Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (346)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tato nová verze mě zaujala hned, sympatické postavy, moderní prostředí. Celkově je seriál pro obyčejného diváka určitě zajímavý a dobrý. Obsazeni paradni, asi nejlepší herci součastnosti podpořeny hvězdami z první sanitky , svižná režie, osudy každého hrdiny ze sanitky rozebrány, a sem tam i nějaká ta akce. Renč, ačkoli to není můj oblíbenec, se toho zhostil dobře. No a Vašut, je třešničkou na dortu. Jen nechápu lidi co dávaj odpad, viděli 3 díly a hodnotí to je teda úroveň. Na naše poměry slušný. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je těžké navazovat na řekněmě slavné (označení legendární jak se často uvádí u Sanitky není na místě) seriály. Už jsme to zažili u Nemocnice na kraji města a teď tu máme z dalších pokusů. Předně musím pochválit ve všeobecné rovině ČT za slušnou propagaci tohohle seroše. Bývalo celkem pravidlem, že nejeden tvůrčí tým dal pod křídly ČT hodně slušný TV film, ale kdyby o něj člověk náhodou nazaškobrtl při vysílání v Tv, utekl by mu... (předesílám, že nepatřím k těm co si na začátku v týdne zakroužkovávají co by chtěli vidět). A teď k té Sanitce. Renče nemám rád, nesedí mi. Na Sanitce byla velmi vidět ta úporná snaha natočit něco ve stylu západního střihu, aby to bylo akční, aby tam byla krev, aby tam byly jednotky integrovaného záchranného systému, ale také aby tam byla příběhová linie se známými herci a aby se podařilo zrecyklovat hlavně původní postavy v původním obsazení. Po prvním dílu (a po skončení třeba změním názor) jsou dojmy více než rozpačité. Celé to připomíná mexickou telenovelu ze zdravotnického prostředí. Řada dialogů je opravdu tupá. Rádoby akční záběry na houkající ambulance, první nehoda (jak z Kobry 11), dialogová komixová okna, nepřesvědčivé herecké výkony (Jiráček, Kolesárová, Veškrnová - Havlová) vše to bylo takové nemastné neslané. Máme zde i první konflikty mezi Jiráčkem (začínající doktor u záchranky) a Vašutem (dlouhosloužící řidič) a jelikož je pro Renče divák pitomec, je třeba každý názorový střet doprovodit hudebním podtrhem jako z hororu. Proč při vyprošťování raněných z autobusu zvolili tvůrci jako hudební podklad chorál také moc nechápu.... Zkrátka tohle je jen za dvě houčkačky, třeba bude lépe, ale pokud Sanitka pojede stejným tempem, nepomohla by jí ani nehoda vlaku či pád dalšího letadla v Suchdole. * * ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, opět jeden total propadák. Souhlasím s KIT.HL, radek99, ceskyhonza a mnohými dalšími. Vyhozené investice ČT. Dva díly a dál se nedívám. Poplatné dnešní akčně škvárové době. Myslím, že Filip Renč tohle neměl brát.. A Ivan Hubač by se měl vrátit ke své původní tvorbě typu May Day (TV film), Černí andělé (TV seriál), atd. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když se chystala Nemocnice po dvaceti letech, byla velká očekávání a následoval velkej průser. Proto jsem u Sanitky radši nic moc nečekal. A kupodivu zas až takovej průser to není. Výkony a vývojem postav mě potěšili Vašut a Dvořák. Naproti tomu Hanzlík se tam ploužil bez výrazu a nasazení s rolí celkem o hovně, Adamovská už jenom tak do počtu, aby jako bylo vidět, že navazujeme. Havlové to slušelo natolik, že ani nebyl poznat dost podstatný věkový rozdíl mezi ní a novým amantem. Juřička, v první Sanitce plachý chlapec od klavíru, tady ovšem neohroženě s revolverem nakráčí do cikánského ghetta, případně zmydlí zloděje sanitky. A Mádr, to je teprve kadet! Už za války lítal v Anglii a ještě v roce 2013 pilotuje záchranářskej vrtulník. Bohužel, Jana Budaře mám pořád zafixovanýho jako polodementa z Nudy v Brně, takže v momentě, kdy se představil jako Gordon Mádr, skončil můj pokus vnímat Sanitku 2 jako drama. Plus další otřesně vtipné momenty typu Lábuse běžícího s majákem v ruce po ulici, nemluvě o parodii Srstky na Srstku. Ale jo, mohlo to bejt horší. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek první série Sanitky jsem pochopitelně zklamán. Filip Renč mě nepřekvapil a na laťku nastavenou původním seriálem dosáhnout nedokázal ani zdaleka. Nutno dodat, že Ivan Hubač mu bídným scénářem také zrovna nepomohl. Při sledování prvního dílu jsem nevěřícně kroutil hlavou nechápajíc, proč se po tolika letech nedokázali nebo nechtěli tvůrci elegantně zbavit největšího omylu první série Tomáše Juřičky. Skepticky jsem vnímal i sázku na herecké „hvězdy“ typu Marka Vašuta nebo Jiřiny Bohdalové. Tomáš Juřička ale nakonec patřil k těm, kteří toho zkazili méně (jako starší je mnohem snesitelnější) a dokonce i Marek Vašut se pochlapil a měl pár povedených momentů. Hereckou snahu nelze upřít Michalu Dlouhému, i když jeho proutník zůstal na míle vzdálen doktoru Skalkovi. Jaromír Hanzlík zůstal jen stínem mladého doktora Jandery plného vznešených ideálů. Nakrátko se vzchopil v sedmém a osmém dílu, kdy zazářil mimo jiné i ve skvěle napsaných dialogových scénách s Jiřím Dvořákem (asi nejpřirozenější herec této řady), jenže o to více vynikl rozdíl mezi právě např. těmito díly a jinými těžce podprůměrnými epizodami. Závěrečné díly opět poslaly seriál do pekel, sestřička zlodějka, ta modelka (nebo co to bylo), politické pletky a usměvavé obličeje Zdeňka Srstky neomylně vtiskly druhé řadě Sanitky punc béčkového seriálu určeného pro masové televizní konzumenty. Druhou hvězdu jsem přidal po několika vydařených momentech uprostřed série, na víc to bohužel není, ale dolů už přes slabý závěr také nepůjdu. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo i přímo v sídle MF DNES, které tak dostalo dočasně háv bulvárního deníku "Terč". [Zdroj: MF DNES] (hippyman)
  • Některé scény byly snímány i na mobilní telefon s vysokým rozlišením, aby akce dostala bezprostřednější, téměř dokumentární ráz. [Zdroj: MF DNES] (hippyman)
  • V souvislosti se špatnou návazností na původní sérii, která se odehrávala v průběhu 19 let (1956 - 1975), čehož si scénáristé nevšimli, se občas objevují u pokračování dohady nad věkem MUDr. Jandery (Jaromír Hanzlík). Ten lze velmi snadno vypočítat. V původním seriálu přichází v 8. epizodě (1984) Janderův spolužák MUDr. Karlík (Svatopluk Skopal), který si v rozhovoru s Eliškou (Zlata Adamovská) stěžuje, že je mu 34 let a ještě nic nedokázal, z čehož lze usuzovat, že Janderovi je zhruba stejně. Ve stejném díle se otevírá ARO v nemocnici Na Františku, které se v reálu otevíralo roku 1965. Jandera se tedy musel narodit v roce 1930-31. V době, kdy se „nová“ Sanitka odehrává, by mu tedy muselo být něco kolem 82 let. (cundak)

Reklama

Reklama