Reklama

Reklama

Strážci Galaxie

  • USA Guardians of the Galaxy (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2014, 116 min

Režie:

James Gunn

Předloha:

Dan Abnett (komiks), Andy Lanning (komiks)

Kamera:

Ben Davis

Hrají:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close (více)
(další profese)

V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (1 955)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to volovinka se vším všudy. V našem prostředí se před - ani po filmu - ti komiksoví Strážci moc nečtou, vlastně většina si sem tam zalistuje něco málo kvůli MCU (aby mohli machrovat), ale to je asi tak všechno. Nedávných 50 let tohohle týmu tady nikoho moc ze židle nezvedlo. Buď jak buď, tady jde čistě o roztomilost Groota, o zelenou holku Gamoru a o ty písničky a hlášky a mývala a Star-Lorda. Ale samozřejmě je to chytře propojené s celým tím MCU seriálem, takže třeba zpětně to do sebe zapadá s Infinity War jako dílky puzzle, což je ten hlavní fór. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se tesil fakt maximalne a i kdyz mi to uplne neutrhlo koule, je to skvela, zabavna jizda. Je videt, jak se tvurci strasne snazili odlisit od jinejch komiksovejch filmu a nedelat z hlavni particky typicky kladase a hrdiny, ale zaroven tam chteli narvat klasicky superhrdinsky proslovy a sceny. Vysledek nastesti dopad nadocekavani dobre, takze ackoliv dojde na uz nespocetnekrat provareny sceny, nikdy nechybi nejaka hlaska, ktera by pocitani hrdinu krapet schodila a odlehcila situaci. Tady prekvapive vitezi Rocket, jakozto nejnahlaskovanejsi clen tymu a doved bych si vcelku dobre predstavit film pouze s nim a Grootem. Ostatni sice nejsou spatny, ale nejak extremne se neprojevi, i kdyz samozrejme kazdej dostane nejakej svuj prostor. Jinak pribeh neni z nejkomplikovanejsich a stejne tak zaporak nevzbuzuje takovou hruzu, jak se asi tvurci snazili, ale nejak zvlast to ani nevadi, protoze je tu spousta akce i foru a ty dve hodiny neni sebemensi chvilka na nudu. Navic tu jsou dokonaly triky a skvela hudba. Takze ja jsem spokojenej a netrpelive vyhlizim druhej dil. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj filmu se veze na vlně tradičního komiksového klišé. Takže tu máme zavilého záporáka, který chce vyhladit galaxii a máme tu partu gerojů, kteří se mu v tom snaží zabránit. Jenže všudypřítomný sebeshazovačný humor posouvá tuhle báchorku o level zábavnosti výše, stejně jako parta sympatických hrdinů, kteří každý z nich nabrali kýbl charismatu navíc a jejich osudy vás zajímají. James Gunn dobře zužitkoval své tromácké začátky, takže ty nahláškované bizarní a ještě bizarnější postavičky ukočíroval s přehledem a humor nepůsobí trapně a křečovitě. A řekněte sami, lze nemilovat film, ve kterém hlavní hrdina pro záchranu svého milovaného prehistorického walkmana je ochoten nasadit holý život? Sám jsem kdysi, před dlouhými lety, coby chudý student koupil za poslední našetřené peníze svého prvního walkmana a byl šťastný jako blecha, takže pocitům Chrise Pratta dobře rozumím :o) A nemusel to být nutně dárek od mámy. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Humor často velmi nevyvážený, skvělé fóry střídala trochu moc křečovitě chtěná vtipnost. Akce až moc, občas jsem se ztratil a za 20 vteřin byl film uplně jinde. Ale to možná nebude chyba Strážců, ale té blbky, co mi v průběhu celého filmu zase svítila mobilem do ksichtu. Příště už fakt dostane takovou, že se na těch podpatcích ani nepostaví. Velmi dobré 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osud Galaxie je nyní ve správných rukou, tlapkách a větvích. Od teď už nejsme všichni Gogo, ale Groot.. Rychlokvasící Star Wars nadnášené glancem, lehkostí a hravostí připomínající to nejlepší z Bessonova Pátého elementu - koule na noze v podobě uspěchané expozice a tradičně chaotické akce jsou jen zanedbatelnou zátěží. Přesto potenciál stát se legendou nevidím, na to je partička kolem Hana Sola s walkmanem ještě příliš sešněrovaná v korzetu zvyklostí a zákonitostí marveláckého vesmíru. Ani nechci domýšlet, jak by dopadlo, kdyby se mýval Rocket, Tony Stark a Míra Kalousek setkali v Otázkách Václava Moravce.. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (155)

  • Když si Peter Quill alias Star-Lord (Chris Pratt) nasadí helmu, tak si můžete všimnout, že červená záře očí z helmy je dodělaná přes počítač a nesedí k některým pohybům Star-Lorda (izmee)
  • Když Nebula (Karen Gillan) padá z Ronanovy (Lee Pace) válečné lodi, přistane na stíhačce, prorazí čelní sklo, tak prohlásí: "Vypadni!" Tím donutí nešťastného pilota vyskočit. Jde o možnou narážku na slavnou scénu s vrtulníkem ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (mmajjkii)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2014 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

Čtvrtý Thor naverboval Gladiátora

30.03.2021

Natáčení čtvrtého dílu asgardské ságy pod režijním vedením Taiky Waititiho (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo) právě v těchto dnech probíhá v Austrálii a už nějaký čas víme, že mimo známých tváří Chrise… (více)

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

Strážci Galaxie ve čtvrtém Thorovi

10.03.2020

Následující článek obsahuje mírné spoilery ke konci Avengers: Endgame. V posledním filmu s původními členy Avengers se Thor s tváří Chrise Hemswortha na konci vydal do vesmíru v lodi týmu Strážci… (více)

Reklama

Reklama