Reklama

Reklama

Náhrdelník

(seriál)
Drama / Romantický / Hudební
Československo / Německo, 1992, 9 h 48 min (Minutáž: 49 min)

Hrají:

Libuše Šafránková, Josef Abrhám, Viktor Preiss, Jana Preissová, Friedrich von Thun, Janette Rauch, Gedeon Burkhard, Oldřich Vízner, Květa Fialová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Oblíbený výpravný dvanáctidílný česko–německý seriál vypráví příběh z první třetiny minulého století, z doby, kdy ve středoevropském teritoriu kralovala opereta, do lidských osudů však zasahovala i první světová válka. Budeme sledovat osudy lidí tak či onak rozesetých po světě, ale zároveň spjatých místem svého původu, které je navždy poznamenalo. Tím místem je Praha, na počátku minulého století ještě město česko-německé, domov českých a německých Pražanů. Prožijeme s nimi třicet let štěstí i bídy, bloudění a návratů. Budeme rovněž svědky vzniku secesního náhrdelníku, jehož cestu budeme sledovat během celého seriálu... (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

quixote 

všechny recenze uživatele

Ten scénář opravdu nápady nehýří. Je to vážně škoda, že se nenašel schopnější autor - zvláště jde-li o takhle nákladný projekt. Hodně zachraňuje výprava, herci a vysoce profesionální režie Františka Filipa. Hodnocení na ČSFD dává jasný verdikt: průměr. Myslím ale, že diváci si seriál dost oblíbili, protože se - na rozdíl od mnoha jiných - pravidelně vrací na obrazovky a vždy má slušnou sledovanost. Na 4 hvězdy seriál hodnotím mj. kvůli hudbě a režii a hlavně díky L.Šafránkové, která celý seriál nese na svých bedrech a v ústřední roli je zcela suverénní. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jednou a už více vidět nemusím. Nebylo to špatné, ale vadila mi tam Šafránková. Vůbec mi tam neseděla a jak hrála na začátku tu mladou slečnu, tak ji měli maskéři lépe namaskovat, protože bylo vidět, že jí je minimálně třicet a ne osmnáct. Hrůza. Celkově mi ten seriál přišel takový syrový, ponurý a divný. ()

Reklama

Skytavka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to vůbec ze srovnávat s takovými běsy, jako je Ordinace v růžové zahradě. To je asi jasné, co z toho vidět. Je potřeba se u Náhrdelníku na spoustu věcí povznést. Ale myslím, že ke koukání je tam spousta věcí a nejen Libuška hraje excelentně (Burkhard bohuže v té době podával mizerný herecký výkon- jako Hanebný parchant je samozřejmě zajímavější...:)). Podívala jsem se na to po letech z nostalgie. Kupodivu jsem vyhledávala tuto nasládlou atmosféru, protkanou pěveckou kariérou Josefíny i tak trochu politikou.... Podle mě si seriál zaslouží 3 hvězdy. A že má 57%, budu sentimentální a upřímná.......:) ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy já chápu, že před rokem 89 bylo fajn točit s německou produkcí, a že pár takových seriálů vzniklo, a nebyly všechny špatné. Ale tohle jsem v roce 92 fakt nepobral. Snad nebýt těch příšerných zpívánek, nepůsobilo by to na mě tak přitroublým způsobem, ale i tak, většina postav byla napsána snad pro Cimrmanův divadelní soubor Lipany, a zápletky a dějové zvraty byly prostě neuvěřitelné (což ovšem scénáristi asi nechtěli). Zdá se mi, že zde přítomných 57% je nemístně lichotivých. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se divila, jak může Libuše Šafránková jinak zpívat a jinak mluvit. No pak mě došlo, že to byl playback. Líbili se mi osudy propletené kolem tý jedný bižuterie. Taky jsem tam zahlídla klučinu, který si později zahrál v Komisaři Rexovi a pak v Kobře 11. Bylo mi 9, 10 roků, když to dávali, tak už ty moje vzpomínky jsou takové zamlžené. Tak aspoň pár hvězd za nostalgii. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Ivana Andrlová (prostitútka Maria) musela pred natáčaním každodenným tréningom zhodiť zo svojej nadváhy, nakoľko bola pol roka pred seriálom na pôrode. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama