Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl je opravdu snadno zapomenutelný mix násilí a režijní invence. Pokračování je na tom podobně, avšak zde ještě k tomu všemu ubyla relativní originalita a nápaditost předchůdce. Zbyly tak jen brutální (sebe)vražedné akty na všechny možné i nemožné způsoby, jakž takž solidní herecké výkony a překvapivý (což ještě neznamená nějak extra dobrý) závěr. Za klad považuji zapojení do příběhu hlavní zápornou postavu a spoustu nových do detailu promyšlených pastí. Za zápor pak naprosto stejnou strukturu vyprávění, jako tomu bylo v prvním díle. Bohužel se tak Saw 2 stává v podstatě kopií. Nic moc pokoukání - jednoduše jednou a dost. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jakkoli byl první díl problematický, neotřelost se mu upřít nedala. Pokračování už je ale o něčem jiném. Vykonstruovaná linie obětí mě tentokrát nezajímala ani za mák, spíše mě iritovalo, že pro sebe ukradla většinu času a ubírala tak na pozornosti obklíčenému Jigsawovi. Jeho slovní hrátky a přesná hra kočky s myší několikanásobně převyšují dění v domě, kde se lidé chovají jako blázni, přes nejrůznější varování jdou do všeho podezřelého po hlavě a o nějakých promyšlených pastech tak najednou nemůže být ani řeč. Škoda jen, že pointa, jakkoli umí znovu vyrazit dech, ubírá hodně náboje z předešlého dění. Na napětí a moment překvapení by se sice zapomínat nemělo, na logiku už ale vůbec ne. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Já mám pro tuhle zubatou sérii jednoduše velkou slabost, což je zvláštní, neb jsem velikým odpůrcem násilí a při pohledu na krev (a vůbec jakékoli řezání a kuchání a bodání a (z větší části i píchání...)) se mi dělá trochu šoufl. Snad je to v tom, že krom spousty nezbytných umíračů má tři ohromně propracované postavy, které je potěšení rozebírat (psychologicky, nikoli fyzicky). Které? Kdo viděl, ví, kdo neviděl, nebudu mu kazit, že.. Možná je to tím, že dokáže dokonale překvapit. Nebo jsou to ty nezodpovězené otázky, co mě láká dívat se na další a další díly, i když ostatní už Saw splachují do záchodu? Nejspíš to bude všechno dohromady. Dvojka je pro mě navzdory nízkému hodnocení výborný thriller, který při znalosti celé mytologie tvoří jeden z těch nablýskanějších, ale paradoxně dějově trochu prázdnějších dílů. Nicméně je to napětím nabušená jízda a když zazní první tóny "Hello Zepp", nemusím pro husí kůži daleko. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Víc herců, víc zmateného pobíhání a vřískání, více pastí, více krve a dalších tělních tekutin... ale více je někdy méně. Jak se mi jednička ve své komornosti a jednoduchosti líbila, tak dvojka představuje zklamání. Oběti mi byly volné, Jigsaw mi byl volný, D. Wahlberg mi byl volný, celé mě to tak nějak nezajímalo. Průměrný horror s jakou-takous atmosférou (určitě se s ní dalo udělat víc) i myšlenkou, ovšem založený na vyvolání hnusu, nikoliv strachu. Zase mám dilema, kolik puntíků prdnout... no, je pátek, dáme tři, v pondělí by byly jen dva:-). 50% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snesitelné pokračování velmi dobrého prvního dílu, bohužel jsem se už nebál tak jako tehdy. Nápad s dopadením Jigsawa na začátku příběhu (přes působivý herecký výkon jeho představitele) nebyl š'tastný, protože tím snímek ztrácí tajemno svého předchůdce. Jako u (skoro) každého sequelu přibylo množství, ubylo kvality - překombinovanost není ničím zakrývaná, brutalita ničím opodstatněná, motivace postav nejsou pochopitelné. Nebylo to sice úplně špatné, ale na trojku se fakt netěším... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • V čase 1:12:13 je vidět ruka, díky které spadly tajné dveře. (Pepy)
  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama