Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Pane Bože!“ „To nebude Bůh!“ Future akčňák podle Kinga/Bachmana a Arnold v další roli hrdého policisty, kterej to všem natře. Jedna z možných vizí budoucnosti o síle televize utvářet veřejné mínění. A nejhorší na tom je, že se divák jen pousměje. Možná proto, že v podobných filmech je to vždycky vyhnané až na samou hranici. Ona tu sílu ale má i dneska, jen to není tak zjevné. Trošku předobraz dnešních reality show (uvidíme, za jak dlouho to i v reálu dojde tak daleko). Film se zkouknout dá, i když je plný nelogičností – pošlou trestance do staré čtvrti prošpikované kamerama a poskokama a čistě náhodou zrovna v té staré čtvrti, která je pod neustálým dozorem, sídlí centrum odporu. No koho by to napadlo? Jaká obrovská náhoda. To si jich vážně nikdo nevšiml? Ještě štěstí, že aspoň z lovcema je docela sranda (světélkující operní zpěvák Dynamo je hodně zábavnej) a Arnolda docela zastiňují. A je zde poměrně hojný výskyt humorných hlášek. ()

sud 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy trh s akčními filmy ovládají (abych nekřivdil) většinou hrozný sračky, tahle osmdesátková béčka stoupají v ceně. Běžící muž nepostrádá napětí, akci už vůbec, navíc má docela nosnou myšlenku, prezentovanou zábavnou formou. Arnold je sympaťák, Maria Conchita Alonso je sexy a navíc zde máme snad nejoriginálnější zabijáky v dějinách béčkových akčních filmů. 80%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neni to sice nic extra, ale určitě se jedná o jeden z mnoha Schwarzeneggerových legendárních rolí a filmový fanoušek by měl mít o filmu povědomí, ačkoli film tak úplně dobře nedopadl. Každopádně minimálně Arnold vás utvrdí v tom, že jste těch 100 minut nepromarnili, ale věnovali je něčemu, co stojí za to vidět...70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Nabúšený Arnold Schwarzenegger musí prchať pred profesionálnymi zabijákmi. Fireball, kapitán Freedom, Buzzsaw, Subzero a Dynamo. Jeden nebezpečnejší ako druhý, ale samozrejme, že Arnie im všetkým nakope prdele a zakrúti krkom. To všetko pre pobavenie krvychtivých divákov zvrhlej reality show "Running Man". Klasická akčná sci-fi z osemdesitých rokov. Tvorcovia tohto snímku si nápad o extrémne násilnej televíznej show a tiež aj názov vypožičali z románu Stephena Kinga, ktorý napísal v roku 1982 pod pseudonymom Richard Bachman. V ostatných aspektoch sa však film od knihy diametrálne odlišuje. *** ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Running Man je vtipný film o tom, že pro diváka Vyvolených může výraz "reality show " dostat úplně nový rozměr a kde Arnold Schwarzenegger směřuje k happyendu stylem běžím-mlátím-sem tam vraždím-běžím-mlátím oděn do veselého oblečku, v kterém ze všeho nejvíc připomíná bojácnou spermii Woodyho Allana. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Podle knihy je Ben Richards (Arnold Schwarzenegger) nezaměstnaným otcem, který nemá peníze na léky pro svou těžce nemocnou dceru.Proto se přihlásí do soutěže běžící muž (POciSEM)
  • Přilby ozbrojených bezpečnostních stráží byly ve skutečnosti přilby používané při odpalování v baseballu. (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama