Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Přání smrti aneb osamělý mstitel čistí hnisající rány jednoho zatuchlého města. I tak by se dal charakterizovat tento snímek, ve kterém je velmi názorně vyobrazen přerod z válečného veterána - pacifisty na městského kovboje - skoropsychopata. Nedokážu si dosadit do role Paula Kerseyho nikoho povolanějšího než Charlese Bronsona. Ten sice používá všehovšudy pět hereckých výrazů, ale to stačí, abyste mu jeho postavu sežrali i s rybářskou stoličkou. A i když se jedná o klasické béčko, nezatracujte ho a dejte mu šanci. Určitě si vás něčím získá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem musím upozornit,že nejsem žádnej extra fanoušek Charlese Bronsona.V podstatě tohle je snad první celej film kterej jsem s ním viděl.A musím říct,že je to teda pecka.Těžko zařaditelný do jednoho žánru.Tento je totální mix všeho možného.Ale jako celek působí perfektně.Je to dramatický psychothriller s kriminální linkou.Charles zde hraje architekta kterému zabijí ženu a znásilní dceru,která si z toho odnesla doživotní psychické následky.Poté se Bronsonovi dostane do rukou zbraň a mstitel se pomalu,ale jistě začíná vkrádat na scénu.Ale není to žádný bezcitný mstitel.Ze záčatku je tady pěkně vykresleno jek s tím vším bojuje.Postupem času se ale otrká a je to jiný kafe.Sám ze sebe dělá návnadua každýho hajzla kterej se k němu přiblíží se špatným úmyslem odstřelí.Opravdu silný snímek.Zkrátka rape and revenge jak má být.Musím taky ocenit pasáž vtrhnutí do bytu a následného znásilnění.To jsem nečekal že to bude takhle hutný a syrový.Co mě ale nasralo bylo ,že si to vlastně neodskákali ti co si to nejvíc zasloužili.Ale i tak film,který stojí za to vidět. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Brutální scéna s přepadením v bytě na začátku mě hodně navnadila. Pak film trochu ztrácí tempo a spíš se tam kecá. Krátká pasáž, kdy se Charles Bronson přesune kamsi do Arizony a rýsuje tam nějaký územní plány, je naprostá nuda a já už jsem se začal bát, co z toho nakonec vyleze. Naštěstí se brzy vrátí zpět do NY a začne bez servítek čistit špinavý ulice od feťáků a zlodějů a surovost a syrovost 70. let se rozjede opět v plný parádě. Bronson si v pro něj hodně typický roli odehrál ten svůj standard, ostatní herci spíš byli do počtu. Za zmínku ještě stojí mladej Jeff Goldblum v menší roli, protože ten tady opravdu vypadal jako regulérní vyfetlej psychopat. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hmmm, u Charlese Bronsona je problém - postavu pacifisty mu nemůže věřit snad vůbec nikdo, a tak od samého začátku filmu prostě čekáte, kdy (a jak) bude newyorské ulice od kriminálních živlů všeho druhu čistit. Nutno podotknout, že když k tomu dojde, činí tak Bronson poctivě a efektně, ale zase - chová se téměř jako profesionální ostrostřelec a na tom, co dělá, není pranic šokujícího. A to je velká škoda. Možná, že s jiným, "pacifičtějším" hercem by to dopadlo jinak, lépe. Možná. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Takový normální film o pomstě. Je to docela fajn oddechovka, která rozhodně neurazí a má zajímavý náboj. Bronson je klasicky dobrý, herecký rejstřík má pro tohle jak dělaný. Zmiňovaná brutalita filmu je ale ta tam a dneska už to ničím moc nepřekvapí. Dost to zestárlo, přesto se to jednou za delší dobu vidět dá. Není tam opravdu nic, čim by ten film zaujal. Asi by to chtělo trošku lepšího a odvážnějšího režiséra. Potěší rozhodně správně ujetý Jeff Goldblum, který má na tyhle typy "ksicht". Škoda, že v závěru nedošlo k nějakému střetu mezi ním a Bronsonem. Klasicky průměrný film, který zase nastolil trend takových filmů. Podle mého ale první díl totálně vyčerpal svůj námět a pokračování bude nejspíš vařením z vody. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Když Henry Fonda dostal scénář, odmítl roli Paula s tím, že zápletka a vůbec celý děj filmu je odporný. (AlDelon)
  • Po vzhliadnutí filmu bol autor knižnej predlohy Brian Garfield nespokojný s výsledkom, čo ho donútilo napísať pokračovanie s názvom "Death Sentence" ("Rozsudok smrti"). Knihu v roku 2007 sfilmoval režisér James Wan, ale s úplne odlišným príbehom, pričom sa držal len niektorých častí Garfieldovho textu. (m.a.t.o.)
  • Úvodnú scénu, v ktorej Paul Kersey fotí svoju manželku na Havaji, pridal do scenára režisér Michael Winner. (m.a.t.o.)

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama