Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zlo bere na sebe různé podoby a dokonale skrývá svou tvář. Může mít podobu staré kletby nebo kostlivce ve skříni. Je jen otázkou času, kdy kostlivec ze skříně vyjde ven a začne vás děsit. Skrývá i vaše rodina děsivé tajemství? Donalde, tohle ti v životě neodpustím!!! Bylo příjemné vidět po letech Sissy Spacek v roli starostlivé matky. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu nejsou žádní géniové, ale bylo vidět, že se opravdu snažili. Hlavním plusem pro tento horror je, že příběh je vyprávěn v začátcích 19. století. Tudíž žádná elektřina, ale svíčky. Do toho bouře, starý dům, strašidelná hudba, úcházející kamera a temný háv dávají tomuto filmu ten správný horrorový šmrnc. Navíc prostředí bylo kouzelné. Romantika mezi postavami je ve filmu silně v pozadí a tlumená, avšak z prostředí úplně srší. Až na tu chuděrku holku Betty ( mimiochodem moc nádherná Rachel Hurd-Wood ), která ze sebe musela dělat před kamerou šaška, není v An American Haunting nic, co by mi vyloženě nesedlo. 60% [červenec 2006] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok ťaží hlavne zo skvelej dobovej atmosféry, pár ľakačiek a dobrej výpravy. Keby nie tohto, film ide do hlbokého podpriemeru, pretože dejová linka je len nezáživný paškvil útočiaci na váš zívací reflex. Koniec sa snaží tváriť hrozne múdro a šokujúco, ale v skutočnosti ide o tak plochú a trápnu pointu až je to celé na smiech. Ani herecké výkony moc neoslnili, možno až na Sutherlanda so Spacekovou, ale tí sa ani veľmi snažiť nemuseli, jednak to od nich dej nejak zvlášť nevyžadoval (takže stačilo zapnúť na polovičný plyn) a tiež čím sú starší, tým sa do hororov hodia viac. S prižmúrenými očami slabučký priemer ako jarný vánok. 50/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle hororové mystery jednohubky odehrávající se v minulosti mám slabost. Atmosférou to trochu připomíná Shyalamanovu Vesnici a celý film působí tak trochu jako převyprávění jakési staré legendy (s tím, že jakoby si vyprávění někdo přikrášlil). Vizuálně je to moc dobré (Rumunsko je perfektní volba), luxusně obsazené, místy docela napínavé a s docela nečekanou pointou. Avšak po dějové stránce se o nic moc promakaného nejedná, některé záběry se zbytečně opakují vícekrát a pocit strachu postupně mizí, protože entita se chová až moc racionálně a předvídatelně, tudíž přestane být děsivá velice brzy. ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zaznamenaná událost kdy duch zavinil smrt člověka. Takový perfektní téma a vono se to dostane do rukou nějakýho břídila. Po všech stránkách blbě natočený, hrozná hysterická hudba, špatnej střih a kamera vůbec nevěděla co točit. Efekty bych zvládnul doma v malování a předvídatelnost je tak velká, že když si 10 minut před nějakou událostí řeknete "Tak a teď se stane tohle" tak se to vážně stane. Zbytečně moc krátký, dostat se to do správnejch rukou bylo by to mnohem lepší. Takhle je to odpad. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama