Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno co má začátek, má i konec. Budoucnost světů je v rukou Nea nebo agenta Smitha. Válka dnes určitě skončí. Je účelem každého života smrt? Tenhle Matrix je jinej. Bitva o Zion, to je záplava digitálních triků a řežba jako v hvězdné pěchotě. Jenže já mám Matrix rád kvůli jiným věcem. Souboje, světlo, barvy, hudba, to vše jsem si mohl užít až při závěrečném souboji o nadvládu. Neo, ať jsi kdekoliv, DĚKUJEM! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Matrix Revolutions - logické a velmi efektní dokončení jedné z nejlepších sci-fi všech dob. Neo uvízl v pasti stanice metra mezi světem Matrixu a Zdrojem, ale je brzy osvobozen po akční návštěvě Orphea a Trinity u Merovejce. Paralelně s průletem jedné z bojových lodí sledujeme superbitvu posledních lidí v Zionu - v bojových strojích s ručními zbraněmi proti myriádám chobotniček přicházejících z Matrixu. Zachránit je může už jen Vyvolený - Neo, který se po strastiplném letu zatím snaží dojednat se stroji uzavření míru, vždyť agent Smith se vymknul i kontrole Matrixu a ohrožuje vedle lidí i svět strojů. Finální bitva se Smithem je geniálně nafilmovaná v dešti a bouřce, bojuje se v trojrozměrném prostoru s uchvacujícím nasvícením scén a božskou prací kamery (blesková osvětlení, postavy bojující v lijáku, protisvětlo, chvíli stmavení do siluet, chvíli přesvětlení, funkční zrychlování i zpomalování kamery, detaily kapek a ruky rychlejší než padající kapky). Velká podívaná. Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/9498-matrix-revolutions-matrix-revolutions-the/videa/ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část druhá. Neo nyní tráví své bezesné noci v meziprostoru, jako kdyby ho skřípnuly dveře podzemky - nemůže rubat agenty v Matrixu, ani podpořit Zion v přípravě na válku s nesčetnými hejny chobotniček. Mimochodem scéna, kdy zionští bojovníci tasí prostřednictvím svých robotických mechanoidů masivní kulomety, zahajuje jednu z nejpamátnějších bitev filmového plátna. Další pak svede rozpolcený Neo s plně nezávislým apokalyptickým programem Smithem a kapacita Matrixu je pro jejich střet téměř nedostačující. Zkrátka akce a efekty jsou znovu onou objemnou adrenalinovou injekcí, po které kroutíte hlavou, až vám vržou meziobratlové destičky. Vytknout toho lze pouze minimálně (snad jen některé dialogy nebo nelogicky realizované zásobníky s municí), děj se zjednodušil, film je až nečekaně drsný, temný a pesimistický. Soundtrack znovu hyperstylově nabušený, bullet-time v Matrixu dokonalý a Wachowští přetínají cílovou pásku ve skvělé formě. Monumentální trilogie, první díl zkultovněl příběhem, druhé dva zase ohromující akcí. 90% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/425 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/62,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Jméno přestupní stanice mezi Světem strojů a Matrixem je Mobil Ave. Mobil je anagramem slova Limbo, což je jakási přestupní stanice mezi Nebem a Zemí. (HellFire)
  • Pro boj Nea (Keanu Reeves) se Smithem (Hugo Weaving) ve vzduchu byla postavena speciální konstrukce zvaná „The Tuning Fork“, schopná 360° rotace. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 2003 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama