Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po The Longest Yard je tu ďalší film z produkcie Mtv. Americký futbal vo väznici so Sandlerom vystriedal basketbal na strednej škole so Samuel L. Jacksonom. A je to tu – Jackson je o dosť kvalitnejší herec ako Sandler, film má prepracovanejší scenár obohatený o život hráčov aj samotného trénera, tréningy sú drsné, možno tý čierny nie sú namakaní len tak pre nič za nič, cool zábery sú reálnejšie – zápasy majú svoje grády, tempo stúpa spolu so záverečnými sekundamy zápasu, bohužiaľ celkové tempo filmu nie. Ešte by som mu vytkol možno trošku jeho dĺžku, preto za 4*. ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sportovních filmů, které jsou! Je to můj nejoblíbenější sportovní film ze všech. A pánové? Takhle mají vypadat tréninky. Je to parádní podívaná jak nezkrotný team najednou pod vedením nového coache začne makat. A co víc, hlavně studovat aby se někteří mohli ucházet o stipendium na vysokých školách. Ale není to film jen o basketbalu, je to film i o osobních problémech (životech) ostatních lidí. jak v teamu, tak třeba coache. Jsem velice spokojen. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů už bylo natočeno docela dost, ale co na tom, mládeži se má jít příkladem, i když se to nedaří tak, jak by si dospěláci asi přáli. Tyto filmy mají kolísavou kvalitu, ale Coach Carter se docela povedl, a to hlavně díky Samuelu L. Jacksonovi, který zahrál svůj dobrý standard. Ze smutných psích pohledů grázlíků, kteří si jakoby začínají uvědomovat a chápat, co jim to ten dospělák vlastně chce říct, by člověk chvílemi i ublinknul, ale to už k těmto filmům holt patří. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, že ti kteří nám jsou dávání za vzor mají ještě horší školství než my. Celý film stojí na Carterovy a jeho promluvám ke zkažené mládeži a ty jsou nudné a o ničem. A také na basketbalových zápasech, které byli sice dobře natočené, ale byli až moc americky napínavé. Hlavním motorem filmu byl Samuel L. Jackson, který byl skvělý jako vždy. Basketbal je pro mě jeden z nejnudnějších sportů, ale tenhle film jsem dokoukal, takže 60%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Film je založen na skutečném příběhu trenéra Kena Cartera. (KucC)
  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)

Reklama

Reklama