Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

eye candy 

všechny recenze uživatele

noční sitcom, který s přehledem zadupe do země i o dost známější sex ve městě. No a právě tak jako stojí sex na Jessice Parkerové, stojí párování na Richardu Coyleovi, který zde znázorňuje dokonlého neurotického magora (ano přesně takový jakého vídáte v zrcadle :)) jinak samozřejmě i zde člověk občas narazí na trapárny a debilní džouky, ale převážná většina dílů je opravdu hodně v pohodě ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak to bude asi první seriál, který jak se tak dívám má vyšší hodnocení na imdb (9,2 - 4000 hlasů) než na csfd. A já musím prostě souhlasit, protože ano postavy se baví jen o sexu a jsou to jen karikatury (a v kterém sitcomu postavy nejsou že?) ale je to po čertech vtipné. Mým osobním oblíbencem je Jeff, protože kombinace toho co dokáže impulzivně vyslovit s jeho akcentem mě vždy spolehlivě složí na zem. Chápu, že seriál není pro každého (puritání, věční mrzouti...?), ale jestli se vám líbí britská komika a nevadí vám lehtivější dialogy, tak rozhodně seriál doporučuji. "- She's leaving the country. She doesn't speak English. I insulted her friend's breasts, and she thinks I collect women's ears in a bucket. - Well, you've had worse." ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Otevřený, chytrý a hlavně neskutečně vtipný britcom, který v pointách a gradovaných dialozích jen těžko hledá konkurenci. To, co umí Jack Davenport předvést ve svých zapálených monolozích nebo co přinášejí Jeffovy šílené teorie, to se jinde vidět zkrátka nedá. Ale klíčem k tomu, proč jsem se k seriálu vracel k takovým natěšením, je Ben Miles jako Patrick. Jeho natvrdlost, upřímnost a bezelstnost v kombinaci s nepřebernými sexuálními zkušenostmi je pro mě tou nejvděčnější studnicí gagů. Aby bylo Párování zcela nesmrtelný seriál, nesměla by čtvrtá série být (i díky velmi nepříjemné castingové změně) tak hrozně dýchavičná a nevyrovnaná. Přesto - poslední dvě tři minuty si zaslouží obrovskou pochvalu za věrohodnost a působivost. Coupling tedy nezůstává bez chyb, ale vzpomínat na něj nejde jinak než se širokým úsměvem. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

"John Hurt, to je první, na co si chlap vzpomene, když se řekne porod." "Takže jsem byla sexy a teď jsem John Hurt!?"... zkrátka všechno, co správný sitcom má mít. Rozjíždí se sice dost vlažně, ale pokud mu dáte šanci, bohatě se vám odmění. Pokud vám přijde, že na obrazovce nedokáží o vztazích a sexu žertovat bez trapných vulgarit, tohle je seriál pro vás. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Porce kvalitního britského sitcomu o vztazích. Napoprvé mě to nadchlo, napodruhé už míň, ale pořád si to udrželo vysokou kvalitu. Prostě parta lidí, co si to tak vzájemně mezi sebou rozdávají a cedí suchý britský vtípky. S Přáteli to je podobnější než se zdá, charaktery některých postav si jsou dost podobný, ale humor je naštěstí skrz naskrz britský. A krom toho, co by Přátelé za Sarah Alexanderovou dali :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Richard Coyle, který si v sitcomu zahrál Jeffa Murdocka, opustil seriál na konci 3. série, protože jako herec nechtěl být zařazen jen do jedné škatulky rolí. Odmítl vystoupit i v závěrečné epizodě seriálu, kde byl proto ztvárněn někým jiným. (PenelopaW)
  • Susan se při příchodu na scénu často omlouvá, že jde pozdě. To je opět osobní žertík Stevena Moffata, který tak škádlí svou manželku Sue, která prý chodí pozdě docela pravidelně. (Tom Riddle)
  • Příběh ústřední dvojice Steva (Jack Davenport) a Susan (Sarah Alexander) je založen na skutečném příběhu a vývoji vztahu Stevena Moffata (scénář) a Sue Vertue (produkce). Kupříkladu epizoda Inferno byla napsána krátce poté, co Vertue našla obdobnou videokazetu. Moffat do scénáře přidal prvek „výprasku“, protože skutečná kazeta se mu svým obsahem nezdála dost perverzní. (PenelopaW)

Reklama

Reklama