Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Výborné hlášky, sarkasticky černý humor (useknutý palec či pavouk lezoucí do podprsenky hlavní hrdinky jsou nezapomenutelné scény) podobný tomu v Odplatě s Melem Gibsonem a nejlepší vypravěč, na jakého jsem snad kdy u filmu narazila, v podání extra mega úžasného Roberta Downeyho Jr. Ale jinak samozřejmě také film, jehož posláním je připomenout vám důležitost přátelství v lidském životě. "Policajti ti určitě uvěří, že si zlomila vaz dřív, než jsi ji střelil do hlavy." 9/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dosti příjemné překvapení, které nám přichystal debutující režisér a zkušený scénarista Shane Black. Film má velmi ironický nádech a nebere se moc vážně, což je dobře. Většina gagů a hlášek jsou taky povedené, i když k závěru opakující se narážky na gaye už jsou trochu trapné. Herecké obsazení je bezchybné. Robert Downey Jr. hraje opravdu stylově a je vidět, že se s ním musí počítat. To samé lze říct i o Valu Kilmerovi, který zde má ovšem narozdíl od Roberta trochu méně prostoru a o jeho postavě se toho moc nedozvíme. No a jako třesnička na dortu zde je také Michell Monaghan, která je opravdu kost a to k tomuto filmu docela stačí. Větší šanci se předvést bude mít doufám v Mission Impossible 3. Celý tento film je jedna velká jízda, ve které Shane Black dokazuje, že je nejen dobrý scénarista, ale také režisér. Jestli chcete vidět pohodovou zábavu, při které se dostatečně odreagujete, tak nemůžu doporučit z poslední doby nic lepšího než tohle. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco uletená groteska. Svojou inteligentnou imbecilitou a skvelým slovným humorom vzdáva hold slávnym gangsterkám aj kriminálnym komédiám, a zároveň ich v rovnakej chvíli aj bezočivo paroduje. Postavy sú schválne trochu prehnane, ale veľmi priliehavo charakterizované svojím pôvodom a postavením. A Robert Downey Jr. a Val Kilmer sú proste duo na pohľadanie! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi komedie s ještě lepším hereckým obsazením. Robert Downey Jr. ze začátku nevýrazný "blbeček", ale po chvilce se zvedl a byl perfektní jako tvrďák kouzelník. Na filmy s ním se vždy vyplatí dívat, poněvadž jsou velmi kvalitní. Samozřejmě nesmím zapomenout na Val Kilmera, který ho dobře doprovázel s krásnou pomocnicí Michelle Monaghan. Moc pěkně natočená krimi komedie s dobrým dějem i příběhem... 8/10 = 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Ve studiu Warner Bros původně uvažovali o větším rozpočtu filmu, který zahrnoval honorář pro Harrisona Forda. Ten si to ale později rozmyslel a roli detektiva po něm zdědil Val Kilmer. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama