Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pomooooc, honí nás maniak!!!",,Vítejte v New Yorku." Z hlediska příběhu jde o nijak nevybočující díl série, který se z tábora přenese nejprve na loď a pak do velkoměsta. Líbily se mi snové sekvence, kdy ožilo okénko kajuty nebo zrcadlo v koupelně (vzpomínka na Freddyho). Bohužel pátky 13. jsou slashery, a tudíž divák očekává vynalézavou a krvavou vybíjenou. Na to množství mrtvol se ovšem tvůrci moc nevyznamenali. Většina vražd je téměř nebo úplně mimo kameru, jiným chybí krev - proříznutí krku bez šplouchnutí? Uražená hlava bez kapky krve? Trestuhodné! Přitlačit na pilu a hned bych přihazoval hvězdy. Takhle.... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Talentovaný brankář a masový vrah Jason Vorheese, nosící dres s číslem 13, pochopil, že v okresním přeboru HC Crystal Lake už mu pšenka nepokvete, a proto vyrazil do New Yorku. A ještě předtím než se stane brankářem N.Y. Rangers, zlikviduje malou výletní lodičku s teenagerama. To na tý lodi bylo docela dobrý. Poslední půlhodina v New Yorku mi přišla zbytečně nadstavbová. Daleko radši bych byl, kdyby se v New Yorku odehrával celý film. Zbytečně dlouhý, takže slabší tři hvězdy. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Trailer na film slibuje šokující procházení Jasona po Manhattanu, ale je to nuda. Vše je tak prázdné, hlavní scény někde v uličkách, vraždy jak z reklamy na šampon. Gore efekty k pláči, nápady nulové. Hlavně, že mladí hrdinové mají stále dokonale načechrané účesy. Musím podotknout, že Peter Mark Richman je něco tak nesympatického zjevem i projevem. Nablýskaná bída. ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle série měla končit 4.dílem, který byl svým způsobem skvělý. Tudíž si dovoluji nesouhlasit s Pomem :-) Ale každýmu se nemůže líbit vše, že? K tomuto patladílu se snad raději vyjadřovat nebudu, protože by mi mohlo opět uklouznout pár sprostých slov. A protože se tohoto hnusného návyku snažím kurva zbavit, tak velice krátce. Je to kombinace Dobrodružství Poseidonu, Lodi duchů a trochu toho Pátku třináctého. Děs a hrůza! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obávaný zabiják Jason Vorhees absolvoval podstatné změny: netřímá v rukou mačetu a opustil své domovské Crystal Lake. A na jeho vražedném řádění se to nikterak nepodepsalo. Zabiják je ze dna jezera probuzen elektrickým výbojem a v mžiku se nalodí na loď plující na exkurzi do New Yorku, na níž terorizuje maturitní omladinu i s jejich nesympatickým kantorem. Do NY dorazí přibližně v druhé polovině filmu, aby zde zúčtoval s hrstkou přeživších z lodi. Mrtvých není zrovna malý počet a objevuje se sem tam i nějaký originální vtip (viz hokejový poutač s dominantou brankářské masky po příchodu do velkoměsta). Blížil se konec slavné éry osmdesátých let a chtělo to dravou rozlučku s hororovou ikonou, co se za uplynulá léta svého účinkování na filmové scéně předvedla většinou v excelentní vražedné formě. Podruhé v řadě se pod masku skryl urostlý Kane Hodder, na svá tvůrčí bedra si další krvavý výlet zabijáka vzal tehdy debutující Rob Hedden a urodily se zajímavé změny, co film posunuly z hrozící stagnace. Film nabíral postupně na tempu a dynamice, vraždy probíhaly na nejrůznější způsoby, ne sice vždy v absolutních krvavých kamerových detailech, ale jelikož jich byl byl pestrý výběr, tak si hororový divák jistě přišel na své. Přízrak mrtvolného utonulého Jasona Vorheese v dětském věku, který se tu a tam zjevuje hlavní mladé hrdince, má nakonec i své vysvětlení, a není úplně špatné. Na Manhattanu to Jason mohl více rozjet, ovšem finále je delší, což potěší. Casting je funkční, hlavně z hlediska rychlého uklizení ze scény, známější hereckou položku představuje jen Kelly Hu, co utvořila zlobivou dívčí dvojici se Sharlene Martin, a určitě se jedná o dvě nejlepší herecké akvizice. Nepřehlédnutelný je i nedávno zesnulý veterán Peter Mark Richman v roli pedantického profesora a současně strýce ústřední hrdinky. Oproti nim mně Jensen Daggett v hlavní roli přišla poněkud málo výrazná. I Rob Hedden se v rámci režírování zdržel, jako valná většina jeho režijních předchůdců, jen na jeden díl hororové série. Implantoval změny, které slasher sérii oživily a dobře posloužily. 9/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • V závere, keď sa Jason (Kane Hodder) dostane na Manhattan, je možné si všimnúť na jednom z mrakodrapov obrovský plagát k filmu Batman (1989). (Jello Biafra)
  • S délkou 100 minut se jedná o nejdelší díl původní série, kterou distribuovala společnost Paramount Pictures. (Stocki)

Reklama

Reklama