika z Underworldu. Souboj dobrých poldů proti zlým je zcela rutinní a nikterak strhující záležitost. S přihlédnutím k tomu, že scénář dělal samotný Brian Helgeland je tento fakt trochu zarážející. Russellovi však role sedla slušně a tak nejvíce vadí příliš pomalé tempo. Akce je na akční film skutečně minimum a zručně natočená rovněž zrovna dvakrát není. Jedna silná scéna se tam ovšem najde a má ji na svědomí doktorka z ER... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý případ zkorumpovaných policistů na pozadí incidentu s Rodneym Kingem. Film, který ničím nepřekvapí a pracuje přesně podle zavedených žánrových schémat, ale je potřeba mu přiznat tempo a solidní herce, díky čemuž je trošku delší stopáž snadněji stravitelná. Možná bych hodnotil i výš, nebýt závěru a tradičnímu americkému proslovu před davy. 60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krimi jako z Kinder vejce! Surprise obsazení. Překvapil mě čokoládový Ving Rhames a překvapil mě i sladký Scott Speedman. Brendan Gleeson byl na oko křehký jak vejce, přesto pod skořápkou tvrdý jako žlutý umělý ořech! A když se k tomu rozlouskne snad historicky nejlepší výkon Kurta Russela, je nadherná a barevná hračka na večerní pokoukání na světě! Mňam mňam mňam mňam mňam mňam 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama