Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Už tři dny přemýšlím, jak tohle vůbec ohodnotit. Většina je milý průměr, mělo to scény, které byly tak špatné, že bych je nejraději rovnou přeskočila, a pak tam byly části pro které je i 5* málo. A právě pro ty scény, kdy jsem s obtížemi lapala po dechu, jak jsem se smála, stojí za to přetrpět to nepovedené. Hlavní postavy jsou takové vtipné karikatury. Máme tu excentrickou blbku, marnivou pipinu, sebevědomého frajírka, nervozního nešikovného ťuldu a hlavní pár taky není úplně normální (zvlášť ze Steva se stává čím dál tim větší ufňukaný podpantoflák) Ano, je to přehnané, ale je to vtipné. Líbílo se mi, jak si tvůrci vyhráli s časovými liniemi, ať už skládáním jednotlivých scén do větší mozaiky anebo souběžným dějem. Líbily se mi různé pošahané snové sekvence a jedna z mých nejoblíbenějších scén byla noční telefonát v pěti lidech. Nevím jestli měl Coupling za cíl překvapit diváky, tím jak otevřeně se všichni baví o sexu. Já jim ve skutečnosti záviděla, jak pohodové ty jejich pošahané debaty dokáží být. Když si vzpomenu, jaká nudná témata mají mí přátelé potřebu řešit v hospodě, náhle mi "Lesbian Spank Inferno" připadá jako úžasně zajímavé téma. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Některé myšlenky přehnané, jak už u britcomů bývá zvykem, ale některé věci, které tahle banda šílenců řeší jsou tak pravdivé a nadčasové, až se člověk přistihne, že jim přikyvuje. 90% všech rozhovorů se točí kolem vztahů a sexu a zvlášťě u vylévacích monologů umístěných většinou někde ke konci, když už toho má některá z postav prostě dost, jsem dostával křeče do břicha. Na druhou stranu seriál má i dost hluchých míst, okoukaných vtipů, které jste už jistě viděli i jinde a občas dost otravnou Ginu Bellman. Stále ale poskytuje dost zábavy na to, aby ho to vyplavilo nad většinu průměrného bordelu. S Přáteli raději nezaměňovat - dost odlišný styl humoru. // Nejoblíbenější postava: Jeff // 70% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Perhaps, perhaps, perhaps jeden z nejpříjemnějších britcomů, které jsem měl to štěstí vidět. Poměrně provařený model Přátel a Sexu ve městě je oživován zejména velice nápaditým scénářem z pera Stevena Moffeta, který se neustále předhání v chytřejších a vtipnějších způsobech, jak vyprávět jednoduché příběhy. Možná vůbec nejzajímavějí na Couplingu je fakt, že kvalita jednotlivých dílů si opravdu nejen drží pěkně vysokou kvalitu, ale postupně tuhle laťku zvyšuje. Pak jsou tu samozřejmě charizmatičtí britští herci (možná nejlepší je velice subtilně zahraný Patrick Bena Milese, ale postupem času si oblíbíte všechny, snad kromě Jeffa, který patří k tomu typu postav, které buď milujete nebo nenávidíte), chytrý i velice nechytrý a místy skoro nebritský humor a ... No na zbytek se už podívejte sami, stojí to za to! 80% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ač sitcomy nejsou zrovna má krevní skupina, tenhle britský počin mě s výjimkou trochu slabší poslední série neskutečně bavil. Na tom má ale zásluhu především britský humor a fakt, že pro tvůrce není v podstatě nic tabu. A v neposlední řadě je tu můj oblíbenec Ben Miles v roli svůdníka Patricka, který je jednoduše neodolatelný. 90% ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Britský sitcom o partnerském životě a hlavně o sexu. V seriálu můžeme vidět pět velmi odlišných charakterů, hlavními postavami jsou však Jack Davenport (Steve) a Sarah Alexander (Susan) jako ustřední pár. Nicméně ostatní postavy jako sexuchtivá Gina Bellman (Jane) prostoduchý, ale na jiném místě přírodou obdařený lamač dívčích a ženských srdcí Ben Miles jako Patrick, nebo excelentní Richard Coyle jako Jeff s jeho sexuálními teoriemi a trapasy či Kate Isitt (Sally), která se bojí stáří a snaží se ulovit pořádného chlapa co nejdříve to jde, hlavnímu páru statečně konkurují a v mnoha případech je dokonce převyšují, obzvláště to platí u Jeffa Murdocka, který v několika dílech strhává pozornost jednoznačně na sebe a ostatní nechává daleko daleko za sebou. 1. série - 60%, 2. série - 75%, 3. série - 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Dvě z hlavních postav (Steve a Susan) jsou pojmenovaní po tvůrci seriálu Stevenu Moffatovi a jeho manželce Sue Vertue, producentce seriálu. (Tom Riddle)
  • Steve je profesí spisovatel (tedy stejně jako jeho tvůrce, na kterém je postava založená). (Tom Riddle)
  • Ačkoli některé scény se nenatáčely před živým publikem (například exteriéry a "nahé" scény), pořízené záběry byly puštěné živému publiku, a tak je smích při nich opravdový. To může být ovšem českému diváku jedno, protože u nás bylo Párování vysíláno bez původní zvukové stopy smíchu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama