Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

Mr.KarlAdler odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už hlavně nikdo nechodí s tím, jak jsou podobné věci ze života! Už z ukázek je patrné, že jde o skutečně mistrovsky vyblíznuté dílo, a když ani to neodradí, můžu s klidem konstatovat, že samotný zážitek ani (když už) neodreaguje, je prostě smrtící. Ale kdyby toho aspoň nebylo všude tolik a v hlavních vysílacích časech. Lidi na to prostě čumí, to je k breku. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jako ale hodnotíme PŮVODNÍ, ČESKÝ, NOVÝ A hlavně NOVÁCKÝ seriál. Tudíž jsou měřítky nejrůznější Ordinace a Pojišťovny, co stojí někde v nejmenované Ulici... Bohužel herecké výkony většiny dětských "herců" a scénář tomu hodně odpovídají.... To je u mě největší problém - některé dětské (ne)výkony (ne všechny - některé naopak klobouček) a to, co musí herci plácat za nesmysly (jsem učitelka, takže tak trochu vím, jak to na školách chodí v reálu a tahle utopie? haha:-). Mimochodem - ten odkaz na Posledního skauta "nebe modrý, voda mokrá, ženská má tajemství" ??? WTF??? To mělo být jako co? Ale právě jinak, když to srovnám s tou šílenou břečkou a bahnem Ordinací a spol... mě tohle nepříjde zase tak shitozní a sračkoidní. Jasně...telenovelácká zápletka...svině zástupkyně ředitele a tak... Žádný hluboký umění to samozřejmě není - to by to jinak nevysílala Nova v primetimu... takže pokud od toho člověk nic nečeká, nemůže být zklamán... Prostě čistý průměr - nenadchne, neurazí, ale v porovnání s jinými novodobými hrůzami české televizní produkce je tohle opravdu "dobré" - za 3. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Já to komentuji? A sakra. Nho, každopádně hned první díl tohoto dalšího novodobého, trezorového seriálu, spatřilo oko národa. Trezorový myslím tak, že se to natočí, vyždímá se z toho co se dá a už to nikdy nikdo neuvidí. Nova bohužel vykopala hrob všem svým budoucím seriálům svými minulými počiny a tak se nikdo nemůže divit, že to lidé odsuzují, aniž by se na to podívali. Ono u těchto seriálů stačí sledovat ukázky a děj je v podstatě srozumitelný. Samotný seriál potom spíše funguje jako rozšířená verze. O scénáři se nemá cenu bavit, je to stejné jako všude předtím. Dnes se spíše hodnotí zpracování, což je tu docela dobré, ovšem víš jít rozhodně nemůžu. Umělá americká mládež, strojové dialogy a nesmyslný scénář, který se dříve nebo později projeví, je naprosto jasný. V prvním díle jsou okamžitě rozdány role. Hodný, zlý, nespravedlivý, sexistický, hlavně správně vymodelovaný a všichni jsou stráááášně v pohodě. Je jasné, že kvalitu už od českých seriálů čekat nemůžeme, je to výrobek, který se musí prodat za každou cenu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak fajn, viděla jsem do dneška 8. dílů, tak už si to dovolím hodnotit. U každého českého seriálu mě dojímá jedna věc. Většina z těch, co tomu dali odpad nebo 1*, viděla možná tak ukázku mezi reklamami, nebo prvních 5 minut a sekli s tím (říkám většina, protože i výjimku tu doufám jsou). Já osobně si nedovolím hodnotit nic, pokud nevidím aspoň 4 díly, protože ani po prvním díle nemůžete vědět, jestli to bude stát za hovno furt, nebo to bude furt vtipné. Takže já říkám, že po delší době vcelku povedený seriál na české standarty. Je to bohužel fakt, že za posledních 15 -20 let respektive asi od té revoluce to tak bude, se česká produkce, jak filmová, tak seriálová hluboce propadla a většinou točí buď sračky nebo průměrné věci. Najde se pár výjimek, jako ostatně všude, ale obecně vzato děs a hrůza. Tenhle seriál mě prostě pobavil. Rozhodně je nadprůměrný, jako žádná sláva to není, ale za poslední dobu asi druhý český seriál, který se mi líbí a hodlám ho sledovat. Ten další výborný byl Dokonalý svět. Na ten se taky výborně koukalo. Není to samozřejmě dokonalé, a souhlasím s tvrzením, že scénáristé v životě nebyli na českém gymnáziu, protože takhle to tam fakt nevypadá. K tomu ty strašné herecké výkony dětí, kde jsou ty časy, kdy byli dětští herci jako Tomáš Holý ? Asi v nenávratnu. Ale je to i vtipné, na Brzobohatého se parádně kouká a ještě to trochu zkombinovali s muzikálem (to se mi na tom zas až tak nelíbí, asi se snažili připomínat trochu Glee ale snaha se cení). Takže já se budu těšit na další díly a vy odpaďáci si užijte ten opojný pocit alá..jooo jsem největší borec, protože jsem zas jedné české "kravině" dal odpad! a mám další zářez. 18.4.2013: Jak se mi první série líbila, druhá už stojí za prd a začíná mě to pomaličku nudit. Snižuju o 1* a jestli to tak půjde dál, tak mě seriál velmi zklame bo skončí na 2* a to bych nechtěla. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Já to pořád zkouším a zkouším...Sleduju snad každej pilotní díl těch s**ček na nově a primě a nestíhám valit oči...Mladý Brzobohatý mi do role začínajícího kantora absolutně nesedí a když mi do ní nesedí tak ji pravděpodobně dobře nehraje....Popelka alias Libuše Šafránková je také dosti nepřesvědčivá a hra na city v podobě malých fakančat je rovněž zavádějící.Škoda jen,že potenciálu tohoto názvu se někdo neujal lépe...No na to jak je nova zazobaná a tuneluje kde se dá by mohla maličko zvýšit kvalitu vlastního produktu v podobě podobného a trochu odlišného seriálu jako byl comeback - p.s. angažování začínajících nových herců - čerstvě vystudovaných by vůbec nebyla špatná investice.// Po delší době změna komentáře---> Za svým vyloženě protestním obdobím a vzdoru vůči české kinematografii jsem už dávno udělala tlustou čáru. Čas od času si totiž tento seriál pouštím, a používám ho jako naprosto skvělou příležitost, jak si odpočinout. Občas mě docela štvou hudební scény, které jsou jako vystřižené z High School Musical, ale občas člověk něco musí překousnout. Příjemně mě překvapila herečka Marta Jandová (teda spíše zpěvačka), kterou jsem nikdy dříve neměla ráda. Za mě teda se seriál po zhlédnutí od prvního po poslední díl zlepšil z odpadu na 3/5. :-) ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • Pilotní díl se natáčel ve škole Nedvědovo náměstí během prázdnin, kdy byla škola volná, dále vznikal seriál v ateliérech, kde vzniklo celé gymnázium, včetně tříd, sborovny, ředitelny, chodby, haly i dámských a pánských záchodů. Uměle vytvořený prostor měl připomínat školu z pilotního dílu. Součástí ateliérů seriálu je i kinosál, bar a byty hlavních hrdinů. Dekorace stály na celkem 1600 m2. Exteriéry filmoval štáb převážně na Praze 4 Podolí, na zmíněné základní škole Nedvědovo náměstí a v Pardubicích na místním gymnáziu. Exteriéry s projíždějícími trolejbusy se natáčely v Pardubicích, pohledy z ptačí perspektivy ukazují Hradec Králové. Budova Gymnázia Královka, která se objevuje ve 4. epizodě 2. série, je ve skutečnosti historická budova Rangherka v Heroldových sadech.[Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V průběhu celého seriálu se vyskytují umístěné a zmíněné reklamy na Seznam.cz, Zboží.cz a ve 2. sérii nepřímá reklama na operační systém Windows 8 a 8.1. (ShinoYumi)

Reklama

Reklama