Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný prequel k výbornej policajnej dráme Infernal Affairs. Ale predsa len v jej tieni. Snímka síce úspešne rozširuje okolnosti okolo postáv, ktoré boli v prvom filme na druhej koľaji, no je koncipovaná skôr ako doplnkový informačný zdroj k originálu, než plnohodnotná dráma. Je moc prekombinovaná, nedáva toľko priestoru vzťahom a bez znalosti prvého filmu je nepoužiteľná. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Príliš zložité a roztrieštené. Postáv je tu veľmi veľa, majú približne rovnaký priestor sebarealizácie, ale je to skôr na škodu veci. Ešteže hudba drží nad vodou hluchšie pasáže a tým pádom dáva pocítiť hlbší nádych, i keď bez nej je tu nulové odovzdanie sa deju. Zčasti aj ja "chybujem", že som videl toto pred slávnejšou jednotkou, ale aj keby pobadám väčší myšlienkovitý presah, na **** to stále mať nebude. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Felix Chong, Siu Fai Mak .. Jen a jen prequel se zápory k tomu patřícím. Pomale plynoucí, zaměřující se na chování a vztahy postav v asijské triádě. Vyložený doplněk k původnímu filmu, samostatně zcela nefunkční, jelikož je dosti obsáhlý o komplikovaný, navíc politicky podbarvený. Už mi to tak nesedlo, jako první snímek. Pokračující peklo ztělesňují tři věci: plynoucí čas, neohraničený prostor a bezmezné utrpení. Ti největší hříšníci padli navždy do tohoto pekla, odsouzení k nikdy nekončícímu utrpení.. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tento prequel mě moc nenadchnul. Moc se nezajímá o minulost dvou hlavních hrdinů z první Volavky, jak by se dalo čekat, ale ukazuje nám příběhy Sama a superintendanta Wonga. Takže všechno jde odhadnout dopředu, nikde žádné překvapenía a taky žádná akce. Nejvíce se mi zde líbila hudba a dialogy. Nic víc. Naprosto zbytečné.... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem se v tomto pokračování vlastně jen dozvěděl několik detailů z "mezidobí" a prohloubení psychologie hlavních postav, se mi líbilo zatraceně moc. Hlavně díky tomu, že si tvůrci dali dostatečný pozor na to, aby se neopakovali a na rozdíl od prvního dílu se většina pozornosti tentokrát upíná na dvojici hlavních postav řídících veškeré dění. Z přímočarého thrilleru se tak stává složitá skládanka s atmosférou jak vystřiženou z Kmotra. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama