Reklama

Reklama

Invaze

(seriál)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Horor
USA, (2005–2006), 15 h 10 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Shaun Cassidy

Hrají:

William Fichtner, Eddie Cibrian, Lisa Sheridan, Kari Matchett, Tyler Labine, Evan Peters, Alexis Dziena, Ariel Gade, Nathan Baesel, Aisha Hinds (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Lidé po staletí hledají ve vesmíru známky inteligentního života, ale marně. Jenomže co když vysvětlení spočívá v tom, že mimozemšťané už tady jsou – mezi námi lidmi? A co když všechny přírodní katastrofy, které zažíváme, jsou jen zástěrkou určenou k zamaskování něčeho mnohem hrozivějšího? Obětavý strážce amerického národního parku Russell Varon, který byl vždycky skeptický vůči paranoidním konspiračním teoriím svého nevyzpytatelného švagra Dava, možná bude muset své názory přehodnotit – v jejich komunitě začne totiž docházet k řadě bizarních událostí. I když jeho dcerka Rose tvrdí, že viděla stovky světel letících během bouře směrem k vodě, Russell její tvrzení zpočátku nebere v úvahu – dokud nezačne mít podezření, že se s jeho bývalou ženou Mariel děje něco velmi divného. Ráno po bouři je totiž nalezena nahá ve vodě a vůbec si nevzpomíná, co se stalo předešlou noc. Zatímco se malé městečko Everglades v okrese Homestead na Floridě usilovně snaží o svou rekonstrukci, šerif Tom Underlay, nynější Marielin manžel, podezíravě nařizuje uzavřít celou oblast do karantény. Russell začíná podivné události vyšetřovat a nevědomky zahajuje boj o přežití své rodiny, své komunity a v konečném důsledku zřejmě i lidské rasy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na televize to aniž by před tim bylo nějaké upozornění nebo lákadlo vlítlo tak rychle, že jsem s toho ani nestihl všimnout a ještě k tomu v celkem pozdní hodiny...každá epizoda vcelku volně ubíhá...sem tam se něco stane, ale vyvrcholení a největší nápor na nervy je většinou v posledních pár minutách...nevím jestli je to tak lepší, ale já jsem s tím spokojený a do příběhu mi to příjemně zapadá. Sice autoři prvních pár dílů protahují až do absolutna ale později už je příběh celkem zajímavě rozvětvován... pokud máte rádi seriály tohoto tipu tak bych neváhal ani minutu... (87%) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

PROČ?! Proč ty dementi naznali, že to nechaj bejt po první sérii? Se na to vážně vy... Tenhle seriál mě dostal už od začátku. Pomalej, tajemnej, atmosférickej. Divák si ani pořádně nevšimne, jak situace houstne, napětí narůstá, až se najednou přistihne, jak na to celej našponovanej čučí se zatajeným dechem. Hodně fajnově vybraný herci (Will Fichtneeeeer, yes, yes!) a dobrá hudba, scénář (takže postavy až na výjimky nemelou jen debilní plky, co by lidi z pusy v reálu nevypustili ani pod vlivem). Jednotlivý epizody pozvolna nastiňujou celou událost pomocí detailů či flashbacků a všechno do sebe krásně zapadá. A to prosím i finále je přímo skvěle vygradovaný a relativně slušně emotivně... ehm... emotivní. No, věděla jsem sice, že další série nebude a seriál tak nějak končí/nekončí, ale stejně mě to znovu namíchlo, to byl tak fajn seriál... Ale člověk musí jít dál... Jo, a Fichtner si to tam zhusta dával, bezkonkurenčně nejlepší postava je Underlay, aspoň že v těch seriálech může ukázat svůj hereckej um. Bod srážím jen za to, jak děsně otravný mi přišly skoro všechny ženský postavy asi tak do první půlky série a taky za skutečně otřesnej dabing malý holčičky Rose, to jsem myslela, že jí snad zabiju. Jinak je to za čistých 85%. Taková škoda, že série byla jen jedna! ()

Reklama

Gerret 

všechny recenze uživatele

Škoda že jsem tento seriál tak dlouho přehlížel a škoda že nenatočili i 2. řadu. Podle mě dosahuje Invaze skoro stejných kvalit jako Ztraceni. Má taky takový tajemný ráz. Celý seriál mě držel v napětí a popostupně nám odhaluje jak to vlastně s těmi odlišnými lidmi je. Moje nejoblíbenější postava byla William Fichtner, který hraje i v Útěku z vězení. Únor 2012: I po druhém shlédnutí mě seriál držel v napětí po celou dobu sledování. Druhá řada seriálu mohla být skvělá, nechápu proč nepokračovali v natáčení. Viděl jsem: Všechny díly 2x. Hodnocení 95%. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Ďalší z predčasne ukončených seriálov. Tento však vydržal len jednu sériu, avšak treba povedať, že veľmi zaujímavú sériu. Má síce zdanlivo pomalé tempo, to si však myslím takýto námet priamo vyžaduje(pozrite sa čo napríklad s filmom Invasion narobila zmena režiséra a pridanie "akčného"konca). Herecký ansámbl o hlavu prevyšuje Fichtner, ktorý po zrušení prešiel do Prison breaku:) ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Je velka skoda ze autori u toho serialu tak roztahali ten zacatek. Podle me je to totiz duvod proc byla sledovanost nizka a televize ABC se rozhodla Invazi pohrbit po prvni sezone. Poslednich sest dilu se totiz tempo zvysuje neskutecnym zpusobem a zaver serialu je opravdu vynikajici. Opravdu skoda nejspis nikdy nevznikne pokracovani. LOST nasadil latku velmi vysoko. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (4)

  • Noviny, které pár ukazuje Daveovi, o tom, co se stalo, když hurikán dorazil do Brazílie, Argentiny a na Cubu, jsou napsány v holandštině a píše se v nich o hudební skupině, počítačích a antivirovém softwaru. (Caszidy)
  • Ve 27. minutě, když jede Jesse (Evan Peters) s Brettem (Edwin Hodge) v autě, v pozadí slyšíme skladbu „Riders of the Storm“ od americké kapely The Doors, která vyšla jako druhý singl z jejich šestého studiového alba nazvaného „L.A. Woman“, které vyšlo v roce 1971. (Trajektt)
  • Poté, co ABC seriál ukončila, CW Network v něm chtěli pokračovat, avšak poté co zjistili, že na natáčení nemají dostatek prostředků, od záměru upustili. (Caszidy)

Reklama

Reklama