Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sequel od identického tvůrčího týmu, který už si uvědoměle nestřílí jen z žánrových pravidel a klišé, ale i ze sequelů a sebe sama a stejně jako o rok starší CABLE GUY se dotýká fenoménu medializovaných soudních procesů. Stále mu nechybí nápady a vtip (nemohou chybět narážky na kolegy Courtney Cox z "PŘÁTEL"), Dewey je k sežrání, Gale sexy a Randy hláškuje, ale moment překvapení se vytratil a místy už je to to fakt přes míru (jasně, finále). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Už ne tak pečlivě vysoustružené jako geniální první díl, ale přesto jde o velmi dobrý počin. Popkulturních narážek je tu sice méně, než by si člověk přál, ale Craven s Williamsonem tentokrát více zapracovali (jak se na pravidla sequelů sluší a patří) na vraždách a hororové atmosféře. Grandiózní finále v divadle je ovšem masterpiece. Na pointu ve stylu Pátku třináctého nemá ani M. Night Shyamalan. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky zjišťuji, že jsou návraty po letech velmi příjemné a při srovnání se současnými slashery si jeden povzdechne, kde že loňské sněhy jsou. A právě s odstupem dlouhých let začínám tyhle kousky doceňovat ještě více. Občas se sice najdou hluchá místa, takové to pindání a plkání postav o nesmrtelnosti chrousta, leč vše je vyváženo několika povedenými scénkami. Již otvírák v kině navnadí, dále překvápko v parku, nahrávací studio a skvělé finále s opět jasným odkazem na Pátek 13. Ostatně odkazy se to zde jenom hemží, a to zrovna nemám na mysli jen Top Gun, ale třeba horor běžící v televizi, anžto Nosferatu je zkrátka klasika všech klasik. Nick Cave, Foo Fighters, Eels, Sugar Ray... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka se úporně snažila navázat na úspěch jedničky a to se jí vymstilo. Už to není natočené s takovým přehledem a nápaditostí jako jednička. Vyjma velmi povedené scény z kina z úvodu, se pak už žádná tak zajímavá scéna nevyskytuje a odbyté finále mě dost rozladilo. Nicméně jsou zde sebeparodické scény, které filmu dodávají na zajímavosti, ale k nudě nebylo daleko. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dvojka za mě sází dost na jistotu. Nabídne v porovnání s úvodním dílem daleko více mordů, což jednoznačně kvituji, na druhou stranu se chvilkami nabízí otázka, jestli jsme toto někde už neviděli. Ale čert to vem! To celkové odlehčenější ladění filmu jsem si dost oblíbil, staronové postavy též potěší divákovo oko. A závěr opět docela překvapivý! Uvidíme, co třetí díl :) Za mě 6,5/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Když vrah ujíždí s policistou na kapotě, tak auto odře o zaparkovaný vůz. V dalším záběru je ale auto nepoškozené. (Duoscop)
  • Elise Neal, ktorá hrala Halle, v decembri 2022 napísala na Twitter, že pôvodným vrahom mala byť ona. Scenár zmenili až neskôr počas natáčania. (tXtX)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama