Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Recenze (436)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Goth klasika černého humoru, neodolatelná. Zamilovala se do ní už 3. generace naší rodiny. Hurá. Hned bych si střihla tango... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Absurdný čierny humor filmových predstaviteľov nerobí hanbu seriálovej predlohe a môžeme si tak užiť obrovskú porciu zábavy v, pre komédiu, pomerne atypickom prostredí. Morticia, carra... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Otázka zní, dá se vůbec nějaké filmová rodina milovat více? Když neberu v potaz kultovní Simpsonovy (kteří dostáli mnohem více prostoru, tím pádem jejich oblíbenost v mých očích strmě stoupala), tak musím říct, že ne. Tvůrci totiž do této famílie nacpali tolik černého humoru (podotýkám vtipného, kvalitního), že se ostatní vtipálci hrající se stejnou kartou mohou jít zahrabat. Nepamatuji si totiž na žádný film (seriál), který by se spádem výše zmíněných černohumorných fórků Addam. rodině vyrovnal. 80% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy měl nebo stále má v sobě svého vnitřního "gotha", ten si bude pomlaskávat blahem. Koncept to není nijak nový, vždyť Addamsovi existovali v době vzniku tohoto filmu již téměř půl století. Nicméně kromě vynikajícího castingu v čele s u mnoha lidí childhood crush (včetně mě) Christinou Ricci je zapotřebí zmínit i hudbu a kulisy a celkový set design, který věrně napodobuje předlohu. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto jsou velice slušné 4* za naprosto originální a neopakovatelný kvalitní humor. Skvělá oddychovka na příjemné odpoledne po chutném obědě. Vytknout by se tu toho dalo vskutku dost, ale nač tak činit, když neni vůbec proč? Film byl stvořen za účelem stvořit "černou komedii", což se povedlo téměř dokonale. Velice jednoduchý příběh o snažení se dostat zpět svého příbuzného není nijak napínavý a nervyderoucí, ale to vbec nevadí. Co se týče zpracování filmu, tak je zcela na profesinonální úrovni. Kamera, střih a ta výprava.. to je něco. Ještě když se tu objeví malá rozkošná Christina Ricci, tak jsem téměř zcela spokojen. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych se chlámal nepřetržitě po celý film - ale o tom to také nebylo! Stejně jako impresionistický obraz jsou samé tečky, dokud si nepoodstoupíte, tak i v Addamsově rodině všechny ty jednotlivosti tvoří ten jedinečný celek. Co by byla Morticia bez Gomeze? Co by byli obabez mozbidnosti? CO by byla morbidnost bez francouzštiny? ()

Neffy 

všechny recenze uživatele

Pro mě výborné převedení seriálu do filmu. Mám ráda atmosféru, kostýmy i humor. Kdo by řekl, že z Christiny Ricci nebude jen dětská herečka, ale přece z ní vyroste dobrá herečka. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů, které jsem hodnotil zpočátku mého působení tady na ČSFD, ač jsem jej snad nikdy pořádně neviděl a pamatoval si jen mlhavé útržky. Takže jsem to teď napravil. Addamsova rodina je snímek s jádrem rodinného filmu, avšak ověnčený černým humorem a korunovaný pěknou dávkou vcelku stravitelné morbidity. Kdo mě trochu zná, tak ví, že já takováto témata dovedu ocenit. 70% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

skvelá komixová adaptácia plná ultra čierneho humoru a skvelých hereckých výkonov všetkých zúčastnených. niektoré hlášky sú tak bláznivé, že ich určite musel napísať niekto pod vplyvom psychotronických látok. mááááámuška!!! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie na zimní odpoledne. Zaujme především Christina Ricci. "Zavolám ti, až budu sama." (433.) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Absolutní klasika, která prakticky neztratila nic ze svého původního kouzla. Je až s podivem, jak hravě svůj debut natočil Barry Sonnenfeld, který ho pojal s velkým nadhledem a do detailu si ho vychutnal. Gotická výprava, kulisy, vizuální stránka i stylizace jsou naprosto perfektní a je hodně zábavné si v každé scéně všímat i těch nejmenších drobností, na nichž si tvůrce dal záležet. Parádní je i černý humor, který je nádherně morbidní a po celou dobu si udržuje vysokou úroveň. Vzhledem k neoriginálnímu příběhu, který nedává moc smysl a nedrží u sebe, je jedině dobře, že tempo je natolik svižné a stopáž střídmá, že není prostor na nějaké zásadní přemýšlení. Svoje pak pochopitelně dělá i obsazení, v němž zejména fenomenální Raul Julia (opravdu škoda, že zemřel tak brzy) a Anjelica Huston excelují, z ostatních pak stojí za zmínku minimálně Christina Ricci a Christopher Lloyd. The Addams Family je od začátku do konce zábavná podívaná, která rozhodně není dokonalá a má své chyby, hravou režií a roztomilou morbiditou si ale diváka rychle získá. 70 % ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Já prostě nechápu, proč mi rodiče jako dítě nedali do ruky sekáček a neposlali mě s ním na bratra. Dětství by bylo mnohem zábavnější! ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

"Podej mi sůl." "No jak se to říká?" "Hned!" Na návštěvu bych se asi neodvážila, ale v televizi jsou přímo k sežrání! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Adamsovi neměl rád. Černý a brutální humor mě nevadí, ale tato horrorkomedie mně spíš nudí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Příběhy této rodinky jsem miloval už od dob černobílého seriálu, který jsem sledoval ještě za komunismu na rakouské ORF. Barevné filmové zpracování si zachovalo vše podstatné - atmosféru prostředí, charaktery postav ... Takže jsem se dobře bavil a střety členů rodinky s jejich záhrobní povahou a tou "normálností" okolního světa ve mně vyvolávali vždy salvy smíchu - černý humor já rád. Zatím dám jen silnější 4* a třeba po zopakování přidám pátou. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama