Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (369)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jednička mě příjemně vystrašila, byla napínavá i zábavná, to vše zabalené do černého hábitu a s působivou a originálně vyšklebenou maskou. Čistě technicky vzato dvojka odvedla řemeslně slušnou práci a nic moc nezkazila. Jenže žádné z pocitů z prvního zavřísknutí se už nedostavily, kouzlo se někam vytratilo. A napětí taky. Co zbylo? Už jen ta maska. Tahle překombinovaná vybíjená byla pro mě koukatelná hlavně díky tomu, na co navazuje. Ale nic, co bych musel vidět znovu (přitom jednička na mě vřískala v kině a pak ještě dvakrát doma). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororové série mají svá jasně daná pravidla. A druhé díly se zpravidla vyznačují více mrtvolami a rafinovanějšími vraždami. Toto pravidlo se snažil na hlavu postavit Wes Craven a dá se říct že se mu to povedlo. Vraždy jsou trošku rafinovanější a je jich více. Druhý díl potěšil účastí mnoha známých herců v cameo rolích. Trošku mě na konci nasrala nesmrtelnost Deweyho protože tato, pro mě nesympatická postava, nahrála ke vzniků parodií. A tak jsem se těšil že už v dalším díle účinkovat nebude. David Arquette je odporně hrozný herec. Za zmínku v tomhle díle stojí charismatický Timothy Olyphant. 65% ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, tak to bylo zklamání jako blázen. Po skvěle zkonstruovaném intru jsem byla natěšená na zbytek filmu v podobném duchu, ale sarkastické sebeuvědomění předchozího filmu se s koncem prologu a začátkem regulérního filmu vytratilo do neznáma. Nejvíc mě asi překvapilo, že Sidney už není hlavní postava. Tou se stala reportérka Courteney Cox a nejvíc času (snad i víc než vraždění) se ve filmu věnuje její romanci se skutečným životním partnerem, haha. Jako by se všechna zábavnost přesunula totálně do kontextu a film díky tomu zůstal totálně vylidněný a chladný. Ani odkazy na historii hororu či kinematografie obecně už tady nejsou tak propracované jako v původním filmu a vyjmenovávání pravidel sequelů taky už moc šťávy neobsahuje. Závěrečné odhalení se navíc drží stejných pravidel jako minulý film - kdo celou dobu mluví o filmech stejným způsobem jako hlas v telefonu? - a tak nepřichází nic překvapivého ani v tomto ohledu. Kdyby mi na tom záleželo, tak to snad beru jako zradu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech jsem si to v rámci vzpomínání, splašil na zkouknutí a musím prohlásiti, že to stále výborně funguje a dokazuje mi to, že 2 a 4 jsou the best. Byť 4 stále jasně vede. Ale i 2 je pořád na vysoké úrovni a ne, nedíval jsem se na to kvůli nostalgii apod. Ale i proto, že jsem úplně zapoměl vraha/vrahy, díky čemuž bylo opětovné odhalení, hl. toho zásadního z nich, překvapivé. Což nikterak nesnižuje celkovou qualitu filmu. Opět jsem miloval společné scény Deweyho a Gale a vzpoměl si, že díky tomuto filmu (který jsme s kdysi s kamarádem z učňáku, tenkráte viděli tak trochu omylem, neb jsme původně šli na něco jiného, ale už nevím na co) jsem začal pravidelně sledovati jistý sitcom s Courteney Coxovou, který v té době, u nás v podstatě začínal a ještě nikdo netušil, co to bude za šlágr.;-) Při zpětné znalosti několika herců, jsem s potutelným úsměfem odškrtával Quinna Malloryho ze Sliders, Petea Moorea z Dreamcatcher či Brendu Batesovou, která bude o rok později krásně šílená v Urban Legend.;) A i po těch letech mi vadí smrt velkého sympaťáka a filmového maniaka Randyho. A za ty debilní kecy té uvědomělé  černošky co čte Cosmopolitan v úvodu (její amant byl v poho) v podání Jady P.Smithové, byl ji oddělal velmi záhy i já. V podstatě 4.5 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak slavný jako v prvním díle už to není nicméně Scream 2 je ještě obstojným pokračováním vynikající jedničky. Je to prostě typická dvojka. Víc vražd, víc šokujících odhalení. Občas i celkem vtipný sebeparodování (hlavně ten konec) ale místy je to taky celý trochu zbytečně překombinovaný aby nebylo vidět, že se jedná v podstatě o recyklaci prvního dílu se vším všudy a ne vždy se to daří. Prostě někdy chce bejt ten film až moc chytrej, moc cool a moc šokující a občas to tvůrci trochu přeženou. Nicméně neměl jsem ještě s tímhle dílem žádný zásadní problém. Hlavně ta úvodní vražda v kině celkem pobavila a jako celek to funguje takže dávám.60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama