Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. All Night Long - Red Cafe [3:33] ,2. No Need For Conversation - Fabolous/Mike Shorey [3:38] ,3. Professional - Chingy/G.I.B. [3:36] ,4. Southside - The Game/Lil Scrappy [4:12] ,5. Roll Wit You - Ciara [3:23] ,6. Wouldn't You Like To Ride - Kanye West/Common [3:51] ,7. Hope - Twista/Faith Evans [4:12] ,8. Your Love - Van Hunt [3:33] ,9. This One - Ak'sent [3:06] ,10. Beauty Queen - Czarnok [3:44] ,11. Balla - Mack 10/Da Hood [4:07] ,12. Time - St. Lunatics [4:52] ,13. What Love Can Do - Letoya [4:04] ,14. About The Game - Trey Songz [3:39], ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

what the fuck???what the fuck???79%????WHAT THE FUCK,FUCK,FUCK!!!????asi se smíchy poseru,sestra v akci smíchaná s nebezpečnými myšlenkami,okořeněná stupidním scénářem a trapnými a nechutnými nesmysli.tohle hodnocení je vážně trapný,zase se mi che zvracet!koho vůbec zajímá nějakej debilní basket a posraný americký studenti?chudáčci z ghette se blbě učej a maj smůlu,že sou všude gangy!!!tak ať všichni chcípnou s crackem v nose a neotravujou na filmovym plátně.hned po drsnym shaftu,nejhorší jacksonův film.U proslovu lehce nechutně chlupatého mexického albínka ke kouči Cártrovi mi skoro stvrdnul,ale žaludek a poblil sem si ovladač vod televize.Patetická americká sračka,plná podělaných klišé a vy tomu namrdáte 80%? děte se fakt už všichni vysrat znalci. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší a nejvíc inspirativní životopisný film ze sportovního prostředí, který jsem do teď viděla. Sympatické na něm je i to, že poměrně věrně vyobrazuje skutečnost – údajně se téměř všechny události ve filmu skutečně staly, když opravdový Ken Carter koučoval basketbalisty Richmondské střední na konci 90. let. Sám Ken Carter řekl, že celé vyobrazení příběhu a jeho postavy v tomto filmu je skoro přesné. Snad jediné, co se muselo pro film pozměnit, jsou postavy studentů, tak aby neodkazovaly na skutečné Carterovy studenty a na jejich jména, jelikož v době vzniku filmu byli stále ještě mladí a konkrétní poukazování na jejich kriminální činy a minulost by jim mohlo způsobit problémy… což je dost pochopitelné. V každém případě je radost sledovat dobře ztvárněný film podle skutečných událostí, který je zároveň natolik věrný realitě a přesto poutavý a inspirativní. Kouč Carter, jeho zásadovost a smysl pro správnou věc, si mě rozhodně získal a Samuel L. Jackson byl v této roli úžasný. Zároveň mě zaujalo i citování slavných slov Marianne Williamsonové o vnitřní síle člověka (tento citát je někdy chybně označován za výrok Nelsona Mandely – bohužel dokonce i v titulcích tohoto filmu). Možná že z úst problémového studenta/basketbalisty Cruze to znělo trošku nepatřičně, ale vložení tohoto citátu mě rozhodně potěšilo a k tématice filmu je to celkem příhodné. Navíc, i bez tohoto citátu má film obsahově mnoho hodnotného, co může nabídnout, a to přirozenou lidskou formou, aniž by něco deklamoval nebo poučoval. Zkrátka skvělý příběh jednoho uvědomělého kouče, který si zasloužil zfilmovat. ~(4,3)~ ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama