Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som videl aj povodny Italian Job, nielen jeho rymejk zo roku 2003. Kvalitna filmova jazda, ktoru zabezpecuje skusena ruka rezisera Petera Collinsona, vyborne - miestami az sqele - herecke vykony /Michael Caine/, a poriadny kus akcie. Dalej treba spomenut prepracovany scenar, maximalne zaujimave lokality a zaver..... na ten proste nejde zabudnut. 100 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU MUST HAVE SHOT AN AWFUL LOT OF TIGERS, SIR. YES, I USED A MACHINE GUN! Když je něco slavné, tak to zároveň neznamená, že je to dobré. Film mi nepřišel ničím výjimečný a únik v mini cooperech ničím legendární. Caine není úplně to, co bych si představil pod pojmem charisma a znázornění mafie bylo otřesné. Opravdu nevím, kde tenhle film vzal všechen ten kredit. ()

Reklama

šerminator 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem viděl nejprve remake s Nortonem (2003). No když jsem si po letech ten remake pustil, nebyl jsem z toho zas tak odvázaný. Právě o to víc jsem se těšil na původní verzi. Avšak celkově jsem mírně zklamán. Celkově musím říct, že remake je více propracovanější, tento původní film je takový víc jednodušší, mezery v ději, občas až moc náhoda. Zároveň jsem byl překvapený, že tento film je docela jiný než remake. Hodně oceňuju Michaela Caina, jeho výkon je bezesporu vyníkající. Film je zpočátku takový pomalejší, ale finální akce stojí zato. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Užít si tenhle film lze pouze za předpokladu, že je člověk vybaven notnou dávkou nadhledu, v opačném případě by těžko akceptoval, že mafiáni vypadají jako banda šašků se stejnokroji a buřinkami, nemaje nic jiného na práci, než stát daleko v horách u silnice, že lze policajty "vyřadit z provozu" jednou ranou do zad, že obyčejné prkno jako závora ustojí opakovaný náraz nákladního vozu atd. Navíc mi příliš neseděl ten suchý britský humor a co bych vyčetl režisérovi nejvíce je to, že se zcela vykašlal na charakterizaci postav, takže mi nebylo dopřáno blíže se seznámit s hlavními postavami a aspoň trochu se s jejich osudy sžít. Díky aspoň za tu skvělou honičku v závěru a potlesk za poněkud bizarní, otevřený konec. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Napsaný je úplně děsně, scénarista byl mě odevzdat diplom...ale budiž. Když v tom nebudete hledat mouchy a díry ve scénáři, jako že jich tam je morda, tak se na to dá s radostí koukat. Viděl jsem to poprvé až dnes a užíval jsem si skvělá šedesátá léta s tou prima hudbou od Quincyho Jonese, která tam neskutečně padnula. Celé to je jenom o té honičce aut po Turíně a tomu se přihrbil i celý film, ale ode mne dobrý. Líbilo se mi to. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)
  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)

Reklama

Reklama