Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Skvěle skloubený mix sportovního filmu a morální agitky, snažící se upozornit na problémy společnosti, a to především na "rozporuplný" vztah černého muže a jeho věčného boje se vzděláním či na problém US školského systému pozitivně diskriminující sportovce či atlety, a to i na vysokoškolské úrovni. Podle mě každá z těchto dvou složek funguje na jedničku a vzájemně se po celou dobu vhodně doplňují, takže vás i při dlouhé stopáži nezačne nudit ani jedna část tohoto nevšedního příběhu o dosažení jednoho velkého vítězství. Kamera při sportovních utkáních a samotné jejich provedení je dostatečně uvěřitelné a realistické, nejinak skvěle je i zpracován boj coache s nevlídným středoškolským systémem. A jako obvykle se můžete těšit na skvělý výkon Samuela L. Jacksona, který se (ne)překvapivě hodí snad do jakékoliv role. Navíc mu zdatně sekunduje i jeho skvěle sehraný tým a každý z hráčů je jedinečná osobnost a osudy každého z nich je zajímavé sledovat. "I came to coach basketball players, and you became students. I came to teach boys, and you became men." ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $67,264,877Tržby Celosvetovo $76,669,806Milé nečakané prekvapenie! Konečne športový film čo má aj svoj hlbší zmysel a dokáže si po celý čas držať nastavenú latku, Samuel L.Jackson hrá svoju postavu doslova bravúrne a k nemu sa po hereckom prejave pridávajú aj ostatný herci hrajúci basketbalových ne-študentov. /90%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama