Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Slabé a nudné. Občas jsem se sice zachechtal a asi třikrát vyprsknul smíchy nahlas. Jenže ty vynechané scény, běžící při závěrečných titulcích, mi poskytly zhruba stejnou porci zábavy, jako celý předešlý film. Bohužel. Z pouhé jedné hvězdy na dvě to nakonec zvedl ten šišlavý jazyk rozříznutý nožem, se kterým se tak blbě zpívá „halelujá“ , a který potom ta bubujehovistka zapomněla pod přibouchnutým poklopem (což mě nejen pobavilo, ale i zbavilo mé noční můry z jazyku rozříznutého ulamovákem v Lesním duchovi. Za to moc díky!). Ale jinak – bída. Bez alespoň trochu pohromadě držícího příběhu, bez invence, a zábava tak maximálně deset minut z celkového času. Zbytek vata. Nucená, trapná a taky (což je ještě horší) dost nudná. A zejména Mama se teď určitě obrací v hrobě kvůli tomu, jak její potenciál zůstal hanebně nevyužit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vzpomínám, první díly ze série Scary Movie mi přišly docela dobré, odpočinkové, s humorem jistě lepším, než Troškovy Kameňáky nebo americké romantické rodinné komedie. Ale tohle dílko mě ničím nenadchlo, i když jsem znal všechny filmy, které se pokouší parodovat. Občas jsem se pousmál, dvakrát třikrát krátce uchechtl, ale ke smíchu mě to nepřimělo ani jednou. Tedy z mého hlediska je to komedie neúspěšná. A bylo to místy trapné a blbé, ovšem zdaleka ne tolik jako filmy, kterým dávám odpad nebo jednu hvězdu. Takže dvě a do koše s tím. A někdy v budoucnu si musím stáhnout předešlou tetralogii a porovnat... ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pátý díl série Scary Movie bohužel klesl na úroveň bijáků pánů Friedberga a Seltzera a servíruje nám utrápené parodie Černé labutě, Chaty v horách, Paranormal Activity, Zrození planety opic či Počátku. Za zmínku tak stojí jen stojí výstup Charlieho Sheena a Lindsay Lohan, kteří si zahráli parodii sami na sebe, scénky Snoop Dogga, narážku na Černobílý svět, závěrečné nepovedené záběry a pár dalších úsměvných momentů, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Je škoda, že Zuckerovi viditelně docházejí nápady a hloupě vykrádá sám sebe. Bohužel v pátém díle série už to prostě nefunguje. 30% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, u kterého jsem se po dlouhé době fakt bavila (asi poprvé od dvojky). Z tria 10 nights of paranormal..., Haunted House a Scary Movie 5 vychází právě SM jako vítěz. Několik fórků fakt pobavilo. Pokud jste viděli Mama, Černou labuť, Insidious, Chatu v horách, Evil dead, Paranormal activity, Počátek a Zrození planety opic, jednoznačně doporučuju. Solidní parodie. Některé úseky mě dokonce bavili víc, než parodovaný materoš (především Mama mi oproti Scary MoVie připadala neuvěřitelně nudná). 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Od třetího "Scary movie" jde série s humorem ve šlépějích parodií 80. let (určitě za to může i fakt, že se do díla vložil Zucker) a přestože se zde mísí humor neskutečně debilní, infantilní, průměrný i skutečně vtipný, mě to překvapivě vyhovuje. Film má něco málo přes hodinu a řada fórů se opakuje, nebo je jednoduše trapná, ale zároveň je zde několik scén, (párty s vysavači jsem si dal několikrát po sobě, ačkoliv neměla pro příběh žádný význam) které mě opravdu rozesmáli. A to se mi tak často nedaří. P.S. tentokrát se parodují hlavně snímky "Mama", "Paranormal activity" a "Černá labuť". ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Věta, která probouzí zlo, "Gort klaatu barada nikto" je věta z filmu Den, kdy se zastavila Země (1951), která má zastavit mimozemského robota Gorta od zničení Země. (Thommy91)
  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno