Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zase vrchol. Bohužel jsem měl možnost vidět nějaký díl. Lituju toho a ještě litovat dlouho budu. Cikán podřžíne v lese krk cikánce, teče ji krev z krřní tepny. Nic zvláštního. Zvláštní je to, že ona ještě po půl hodině žije, protože cikán volá záchranku, než se idiot vyžvaní a než Zlata Adamovská to pochopí, uběhne 5 minut. Než se saniťáci rozhoupaj, další dvě minuty. Jedou v klidu, po cestě si ještě povídají, za jízdy se na sebe smějí, dívají se na sebe. Když dorazí na místo, kde sevezme, tu se vezme - novinář na motorce. Ten se stačí ještě předjet a ryyyychle běží fotit ještě nezheblou cikánku, která už dobrých 6 minut krvací z krční tepny a tsále je při smyslech a mluví. Cikán se dá na útěk a saniťáci se domluví, že si zahraji na policisty a zločince dopadnou. Než se ale rozhodne kdo, uběhne minimálně půl minuty. Cikán má samozřejmě náskok. Ale ten mladý saniťák je snad syn pana Zátopka a za 5 vteřin už vidíte, jak cikán leží na zemi a saniťák ho hrdinsky spacifikovává. Ale to že cikán měl u sebe nůž, kterým podřízl krk své běhně, to už asi nehraje roli. Takže pokud to shrnu a vžiju se do reality, tak 6 minut dojezd na mist je asi dost. Samozřejmě záleží na podmínkách provozu a pod. Ale pokud vezmu zdržování, které jsem viděl, salo by se to zkrátit na 3 minuty. Ten novinář tam, se to dozvěděl jak? Byl na školení u CIA nebo co? Nebo pracoval pro NOVU :-) (podrobnosti na tn.cz) A ten hrdinský saniťák...netrvdím, že nikdo takový neexistuje, ale jedno je jasné. Cikán pokud utíká, je už nepolapitelný. Pokud je polapen, tak na 100% použije cigoš kudlu. To znamená že na 90% bude saniťák zraněný. A Vašut odsouzen, za to, že vůbec si dovolil vyslovit v seriálu slovo "cikán", za rasovou urážku. Podrtženo sečteno, ten seriál je odpad. Urážka zachranářů a nebo naivita tvůrců......cože? Tvůrců???.... ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doprdele ale už mě s tím přirovnáváním k nějaký zahradě, nemocnice či pojištovně apod. výdobytkům vážně uživatelé serete! To neumíte napsat svůj vlastní názor???! Furt opičkujete jedno a to samý, když se objeví nový seriál z lékařského prostředí! *** Po shlédnutí všem 13ti dílů musím uznat, že syn pana Hubače se popral s pokračováním velmi statečně a pan režisér Renč udělal svoje celoživotní "seriálové" dílo. 80% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Krok po dvaceti devíti letech byl, si myslím, udělán rázně a pravou nohou. Silná návaznost na předchozí seriál je určitě správná volba, i když to může působit jako lehká, námětová marnost. Některé podobnosti jsou až příliš okaté. Seriál vznikl v době, kdy se stalo takovým menším národním sportem okamžité odsuzování a degradace. Zde to mají na starost přechytralí všeználci, kteří sedí doma, vadí jim v podstatě vše, co v seriálu vidí, a mají tolik nestoudné suverenity a anonymní odvahy, že to odsoudí bez jakýchkoliv konkrétních výtek. Ubohé narážky o tom, jak to má a nemá být, skutečně nechápu. Nikdo z nich nikdy nic nedokázal a nedokáže, ovšem zde mají možnost svou omezenost projevit, a také to dělají. Ano. Hodnotím zatím průměrně. První díl do toho šel nepochybně bez váhání a po hlavě, i když mi první zásah přišel chvílemi až moc show, hudba mně u toho velmi mile překvapila. Jen tak dál. Kamera je akční, možná trochu přehnaně, ovšem to dnes všichni chtějí, ne ? Já bych se bez toho klidně obešel. Jak moc budou doktorské zásahy reálné, jako v předchozí sérii se teprve uvidí, nicméně začátek velmi slušný. Individuální příběhy hrdinů se přizpůsobují době, na nic nečekají a také se hned rozjíždějí. Je nutné si přiznat, že toto je seriál pro široké publikum, a jako takový v sobě musí mít určité kompromisy a záměry. Lásky, nelásky, zrady i podvody. Seriálu to může škodit, ovšem buďme rádi, že se toho chytla ČT s Renčem. Adamec ať si zůstane u svých Pojišťoven a Cest. Zatím nevidím jediný důvod seriál nesledovat, lépe to v dnešní době asi už nejde. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Renčovu "Sanitku" s ohavnostmi jako "Ordinace v růžové zahradě", "Pojišťovna štěstí" nebo "Cesty domů" je naprosto zcestné, ale pokud to tak vidíte, budiž - vyvracet vám to nebudu.;-) Od uvedení původní "Sanitky" se v seriálovém i skutečném světě hodně změnilo, a proto je naprosto nesmyslné očekávat totéž, co před třiceti lety. Vozy záchranné služby jsou rychlejší, znělka modernější, mění se postavy i atmosféra seriálu (i když sem tam se objeví nějaký ten starý známý nebo odkaz na původní seriál - viz. scéna se snesením/nesnesením pacienta ze schodů). Za největší plus nicméně považuji zdařilou hru se záběry, což je asi jediná věc, která u Renče na tuty nezklame.;-) ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)
  • Natáčelo se v nemocnicích Na Homolce a v Motole. Natáčení výbuchu probíhalo v bývalém vojenském táboře na Božím Daru u Milovic na Nymbursku. Budova, ve které se natáčel zásah v rockovém klubu Black hole ve 12. a 13. epizodě, byla původně sovětským kinem rovněž v bývalém vojenském prostoru Milovice - Boží dar. Dnes je tato budova zdedvastovaná, přesto často využívaná hráči airsoftu a paintballu. Seriálový dispečink záchranky byl postaven na Poliklinice na Proseku. Několik scén se natáčelo i na letišti v Hradci Králové a v městě samotném. Na letišti hlavně scény s helikoptérou a ve městě scény odvozu paní s infarktem. Stožár, ze kterého v 7. epizodě skáče paraglidista, se nachází poblíž Českého Brodu. Jedná se o dvojici 355 m vysokých vysílačů - Vysílač Liblice B. (M.B)
  • Natáčení probíhalo i přímo v sídle MF DNES, které tak dostalo dočasně háv bulvárního deníku "Terč". [Zdroj: MF DNES] (hippyman)

Reklama

Reklama