Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné pokračování, kde kvalita, kterou se mohl pyšnit první díl radikálně klesla. Nevím přesně čím to je, ale já se vůbec nebavil ba dokonce jsem usínal, ale nakonec jsem u té slátaniny vydržel do konce. Vše mi přišlo dost trapné a silně "béčkovité" a jestli si někdo myslel, že film osvěží hudba Hanse Zimmera, tak to se trochu zmýlil. Malá cameo role Davida Warnera mě sice potěšila, ale i tak jsem ztratil 2 hodiny života: PS:Jestli se Američané chovají v kině tak jako ve filmu i ve skutečnosti, tak to bych raději sledoval film na mobilu za běhu ve sněhové vánici, než tam sedět s nimi. 10% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černý humor už znatelně přebírá vládu a Vřískot se mění ve zdařilou parodii sebe sama, ale pozor, pořád je to horor s krví a řádnými mordy!. Cravenovo dítě i v druhém pokračování drží vysoko nastavenou laťku a svého diváka nepřestává bavit, dokážete-li tedy přijmout jednoduchý předpoklad a vlastně podstatu celé série: Hlavně to neberte vážně. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hororovou část ohlodal čas až do morku kostí - ta už dnes nefunguje vůbec. Teda moc se mi nechce věřit, že vůbec někdy fungovala - ten afektovaný a věčně padající Ghostface působí všelijak, jen ne děsivě. Také netuším, kterou "chytrou" hlavu napadlo, že by měl mít film tohoto typu 2 hodiny. Šíleně přemrštěná stopáž pro horor tohoto typu. Co zde funguje podstatně lépe je sebepardoizující tón a patřičný nadhled. Taktéž by si hororová série s takovou tradicí zasloužila podstatně půvabnější hrdinku. Neve Campbell je dle mého odborného vkusu velmi neatraktivní, když to napíšu gentelmansky. Přesto přese všechno, pár dobrých nápadů tam bylo a docela se mi líbil i ten záměrně překombinovaný a šokující závěr. [40 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky zjišťuji, že jsou návraty po letech velmi příjemné a při srovnání se současnými slashery si jeden povzdechne, kde že loňské sněhy jsou. A právě s odstupem dlouhých let začínám tyhle kousky doceňovat ještě více. Občas se sice najdou hluchá místa, takové to pindání a plkání postav o nesmrtelnosti chrousta, leč vše je vyváženo několika povedenými scénkami. Již otvírák v kině navnadí, dále překvápko v parku, nahrávací studio a skvělé finále s opět jasným odkazem na Pátek 13. Ostatně odkazy se to zde jenom hemží, a to zrovna nemám na mysli jen Top Gun, ale třeba horor běžící v televizi, anžto Nosferatu je zkrátka klasika všech klasik. Nick Cave, Foo Fighters, Eels, Sugar Ray... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

WTF!!! Toto som vážne ale vážne nečakal. Dvojka vreskotu je TO ISTÉ ako jednotka. Samozrejme sa tu nachádza pár nových scén to ano ale celkovo sa nejedná o nič nové a williamson sa tentoraz scénaristicky nepredviedol. Replika im talking serious. its serious, je začiatok nezrovnalostí a hlúpostí ktorými zaváňa celý film. Samozrejme je tu vysvetlená aj začiatočná scéna v kine ktoré je skvelá ale celkovo je film tak strašne dlhý a ťažkopádny že keby ste zabudli na tú scénu tak je to pochopiteľné. Mne to príde ako keby nevedeli prísť s niečim novým ale to nie je to najhoršie. Celkovo sa celá trištvrtina filmu dá pozerať. Je napínavá, scéna v stižni, v aute aj keď aj to narúša neustále vystupovanie postáv a neustále dohady , kto to je a kto to nie je, je to hlúpe trápne a hlavne som tomu už tak neveril ako pri NAOZAJ strašidelnej jednotke. Kennedy ktorého postrehy hororových filmov boli príjemným sprestrením zabili a to ma mrzelo úplne najviac , lebo bol pamätná postava. Koniec je odfláknutý a trápny. Takže film drží nad vodou len režisér ktorý je predsa len majstrom napätia a v niektorých scénach je to vidieť, Campbellová v úlohe Sindy, Arquette v úlohe deweyiho a Coxová v úlohe Gail. Potom Kennedy a Olyphant ktorého mám rád ale bohužiaľ jeho finálny prejav takpovediac rúca celý charakter postavy. Ostatné postavičky sú tu na okrasu. Plus vrah vám musí byť jasný od momentu kedy sa na scéne vytratí jedna z postáv a prekvapívý komplic je na smiech. Celkovo je to ako zlá komédia ktorá kopíruje vynikajúcu jednotku ale tvári sa vážne. Slabé tri ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Natáčelo se od 16. června do 28. srpna 1997 v Kalifornii a Georgii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama