Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (289)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak nebýt té známé hudby (která je stále výborná) a názvu, tak bych vlastně ani nevěděl, že se jedná o pokračování této nyní již mnohadílné hororové série. Ve filmu NENÍ žádný Michael Myers (ani jemu podobný vrah), takže bych tento třetí (a dle hodnocení na ČSFD zatím nejhorší) díl nazval nekanonickým. Téměř nic v tomto filmu nefunguje, ale musím mu uznat dvě věci. Za prvé: Těch pár vražd a zabití docela stojí za to. :) Za druhé: Ti "posluhovači" Cochrana (a vůbec celé městečko Santa Mira) byli docela strašidelní. :P Jinak se ale jedná o dementní horor s některými "vymazlenými" nelogičnostmi. Jako zajímavost bych uvedl to, že vyhlašovatelku zákazu vycházení a telefonní operátorku namluvila Jamie Lee Curtis. Jo... a naprosto šílený "mozkojeb" je reklamní song Silver Shamrock. :D ()

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Pokračování, které jednak není opodstatněné (SPOILER! k filmu Halloween II přeci jen Michael Myers uhořel) jednak nesouvisí vůbec s předcházejícími filmy (kdyby to pojali jako restart, dejme tomu, ale pokud se to producenti rozhodli vpustit do světa jako pokračování hororové série Halloween s tím, že to s předchozími snímky nemá nic společného, to už chce velké koule a ještě větší touhu po penězích) a hlavně které je tak nudné a debilní, že se to ani nedá slovy vyjádřit, je prostě čistokrevný odpad. Na tomhle jsem opravdu nenašel nic dobrého a rozhodně je to jedno z nejhorších pokračování ve filmové historii (momentálně má napadá pouze Nekonečný příběh 3, který tomuto "filmu" může konkurovat). 0 %. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Že by to bol až taký trash, ako som čakal, to sa nedá povedať. Na začiatku by som atmosféru potemnelej nemocnice a jej okolia nevedel moc odlíšiť od tej z dvojky. Je ale fakt, že pár scén bolo strašne odfláknutých, až smiešnych. Napríklad hneď prvá vražda. Alebo zblíženie dvoch hlavných postáv. Ale záver s telefónom a obrazovkou bol v pohode. Aj Carpenterova hudba, prirodzene, aj keď mimo filmu by som ju asi nepočúval. Bola totiž správne neurotická. K 21%nému hodnoteniu by som povedal len toľko, že fanúšikovia Mikea a Laurie boli sklamaní, že tu nevideli Mikea a Laurie. Myslím si, že keby sa z názvu vypustil "Halloween", bolo by tu omnoho vyššie hodnotenie. Ja sám by som si zaspeakoval, že for me takých 49%. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Na Halloweene III je najkrajší ten WTF moment. Celý film pôsobí ako nezaká paranoidná fantázia z 50. rokov, ktorá sa z neznámych dôvodov zatúlala a zrealizovala v rokoch 80-tych. Ako nejaký súdržný dramatický celok je to až dojímavo tristné, ako nejaký sled jednotlivých, viac či menej podarených (alebo zbabraných) obrazov, podfarebených skvelým soundtrackom Johna Carpentera, ktorý improvizuje na motívy pôvodnej halloweenskej témy je to veľmi solídny film. Tiež sa to dá chápať ako úplne uletená dekonštrukcia pôvodnej myšlienky Halloweenu. je škoda to odsúdiť a prehliadnuť. Halloween III sám ponúka viaceré zaujímavé kľúče a cesty, ako ho sledovať. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Jedním ze zábavnějších důvodů, proč tento film vznikl, prý měl být odmítavý postoj amerického filmového kritika Rexe Reeda k filmu Halloween II (1981). Publicista tvrdil, že pokud vznikne ještě další pokračování, odevzdá svůj novinářský průkaz. (Mr.Hudson)
  • V tomto filme je možné vidieť na chvíľu aj Michaela Myersa. Objavuje sa však len na chvíľu a aj to len v televízií. (8HitBoy)
  • V jedné scéně se v televizi objeví upoutávka na původní Halloween (1978). (Dreadd)

Reklama

Reklama