Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

TerezaTurz. odpad!

všechny recenze uživatele

Řekla jsem si, že přimhouřím oči, když se jedná o seriál pro děti/náctileté. Ale on to NENÍ seriál pro děti/náctileté! Tudíž krystalický hnus, nenapadá mě jediný klad seriálu. (A argumentovat, že je to lepší než Ordinace či Ulice, je asi stejné, jako argumentovat, že AIDS není tak strašný jako mor a rakovina.) ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Po několika letech znovushlédnutí celkem zklamání. Děj se neustále točí v jedné smyčce, postavy se skoro nevyvíjí a to, co mě před lety zaujalo - vztah Tomáše a Evy (viděla jsem několik dílů uprostřed seriálu) je tam vlastně nakonec to nejotravnější. Nehledě na to, že situace jsou mnohdy nelogické a trapné. Nejlepší je tam asi Eda, totální osel co vždycky něco zmastí. 30% ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento seriál mě zkrátka dost bavil. Svůj díl na tom určitě nese i výborné herecké obsazení, pohledné herečky, celá řada humorných situací i okamžiků, které píše pouze sám život. Samozřejmě že mnoho lidí namítne, že se jedná o obrovskou hloupost, kterých se točí celá řada, ale já si myslím, že se točí daleko horší a daleko méně umělecky hodnotná díla než je seriál "Horákovi". U tohoto seriálu si divák alespoň může odpočinout, odreagovat se, občas se i zasmát a přijít na jiné myšlenky. Alespoň já jsem z tohoto seriálu měl takový pocit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když seriál Horákovi vlítl na naše obrazovky, myslel jsem si, že inspirací tvůrcům byl Krok za krokem. Jisté prvky by tu byly, ale seriál Los Serrano vůbec neznám. Kde přišli autoři na španělský seriál nevím a neviděl jsem ho, takže nemůžu srovnat, nicméně Horákovi svou duši mají. Já osobně jsem si většinu postav oblíbil a seriál mám velmi rád. Je to takový pohodový seriál, který ale nesmíte brážt příliš vážně. Nebo spíš vůbec. Tady totiž začínají jeho nebo jejich ale. Seriál má totiž celou řadu epizod, a možná všechny, které jsou skutečně příliš plytké. Kdyby alespoň bylo vtipně zaznamenáno, jak se žáci vloupají do školy. Jenže každý druhý si do školy v noci chodí jak do houslí. Totéž platí o kabinetu. Některé dialogy jsou skutečně příšerné a ně všichni dospělí jedinci se chovají a jednají jako opravdoví dospěláci. Vztah nevztah Evy a Tomáše je strašně natahován. Úvodní znělka je fajn. Celkově Horákovi jsou pohodovým seriálem, který mám rád a jednotlivé postavy si mě získaly. Ale objektivně řečeno některé epizody a děje epizod jsou na úrovni trapnosti. Lehce to pak zachraňuje to morální poučení. Ale i tak se to spíš blíží Kroku za krokem, který se ovšem natáčel o dekádu dřív, to je nutné si uvědomit. A tak by i epizody Horáků měly být podstatně modernější a ne se vracet zpět. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Mě se ten seriál moc líbí, je vtipný a pohodový, a v tom se ztratí veškeré nedostatky, když to srovnám co teď dávaj za hrůzy v televizi, tak todle je prostě na prvnim mistě. Prosim koukněte se na vic nez jeden dil, než dáte hned odpad, děkuji. ()

bigbadboy 

všechny recenze uživatele

Skvělá odreagovávačka... naprostý opak Kobry 11 kde létá pořád šrot vzduchem ... navíc to zatím není ani tak zamotané jako Velmi křehké vztahy u kterých i otrlý divák musí zvracet :o) ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Oproti skvostům televizní kinematografie typu VKV, RP, Ordinace 1 a 2 či To nevymyslíš! je tohle intelektuální kalibr pro náročné diváky. Ale nejsympatičtější tam byla věčná naivka Hana Vagnerová. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

První série hrůza, ve druhé naštěstí dostává více prostoru Jakub Prachař. Já nevim, zápletky a jejich řešení v jednotlivých dílech, natož nějaké delší, mně přijdou primitivní, většina hereckých výkonů je amatérská. Ze všech trapně vyřešených věcí, které dělají kulisu matné hlavní zápletce, mě jako aktivního fotbalistu nejvíce uráží epizody s fotbalem, stejně jako to, že dávají fotbal v každou denní dobu, vždycky padne gól, atd. Přes všechnu trapnost jsem se u toho seriálu občas seknu, možná právě kvůli tomu, že se mně vyplatilo čekat na nějakou hovadinu, kterou zahlásí Prachař. A nebo proto, že to i tak je jeden z těch lepších seriálů, které poslední dobou vznikly, což je trochu k pláči. ()

sidcom 

všechny recenze uživatele

Trapákovi.. nejhorší na tom je, že se "mladá" generace českých herců sotva pořádně na obrazovkách ohřála a už mi lezou na nervy, to se na to budeme muset koukat dalších 50 let :) ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Hm.. já nechápu co se mi na tom líbí :( kdyby to někdo věděl klidně mi napište at si to odůvodním :D Protože teď se za sebe .........:D ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Není to nic převratného, ale seriál Horákovi působí velmi příjemně. Trochu to jen shazují některé scény, zkratkovitost a spousta nelogičností. Ale hlavně se mi líbí, že celý seriál má velice poztivní atmosféru. 85% ()

Cverna 

všechny recenze uživatele

Nevím... Ono se na to dá dívat a člověk se u toho i pobaví! Zvláště, když si uvědomí to, že autor scénáře zřejmě nikdy nechodil do školy a vůbec neví nic o tom, co je to vlastně fotbal! A tak kdykoliv hrdinové zapnou televizi, většinou v době dopolední, vždy sledují nějaký důležitý zápas! Jenže i večer se hraje důležitý zápas, ale ten je zapovězen díky tomu, že hrdinové musí sedět u rodinné večeře. A v prvním ročníku víceletého gymnázia učí učitelka budoucí výkvět společnosti (což děti které přerušily ZŠ určitě jsou) to, že se za větou píše tečka.. A v septimě onoho gymnázia se najdou studenti o kterých mají jejich rodiče úplně jiné představy. Třeba to, že se časem vyučí na automechanika... Dávám čtyři hvězdy, protože se skutečně bavím! ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Na české poměry dobrý seriál. Jen mi chybí kvalitní mladí herci. Bareš a Benešová jsou okay.Ale ti mlaďoši - hrůza. Jediný vlastně sympaťák by byl ještě M.Zeman. Takže sice 4*, ale hodně odřené ;) ()

martins 

všechny recenze uživatele

Na dvě hvězdy málo, na odpad zase nikoliv. Dal bych 1,5. Hlavně za účast některých opravdu dobrých herců typu Bareše, Hraběty nebo Šulcové. Benešová hrála vždycky především tělem, nikoliv hereckým umem. Učitelkou leda v sexu než na škole. Ještě horší Vágnerová, která bohužel hraje až do dnešní doby a ještě k tomu často. Sitcom průměrný, pokus o český Krok za krokem ubohý, ale hlášky a některé scénky překvapivě dobré. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Na tomhle seriálu jsem vyrostla a doteď ho naprosto miluju! 🤍 Umím ho nazpaměť, viděla jsem ho několikrát a jsem hrozně ráda, že něco takového vzniklo. Je to seriál, který řeší vlastně jen rodinné problémy, za které si většinou můžou postavy samy, ale co si budeme, problémy a zápletky jsou to docela zajímavé. Horákovi jsou inspirovaní seriálem Krok za krokem (kterej btw taky pěkně žeru 😀) a jsou pro mě symbolem spíš pohody, protože to není nic náročného, nic, na co bych musela celou dobu upřeně koukat a nad vším přemýšlet, a ještě si to dávat do souvislostí. U herců jsem měla chvíli pocit, že nehrají, ale jsou, protože byli přirození tak, že mi přišla jejich role šitá na míru. Igor Bareš hrál díl od dílu líp a líp a navždy pro mě zůstane Honza Horák, stejně tak jako Cimrman Jan Hraběta, který pro mě bude nadosmrti Standou. 🍺 Jako komedii bych Horákovi asi plně nenazývala, protože mi nic moc vtipného nepřišlo, postupem času jsem jejich cíl a smysl začala víc chápat a už se u toho nesmála, protože mi jejich zápletky přišly lidský. - Každý jsme je minimálně jednou zažili. 🙌🏻 Počet dílů mi přijde docela přestřelený, ale každý z nich dával smysl a navazoval na ten předešlý. Takže za mě rozhodně doporučuju ()

Reklama

Reklama