Reklama

Reklama

VOD (1)

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Geroge Clooney po složitých a zdlouhavých podívaných, jako Milujte svého zabijáka a Dobrou noc a hodně štěstí natočil příjemnou a vtipnou retro komedii, ve které sám exceluje. Clooney, stejně jako u svých předchozích filmů zůstal v minulosti a vydal se do dob začátků amerického fotbalu. Snímek se odehrává v 30. letech a Clooney zde hraje majitele jednoho z fotbalových týmů. Jeho postava Dodge Connollyho je stejně šarmantní a sympatická jako Danny Ocean z Dannyho parťáků, jehož šarmu podlehne i novinářka v podání Renée Zellweger. A právě scény jejich pošťuchování patří k tomu nejlepšímu co film nabízí a chvílemi mi to připomínalo "boje" Caryho Granta s Audrey Hepburn z filmu "Šaráda". Samozřejmě, že film není založen jen na těchto strkanicích ale fotbalové zápasy nebo potupná minulost jednoho z hrdinů nejsou tak zábavné. Clooney mě velice potěšil a určitě se k tomuto filmu ještě jednou vrátím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svými dvěma předchozími celovečeráky nasadil George Clooney laťku tak vysoko, že vyvolal velké očekávání, které Tvrdé palice tak úplně nenaplnily. Určitě nejde o špatný film, ale tahle romantická komedie ze sportovního prostředí neměla určitě ani ambice útočit na oskarové vavříny nebo změnit pohled na kinematografii. Je pár sportů, které přímo programově nemusím, jako např. box nebo právě americký fotbal, ale naštěstí tvoří prostředí amerického fotbalu jenom východisko pro rozehrání konverzačních přestřelek mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger, které filmu výrazně napomáhají. Příjemná oddechovka se solidním hereckým obsazením a řadou slušných vtípků. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda staré romantické komedie z 30 let a zdá se, že George Clooney je na tom podobně. Natočil totiž velice stylový film, který dodržuje daná pravidla - jednoduchý příběh, vtipné dialogy a kousek morálního poselství ohledně manipulace s pravdou. Podařilo se mu udržet rytmus celého vyprávění, dobovou atmosféru i typově přesné herecké obsazení. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, co tohle bude zač, jelikož s Clooneyho dřívějším režijním počinem Milujte svého zabijáka jsem měl celkem nemalý problém jej strávit. Byly neopodstatněné. Leatherheads, jakožto retro komedii, nechyběla nápaditost a přímo sršela svěžím vtipem přesně dle mého gusta. Clooney-režisér si s příběhem o profesionálním americkém fotbalu v plenkách pěkně vyhrál a jelikož mu nejspíš zbyla dostatečná zásoba energie, vyhrál si i coby Clooney-herec před kamerou a to s takovým šarmem, že zastiňuje zbytek hereckého ansámblu, dokonce i Renée Zellweger, jejíž výkon je protentokrát jen mile sekundující. Navíc bylo znát, že se rozpočet pohyboval ve větších číslech, což umožnilo ruku v ruce s dobovou hudbou Randyho Newmana, aby z filmu atmosféra dvacátých let přímo dýchala. Nemám americký ani žádný jiný fotbal rád, ale ani to mi nebránilo si tento chutný pamlsek opravdu vychutnat. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt prijemny prekvapeni. Film o zacatcich profesionalniho fotbalu a aby to nebylo jen stereotypne o tomhle, je sem pridana milostna linie mezi Georgem a Renee a jeste linie o valecnym veteranovi. A jako celek to skvele funguje. Film je hlavne komedie, ne ze by ste se smichy valely po zemi, ale celou dobu je film milej a vtipnej, nektery sceny skoro pripominaj grotesku, do toho perfektni atmosfera tricatejch let, takze prijde ke slovu i prohibice a celou dobu hraje paradni hudba. No a pak tu je Clooney, kterej vypada, jak kdyby z nejakyho dobovyho filmu vypad a skvele se sem hodi a pak tu je Renee, ktera hraje takovou tu typickou roztomilou, ale zaroven ne zadnou kravku a oba jsou proste perfektni a skvele to mezi nima jiskri. Takze fakt nevim, co filmu vytknout, navic i ty zapasy jsou skvele natoceny, ostatne jako celej film, takze mam skoro chut dat maximalni hodnoceni, ale precejen spis ty lepsi 4*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil. (Rodriguez)
  • John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl (od r. 2005), ve kterém současně účinkoval. (Rodriguez)

Reklama

Reklama