Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ak by ťa zaujímalo ako to vyzerá, keď jeden film úplne na kompletku revitalizuje celý filmový priemysel jednej krajiny, zmení jeho smerovanie a vizuálne aj štrukturálne ovplyvní všetky nasledovné žánrové počiny toho kraja, mám pre teba tri slová – Mou gaan dou. Ak by sa našiel čo i len jeden poctivec, ktorý by to chcel vidieť na vlastné oči: daj si najprv niektoré celosvetovo oslavované počiny z režisérskej stoličky Johna Woo (Ying hung boon sik / Dip huet seung hung / Lat sau san taam) a za tým tento opus. Uvidíš rozdiel milión a jeden. (x / x / x) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Volavky je zaroven nejlepsi, ale presto si podle me tak vysoke hodnoceni nezaslouzi. Pribeh o dvouch spionech je urcite zajimavej, ale urcite sel zpracovat krapet lip. Misty je film precejen zbytecne jednoduchej. Herci se docela snazi, ale nic extra nepredvadi. To co tenhle film ale zveda z prumeru je zdarila rezie, takze i nudnejsi pasaze jsou natoceny docela stylove a svizne. A diky slusny delce film prakticky nenudi. Nastesti jsem necekal akci ve stylu Wooa, ale spis drama, coz bylo dobre, protoze v tehle kriminalce je akce pomalu, ale nevadi to. Kvalitni film a slusna zabava. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Policista vs. mafián, ale každý "pracuje" na obrácené straně zákona.. Víc si nechám pro sebe, protože kvalitní příběh Vás bude stejně jako mě držet v napětí až do konce a po cestě si užijete několik překvapení! Kdo nebude čekat tupou HK akci, dočká se velmi originální krimi a nebude zklamán.. Někomu možná nesedne typický asijský styl, ale přesto doporučuji. Scénář, hudba a režie je na vysoké úrovni! A ten remake natočil přeci jen Scorsese..:-)!! .. "Musíte dodržovat pravidla. Ti kdo je poruší, dopadnou jako on. Budou vyloučeni. Kdo si to s ním chce vyměnit?" -"Já by jsem chtěl!". 90%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mne to strasne pripominalo SKRYTU IDENTITU (2006) od Martina Scorseseho, dokonca sa mi zdali byt niektore sceny skoro az okopirovane. Jediny rozdiel bol v tom, ze pokial som si DiCapria s Damonom neplietol, tak tychto Hong Kongskych hercov naopak plietol a preto by som si mal Volavku pozriet znovu, aby som jej mohol dat plny pocet. Bol som velmi spokojny, je to vynikajuci film o sledovani policajta ako spicla v mafianskom gangu a naopak gangstra, ako spicla medzi policajtmi... 02.10.2010 _______ Andy Lau - (Inspektor Lau Kin Ming) +++ Tony Leung Chiu Wai - (Chen Wing Yan) +++ Eric Tsang - (Hon Sam) +++ Kelly Chen - (Dr. Lee Sum Yee) +++ Sammi Cheng - (Mary) +++ Hudba: Kwong Wing Chan +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trocho nesrozumitelné drama. Postupně film výborně graduje a závěr je naprosto strhující. Téma filmu je velice prosté a kvality Volavky by mělo posouvat směrem dolů i použití silně sentimentalní a místy až kýčovité hudby. Navíc je ve Volavce celkem málo akce a zabívá se spíš soukromým životem obou "volavek". Ale navzdory tomu všemu se podle mě jedné o jeden z nejpůsobivějších krimi filmů z prostředí mafie jaké jsem kdy viděl. Pod čerstvým vlivem interesantního konce dávám 90%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)
  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama