Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vynikající podívaná, které vládne Samuel L. Jackson a jeho morální pravdy o americkém školství a tamním životě. Celkově pro mě byla jeho postava extrémně sympatická a s jeho názory nešlo než souhlasit a chápat je (chvílemi jako by četl mé myšlenky...děsivé:)). O to víc mě zarazila nenávist rodičů jeho hráčů. Jinak film může být někým odsouzen jako "vypočítavé" lidské drama, ale takových odsouzení by se každý týden našla stovka a tak je lepší si tuhle skvěle natočenou a zahranou podívanou užít. Coach Carter má nepopiratelnou kvalitu, tempo, nějaký ten lidský příběh a "trochu" toho basketbalu, o kterém není extra mnoho dobrých filmů... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som si zamiloval hneď na prvýkrát. Je z doby, keď už som futbal aktívne nehrával, ale spravil mi spomienky na roky minulé. Vedel som sa vžiť do príbehov o deťoch z problematickej oblasti USA a snahe človeka všetko zmeniť. Už samotné rodiny tých detí mu kládli polená pod nohy, kládla mu ich spoločnosť, bojovali proti nemu rôznymi spôsobmi, ale on vedel, čo je správne a aj napriek nevôli okolia za tým išiel, aby zmenil zlé na dobré a nakoniec po boji to dokázal. veľmi sa mi páčili vložky do deja, ako turnaj s bazénovou oslavou na konci, či situácie okolo drog. Musím sa priznať, že Samuel L. Jackson nie je môj obľúbenec, ale toto bol vynikajúce z jeho strany. Veľmi ma zaujal jeden z mojich obľúbených hercov Channing Tatum, ktorý tam je ako jeden z mála belochov vôbec. Všetkému dodáva náboj to, že ide o skutočný príbeh. Športová dráma, aká sa len tak nevidí. Žil som s ňou od začiatku po koniec, hovorí najmä to, že v živote ide o dôležitejšie veci, než je šport. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nečekaná odzbrojující pecka! Dvě hodiny slítly jako voda, protože Coach Carter je extrémně poutavé basketbalové drama, které je o to více umocněno, že jde o true story. Trenér Carter vzal novou práci trénovat basketbalisty na jedné z velmi špatných středních škol, a tak se rozhodne, že nebude dbát jen na svou trenérskou roli, ale bude se snažit dát životy svých svěřenců dokupy a udělat z nich lepší a inteligentnější lidi. Perfektně vybalancovaný poměr osobních životů ku basketbalovým tréninkům, vyhrocené zápasy a precizně přesvědčivé herní výkony dělají spolu s jako vždy výborným S. L. Jacksonem z filmu úžasnou jednohubku na večer, která se zavděčí snad úplně všem typům diváků. Nemám výhrady, tohle bylo učebnicově provedené drámo, kterému nechybělo ani napětí, vyhrocenost a poutavost. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)

Reklama

Reklama