Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (447)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle patří k absolutní světové špičce. Když jsem to viděl cca jako 7letý ještě za socialismu, netušil jsem, že to není nový film. Rok vzniku 1937! Vše poctivě kreslené. Naprosto pozitivní obsah, bez cynismu, vulgarit a narážek. Výtvarné i hudební skloubení - něco úžasného! Při poznávání starších amerických filmů jsem si už nejednou uvědomil, že máloco z úspěšné evropské tvorby 50.-70. let, nemělo svou předlohu již dávno v USA. A to se týká též animáků... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO: 9. Bítešský filmový festival/// Dabing 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Animace 8/10/// PLUS: kouzelně zábavné, krásné písničky, i v českém dabingu, nadčasové nejen po technické stránce, ale i po té obsahové MÍNUS: pro děti (1-10 roků), které se na pohádku se mnou dívali to bylo trochu dlouhé, nebo ne tak zábavné a vtahující, jako jiné moderní pohádky, uznávám, že třeba děj s trpaslíky by mohl být o něco kratší/// Shrnutí: Díky Bítešskému festivalu, který jsem navštívil poprvé, jsem měl možnost vidět tento poklad kinematografie poprvé na velkém plátně. Zážitek. A co teprve tehdy, jak to museli diváci vnímat. Děj možná z počátku poměrně přímočarý, ale příběh, animace, hudba, vše stále funguje a i v konkurenci nových pohádek obstojí./// Celkem 90%/// ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stále krásná záležitost, která zřejmě nikdy nepřestane být kouzelná. V tomhle byl Walt Disney opravdu geniální.Obzvlášť ta smršť nápaditých gagů musela být ve své době něco neskutečného. Mimochodem teprve když si člověk pustí verzi s českým dabingem, může zalitovat, že princ nedostal více prostoru - jeho písně totiž nazpíval fenomenální Karel Hála. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tady se zub času vůbec nepodepsal a skvěle jsem si užil tuto pohádku, kterou znám celou nazpaměť. Tehdy to musel být naprostý trhák a Oscar byl naprosto po právu zasloužený. Škoda, že se dnes podobně kvalitní animáky už moc netočí. [7,5/10] (Walt Disney) (Technicolor /// Produkce: Walt Disney /// Scénář: Ted Sears, Richard Creedon /// Kamera: Maxwell Morgan /// Hudba: Frank Churchill, Leigh Harline, Paul J. Smith /// Hlasy: Roy Atwell, Stuart Buchanan, Adriana Caselotti, Eddie Collins, Pinto Colvig, Marion Darlington, Billy Gilbert, Otis Harlan, Lucille La Verne, James MacDonald, Scotty Mattraw, Moroni Olsen, Harry Stockwell /// Oscar: Walt Disney (za filmové novátorství) /// Nominace na Oscara: Frank Churchill, Leigh Harline, Paul J. Smith (hudba)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nepamätam si, ci som niekedy v detstve tento animovany film videl, ale zazitok bol aj teraz dost velky. Najviac obdivujem animatorov, ako mohli tak krasne nakreslit a vo farbe natocit takyto film uz v roku 1937. To je hlavny dovod, preco si tento film zasluzi jednoznacne plne hodnotenie, aj ked sa dospely divak moze chvilkami nudit... 19.03.2010 _______ Adriana Caselotti - (Sněhurka) +++ Roy Atwell - (Doc) +++ Lucille La Verne - (Královna) +++ Moroni Olsen - (Čarovné zrcadlo) +++ Harry Stockwell - (Princ) +++ Hudba: Frank Churchill, Leigh Harline, Paul J. Smith +++ Produkcia: Walt Disney +++ ()

Galerie (121)

Zajímavosti (100)

  • Plánované avšak nerealizované scény: královna drží prince ve vězení a svými kouzly přinutí k tanci kostlivce – Sněhurka se ve fantazii vidí tančit s princem v oblacích nad hvězdným mořem – Trpaslíci připravují Sněhurčinu rakev s pomocí lesních bytostí – Píseň "Hudba v tvojí polévce", kde trpaslíci zpívají o polévce, kterou jim Sněhurka právě uvařila – Hudební číslo trpaslíků "Nikdy nejsi tak starý, abys nemohl být mladý" (džanik)
  • Sněhurka nabádá trpaslíky, aby se šli před obědem umýt. Když však vyjdou ven, je tma. (chleba24)
  • Podľa pôvodných návrhov sa mala Snehulienka podobať na animovanú postavičku Betty Boop, mala mať sexi veľké oči, úzky driek a širšie boky. (krasomama)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama