Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„God is not here today, priest!“ Na popud produkční společnosti krvavý Harlin nahradil 90 % materiálu psychologizujícího Schradera a výsledkem je vymítačské představení béčkového charakteru, ve kterém diváka nejvíce vyděsí podoba hyen, co nemají daleko k těm z Lvího krále (toho z roku 1994). Nechybí zavedené atributy v podobě much, posedlé gymnastiky i kontaktních čoček v barvách Pac-Mana, nechutnosti mají za cíl donutit žaludek vrátit večeři a závěrečný exorcismus už trochu zabředne i mezi jiná žánrová zařazení, ale jako jednorázová zábava na téma „Nedělejte mi z Ježíše antipoda“ to nenáročným musí stačit. Škoda, že se o otce Merrina nemusíme bát. Že neztratí život a najde víru, je už předem jasné, jinak by nemohl ikonicky postávat před domy pod pouliční lampou.. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že to s původním Vymítačem nemá až tak společného, to mi nevadí. Co mi připadá hloupé, je to klišovité válečné trauma nebo celková myšlenka filmu. Ale má to i světlé okamžiky, které vůbec nezaškodí: přiměřenou brutalitu, zajímavé scény (brouci, kobylky), špičkového Skarsgarda... netvrdím, že mě to právě nadchlo, ale líbilo se mi to. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jejda, tak tohle se moc nepovedlo. Vždy, když se někdo snaží natočit prequel (po téměř, v tomto případě 31 letech)tak to dopadá blbě. Narovinu, nebýt tam Stellan, tak to ani nedokoukám. Nebylo to pitomé, bylo to vlastně i dobře natočené, ale....ale děj a atmoška, to mi tam vlastně naprosto chybělo...A konec byl debilní. Za mě 65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútené, s peknou výpravou a detailnou kompozíciou, ktorá dbá na farebnosť obrazu. Ale čo sa tam deje... nad tým zostáva rozum stáť. Katastrofický guláš otrepaných motívov, predovšetkým traumy z nacistov, a najpokleslejších rovníc vyvolávania zhnusenia, pripomínajúceho až starý eurotrash brak. Nebyť Stellana Skarsgarda, ktorému uveríte čokoľvek, nebolo by to ani za tie úbohé 2*. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej horor a popravde receno, i kdyz kvalit puvodniho Exorcisty zdaleka nedosahuje, bavil jsme se vic. Pribeh filmu je docela zajimavej, sem tam je naka atmosfericka scena nebo lekacka, najde se i par pekne krvavejch zaberu a Stellan v hlavni roli je fajn. Jedinej problem je, ze me film nejak vyrazne nepostrasil, obcas jsem byl napnutej, ale to je tak vsechno. Podil na tom taky ma, ze nektery sceny vyznej spis smesne, hlavne zaverecny vymitani se dvakrat nepovedlo. Takze ve vysledku to je jen drobet lepsi prumer. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama