Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (447)

kiddo 

všechny recenze uživatele

A tak nám začíná éra zoofilního znásilňování evropského pohádkového kánonu a jeho přetavení z ultramorálních hororů do zcela nezávadné megainfantilní podoby vhodné leda pro upozaděné děti s extrémně sníženou inteligencí. Lekce číslo jedna, prťousové: pokud si máte nějaké privilegium odpracovat a můžete to pomocí hypnózy nebo odhalených koz hodit na kohokoli jiného, neváhejte a jděte do toho, i kdybyste se kvůli tomu měli uchýlit k systematickému zneužívání zvířectva. Bod Rejpalovi, vždyť kdo by se chtěl nechat komandýrovat podobnou afektovanou krávou se skandálně mizernýma způsobama. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Marná byla moje snaha přistupovat ke Sněhurce skepticky - po 10 minutách jsem se přistihla jak zasněně hledím na cvrlikající holoubky (v reálu bych ta prašivá stvoření nejradši nakopla) a rozkošnou Sněhurku šudlící schody (zbytečný byl můj pokus zaplašit své okouzlení faktem, že to pěkně odflákla). Vrcholem bylo hlasité prozpěvování "hej hou" při němž jsem naznala, že na to abych definitivně vyrostla z disneyovek asi ještě nejsem připravená - díky bohu. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

MeganámrdSPOILER! Což znamená, milé děti, že by jste dále neměly číst, neboť bych vám mohl vyzradit části děje či dokonce celý jeho průběh, víte? Víte, viďte? Tak vyčůrat zuby, vyčistit to a spát. Se strejdou! - Slečna nasere opatrovnici, v lese kuchne majordoma, pohlavně vytíží sedmero liliputů a když od nich čapne nějaký ekl moribundus, pročež prakticky uhyne, okolo jdoucí nekrofil ji omylem zase rozpumpuje. Nic zajímavého, buďme upřímní. Která z nás něco takového neprožila alespoň šestkrát, že. Trojice stars za průlom v animaci i za kouzlo, které dodnes z filmu zavání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stále krásná záležitost, která zřejmě nikdy nepřestane být kouzelná. V tomhle byl Walt Disney opravdu geniální.Obzvlášť ta smršť nápaditých gagů musela být ve své době něco neskutečného. Mimochodem teprve když si člověk pustí verzi s českým dabingem, může zalitovat, že princ nedostal více prostoru - jeho písně totiž nazpíval fenomenální Karel Hála. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Klasika. Kupodivu to po více než sedmdesáti letech fungovalo i na mojí dcerku. V dnešní éře animáků tenhle film klasickým zpracováním, rýmy i dabingem možná působí staře... Pamatuji si však jak jsem z něj byl za komančů, kdy jej kdosi přinesl k sousedům, kteří jediní široko daleko měli video paf. * * * * * ()

Galerie (121)

Zajímavosti (99)

  • Většina scén byla natočena s živými herci, aby animátoři mohli co nejpřesněji ztvárnit pohyby jednotlivých postav nebo například pohyby oblečení či vousů při tanci. Zároveň byly postaveny i některé kulisy jako chaloupka trpaslíků – exteriér i interiér, aby opět měli kreslíři a animátoři co nejlepší předlohu pro svou práci. (ing.Frosty)
  • Pro film byla použita tehdy nová tzv. vícevrstvá technika snímaní. Kamera ze shora snímala jednotlivé vrstvy skel (někdy až 7), na kterých byly různé části obrazu (pozadí, postavy) a se kterými mohli filmaři různě pohybovat, aby vytvořili dojem hloubky obrazu. Například když se kamera pohybuje skrz les a působí tak dojmem 3D obrazu. Tato technika byla poprvé použita v krátkém film Starý mlýn (1937). (ing.Frosty)
  • Film vydělal v přepočtu na dnešní dobu 3 miliardy korun. (M.B)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama