Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ano, uvědomuju si, že se kvalitě západní seriálové tvorby nemůže Česká republika vyrovnat. Jenže já nic takového od Gymplu s (r)učením omezeným ani nečekala. Navíc si nehodlám na internetu vytvářet drsnou, intelektuálně-rebelskou image někoho, kdo kvůli tomu, že Gympl s.r.o. není úžasně inteligentní, že neposouvá hranice televizní tvorby někam dál, že nezmění náš pohled na svět a že nezobrazuje realisticky život studentů, musí minimálně okultně spálit logo televize Nova. A ani nevidím důvod hned kvůli tomu poslat tenhle seriál do černých čísel. Proč? Protože narozdíl od konkurenční Základky je to koukatelné a protože v kategorii českých seriálů posledních let se rozhodně jedná o nadprůměr. Taky proto, že je mi sympatický předem omezený počet dílů, díky kterému se z toho (snad) nestane další telenovela o sto dílech a dvaceti pokračováních. Proto, že to má celkem sympatické obsazení (Heřmánek, Šafránková). A ze zcela subjektivních důvodů i proto, že kvůli několikaletému pobytu v zahraničí občas vidím ráda pohybující se obrázky, ve kterých hlavní hrdinové používají můj rodný jazyk. Dodatek: Po dvou videných dílech druhé řady mám chuť srazit tomuhle seriálu hodnocení na odpad. Nevím, jestli došlo k přeobsazení scénáristů, ale tak masivní propad v kvalitě se jen tak nevidí. A zvlášť ne u seriálu, který byl od počátku pouze průměrným dílkem a který tak nemohl padat z velkých výšin. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za mnou. Dokázal jsem to, viděl jsem celou první sérii, tedy pilot plus 32 dílů k tomu. Doufám, že si teď kvůli mě pár zdejších intelektuálních filmových kritiků neodplivne a nebude mě na potkání hanit kvůli mému vkusu, ale co se dá dělat, že. Nova zase jednou vyprodukovala celkem přijatelný seriál. Některé dějové linky jsou zajímavé, některé už méně, s reálným chodem školy seriál spíše jen tak lehce koketuje, než-li by ho ukazoval tak, jak to doopravdy chodí. To ale člověk ani nesmí brát vážně, ono myslím většina seriálů, která se týká nějakého oboru asi úplně do skutečnosti moc nezachazí. Co bych ale vytknul a zatím tu to nikdo asi ani nezmínil, je absolutní ignorace změn počasí v průběho roku, a to mi skutečně vadilo. Co já si pamatuju, když jsem chodil do školy, tak určitě nebylo jen léto, ale v tomto seriálu vůbec neproběhla zima, ačkoliv se tam například odehrál maturitní ples, který je vždy v zimním období. Ale tady všichni nosily kraťasy, sukně, sáčka, prostě počasí jako na Havaji. Tohle mi vadilo hodně a je to velké mínus. Druhým mínusem je to, že seriál nekončí po první řadě. Už se to bude zase příliš rozpitvávat, omílat dokola, prostě z toho bude další Ordinace. A to je určitě škoda. Pro mě seriál končí první řadou a další už sledovat nehodlám, neb bych o seriálu ztratil i poslední iluze. ()

Reklama

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Že se i Marta Jandová nechá takhle ponižovat, to jsem teda nečekala. Zase jeden další seriál, který na chvíli zabaví pár desítek lidí a už se o něm neuslyší. Naprostá ztráta času... To nemluvím o konkurování obou televizí, Nova a Prima...kde na Nově přichází se začátkem školního roku se seriálem "Gympl s (r)učením omezeným" a Prima pro změnu se seriálem "Základka"...no kde to jsme? ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Gympl s mučením neomezeným. Co ty naše tvůrce napadá, to se ani nedá ta sebranka nazvat tvůrci, je fakt neskutečný. Co ty jejich debilní hlavy dokážou vypatlat z mozku na kus papíru ze záchodu, a nazvat to scénářem, nemá obdoby. Pak se to odehrává na chlup ve stejných kašírovaných kulisách, jako všechny jejich seriály. Tenhle ovšem svojí zhovadilostí sahá po nejvyšší metě. A Heřmánek je s tím ještě spokojený. No co má říct, že jo, když mu z vedení nařídí, co má říkat před konsternovaným divákem, jako jsem já. To se přece soudnýmu člověku nemůže líbit tahle břečka. Samé zápory a nemá to jediný klad. 0% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Já to pořád zkouším a zkouším...Sleduju snad každej pilotní díl těch s**ček na nově a primě a nestíhám valit oči...Mladý Brzobohatý mi do role začínajícího kantora absolutně nesedí a když mi do ní nesedí tak ji pravděpodobně dobře nehraje....Popelka alias Libuše Šafránková je také dosti nepřesvědčivá a hra na city v podobě malých fakančat je rovněž zavádějící.Škoda jen,že potenciálu tohoto názvu se někdo neujal lépe...No na to jak je nova zazobaná a tuneluje kde se dá by mohla maličko zvýšit kvalitu vlastního produktu v podobě podobného a trochu odlišného seriálu jako byl comeback - p.s. angažování začínajících nových herců - čerstvě vystudovaných by vůbec nebyla špatná investice.// Po delší době změna komentáře---> Za svým vyloženě protestním obdobím a vzdoru vůči české kinematografii jsem už dávno udělala tlustou čáru. Čas od času si totiž tento seriál pouštím, a používám ho jako naprosto skvělou příležitost, jak si odpočinout. Občas mě docela štvou hudební scény, které jsou jako vystřižené z High School Musical, ale občas člověk něco musí překousnout. Příjemně mě překvapila herečka Marta Jandová (teda spíše zpěvačka), kterou jsem nikdy dříve neměla ráda. Za mě teda se seriál po zhlédnutí od prvního po poslední díl zlepšil z odpadu na 3/5. :-) ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Štáb měl k dispozicI 600 kusů kostýmů vyrobených pro potřeby natáčení, včetně speciálních kusů, kterými byly například kostým Freddieho Mercuryho nebo Sněhurky. Protože je seriál natáčen v prostředí tehdejšího gymnázia, museli být herci oblékaní velmi trendově. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V 58. epizodě s názvem "Všechno jde" byla jako nemocniční chodba použita chodba ze seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ze stejného seriály byly vypůjčeny i rekvizity pro scény z nemocničního prostředí. (fiLLthe3DD)
  • V 86. epizodě s názvem "Ctirad a Šárka" mluví Šárka (Kateřina Hrachovcová) na chodbě s Miladou (Zuzana Bydžovská) a má na sobě leopardí šaty, které jsou na ramínka. V další scéně mají šaty rukávy a v následující scéně jsou opět na ramínka. (Rose.Doesnow)

Reklama

Reklama