Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Psema 

všechny recenze uživatele

Blbost kolosálních rozměrů, která nemá žádný scénář a všichni jen čekají, jak brutální bude další masakr nevinných teenagerů. Na to jak je film dlouhý (krátký) to byla děsná nuda bez atmosféry, která mi připadala nekonečná. Důkazem kvalit je, že na projekci přišlo 6 lidí a na konci jsme zůstali 4 mušketýři a všichni dosti ospalí. Další díl už prosím ne. 30% za brutalitu a pěknou Jordanu Brewsteru v těsných džínech. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejčastěji je tomuto filmu vytýkáno, že se více nesoustředil na skutečný zrod Leatherface – je pravda, že to tvůrci odbyli asi tříminutovou pasáží s porodem a pak několika rychlými střihy z dospívání a více než prequel to připomínalo jen další klasické pokračování, potažmo že se to dost podobalo právě nedávnému remaku. Já s tímto tvrzením ovšem moc nesouhlasím. Scénář a vlastně celý film se točí především okolo kompletní rodinky Hewittů a ukáže nám jejich přechod z ujetých buranů na psychopatické kanibaly / zabijáky. Zvláště pak co se Leatherface a Charlieho týče. Zatímco ta hora svalů s hnusným ksichtem byl retard už od samého narození, jeho strýček si zvýšil své ego vraždou místního šerifa a s radostí následně převzal jeho identitu. Zbytek rodinky se následně už jen vezl a hlavně po zavření jatek neměli ani co do huby… Naše čtveřice teenagerů už tu byla jen klasicky do počtu, protože každému bylo hned jasné, jak jejich osudy dopadnou. Navíc bylo potřeba uspokojit choutky nadržených diváků, kteří očekávali další krvavý masakr. Ten skutečně proběhl, ale je pravdou že ač byl tento díl do jisté míry docela „brutální“, krvavý a špinavý, tak postrádal onu syrovost a psychologické peklo, kterou zdobil původní film. I zde se tvůrci snažili hrát na city a psychiku, ale mnohdy šlo jen o kratičké záblesky – které ani mě zrovna moc neuspokojili. Bylo ale zajímavé, jak Leatherface ke své „tváři“ přišel. Bohužel úplný závěr to celé pohnojil. To vážně někdo přehlédne dvoumetrové hovado s motorovkou na zadním sedadle, kde i můj pes by měl málo místa…Podobných blbostí a nelogičností tu bylo po více…50% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Tak to dopadá, když se místo podle scénáře točí podle hromady zakrvácených vnitřností a zlatý filtr to nespasí. Znechuceni sice budete, ale bohužel znechuceni zoufalým nedostatkem nápadů filmových tvůrců, kteří už po x-té prefabrikují totéž, aniž by to bylo jen trošičku zábavné. A tak se nabodává na hák a řeže motorovou pilou a divák zívá a zívá, projíždí film rychloposuvem a ještě si průběžně čte na netu recenze na něj. Cesta na Počátek je jako celý film odfláknutá a fádní a jediným dobrým tahem bylo vystavění filmu kolem postavy šerifa v podání skvělého R. Lee Ermeyho. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento námet mi už naozaj nemá čo dať. Film mohol jedine prekvapiť úrovňou gore - snaživé, ale predsa len priemerné. Navyše kamera sa v kľúčových momentoch často odvracala. To už v nedávno videnom Outlaw King bola brutálnejšia gore scéna ako tu väčšina. Na druhú stranu snímok má peknú herečku, svižné tempo a pár momentov, ktoré dokázali navodiť dusnú atmosféru. Priemer. 60/100 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Mě se ten Leatherface zdál bejt nějakej povědomej. Teď vim, že díky pokročilé plastické chirurgii má obličej nějakýho tupouna z Beverly Hills, který v záchvatu vlastenctví chtěl položit život ve Vietnamu....fajn, máš to mít. Ovšem po tolika letech praxe na jatkách by chudákovi Tomíkovi Hewittů mohl někdo vysvětlit základy zacházení s ulovenou zvěří. Žrát nohy nějaký zapařený motorkářky bez ubrousku...no fuj. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Film sa odohráva v roku 1969, no v rádiu odznie skladba "Alright Now", ktorá vyšla až v lete 1970. (FromHell)
  • Povodne chceli tvorcovia filmu Andrew Form a Bradley Fuller natočiť pokračovanie filmu z roku 2003, no nezodpovedané otázky fanúšikov k tejto časti im vnukli myšlienku urobiť k nemu prequel. (FromHell)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama