Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 080)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná a brutálne nakrútená jednohubka, ktorá pripomína viac epizódku z nejakého fantasy seriálu ako celovečerný film. To, že sa ujal režisérskeho postu práve sám Nispel je jasné už od úvodných minút, ako hororový režisér si dáva nesmierne záležať na brutálnych scénach, a dokonca aj tam kde nemajú nijaký význam (vyslýchanie mníchov, kde hlavný záporák doslova otrieska hlavu o betón jednému z nich, mladý Conan lačný po krvi ešte predtým ako mu zabili otca - dokonalý nezmysel, rovnako ako keď chlapec, ktorý ešte nikdy nebojoval zabije pol tucta po zuby ozbrojených lovcov). Práve tieto scény mi prídu úplne abstraktné a hoci ide o fantasy, mám pocit, že Nispel okrem akcie nezvládol doslova nič. Taktiež je hlúpe z hľadiska brutality porovnávať s inými historickými filmami (nechcem uraziť Scotta, Petersena alebo Mela Gibsona), kde režiséri chceli divákom ukázať surovosť doby a autenticitu. V tomto filme však akoby všetko to násilie Nispel doslova oslavoval, dejová lína sa prestriháva neustálou akciou, tá je vskutku výborná, či už choreografia a pod. ale na druhej strane to v kontexte pôsobí oveľa fádnejšie. Ostatné aspekty, výprava, efekty celkom slušné, Hybória sa mi páčila, Jason Momoa ako Conan slušný a hlavného záporáka v podobe Stephena Langa ani nemá význam komentovať. Z celkového hľadiska komerčný prepad chápem, toto nie je film pre každého a s pôvodným filmom toto nemá cenu ani zrovnávať. Rovnaký púser ako remake Clash of the Titans. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $21,295,021Tržby Celosvetovo $70,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,651,292 //počet predaných kusov 93,373Tržby za predaj DVD v USA $10,788,073 //počet predaných kusov 676,072║ Kečupová báchorka v úplne neschopnej réžii s málom tých lepších momentiek, ináč len neprehľadný strihový guláš suchopárnosti, zvrátený krvavý úvod s pôrodom(bleee) , nevýrazná hudba, záver bol úplne už mimo kontrólu, všetko tmavé a neprehľadné, bez štipky dobrej atmosféry, prešľap a veľký. /25%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V momentě kdy Momoa na závěr řekne "Já se vrátím" jsem chtěl vyskočit ze sedačky a toho debila naporcovat! Všichni víme čí je tento hláškový klenot trademarkem. A co víc z představy že by vzniknul ještě další díl mi není zrovna moc příjemně. Za zhruba 105 minut se ve filmu vystřídá bezpočet míst a Conan cestuje jako divej. Nemá to vlastně hlavu ani patu. Proč vlastně potřeboval toho zloděje? Docela mě pobavil jistý myšlenkový pochod díky kterému sbalil tu kněžku "Věřím, že člověk může dělat cokoliv. Žiju, miluju, zabíjím a jsem spokojený." Tenhle blábol se chtě nechtě nevyhne srovnání. A to hlavně s remakem Souboje Titánů, ze kterého vychází jako jasný poražený. V novém Conanovi rozhodně nechybí akce, ale je jedním slovem většinou zbytečná. Prostě se bojuje pořád a kvůli čemukoliv. Srovnávat s originálem se jeví jako naprosté šílenství. Atmosféra původního Conana je zcela někde jinde. Původní Conan byl založen na hypnotické hudbě, charismatu Arnolda a neskutečné mystičnosti Thulsy Dooma. Samozřejmě před plánovanou projekcí novinky jsem si nedělal žádné velké iluze. A copak se ve filmu povedlo? Určitě není špatný začátek, přestože porod uprostřed bitvy je dost over the top. A taky se mi líbili píseční bojovníci. Je to s filmem asi tak jak jsem již zde někde četl. Nispel si prostě půjčoval z jiných žánrů co se mu kde líbilo. Dokonce bych snad i nového Conana označil za jeden z jeho lepších filmů. Zní to neuvěřitelně, i přes tu bídu, tomu tak bude. 30% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový Conan síce nemá Arnolda s obrovskou charizmou ani neprekonateľný OST od Basila Poledourisa, a ani sa mu nijako nesnaží konkurovať či podobať, preto označenie remake nie je na mieste. Je to úplne iný Conan ako ten Miliusov. Pôvodný film prekonáva zábavnosťou, prostredím, efektami, záporákmi a samozrejme hereckým obsadením. Škoda že je pojatý viac teen a krvavé jatky pôsobia umelo. Conan v podaní Momoi je viac atletický a dokáže to, čo Schwarzenegger kvôli svojej muskulatúre dokázať nemohol, Stephen Lang je už Avatarom odskúšaný záporák, Nathan Jones je tu na nepoznanie a Rachel Nichols bola jednoznačne skvelou voľnou a scenár ju pekne viedol ku Conanovej družke, za všetko scéna po vyhranej bitke na lodi, a je pekne bojovná čo si užije s rovnako skvelou Rose McGowan. Čo je však najväčším prekvapením, je réžia Marcusa Nispela v ktorého som po hroznom Pathfinderovi ani nedúfal ale po The Texas Chainsaw Massacre je Conan the Barbarian jeho najpodarenejším filmom. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

A tak se začíná má terapie záměrným chozením na díla, jež nazývati kinematografií vpravdě barbarské jest. Film, jehož kreténství dá se shrnout do scény z natáčení, kdy se baví Nispel s bulharským producentem bez tlumočníka a z rozhovoru si oba odnesou poznatek "hele vole dáme tam katapult, aby jako to bylo fakt hustý." Už se těším na audiokomentář tvůrců. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Conan je už druhá "barbarská" úloha Jasona Momou. Prvou bol Khal Drogo zo seriálu Hra o tróny (od r. 2011). (Macejko)
  • U jizev na Conanově (Jason Momoa) levém rameni je možné všimnout si mezi jednotlivými záběry změn. (Geriel)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama