Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tohle je skvělý zástupce lupičských filmů. Jen mě moc nenadchnul začátek, než se začalo něco vůbec chystat. Ale následovalo opravdu originální provedení loupeže s oněma úžasnými minicoopery. Na celou akci je radost pohledět. Úník je doprovázenou velmi hodící se hudbou. A konec? Nemá chybu... -"Hang on a minute, lads. I've got a great idea. Eee..." ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Lehké, zábavné, ale trochu více dramatičnosti by tomu neuškodilo. Závěrečná honička je taková ulítle hill-spencerovská, jenže staví jen na Mini, a chybí jak protagonisté, tak protivník. Producenti sice vzali doslova literární význam slova "cliffhanger", ale na dvojku už nedošlo, a tak mafie v druhé půlce filmu trestuhodně statuje (druhý díl měl být o tom, jak zlato získá mafie, a hrdinové ho budou muset ukrást zpátky). ()

Reklama

Had6 

všechny recenze uživatele

Italian Job. To je jediná společná věc, která pojí tento film se svým mladším bratříčkem z roku 2003. Najdeme tu sice i Mini Coopery a nějaké to zlato, ale to je tak asi všechno. Pro mě to jsou naprosto rozdílné filmy, přičemž v tomto je o stupeň méně zábavy a děj neubíhá v nijak oslnivém tempu. Film je už přeci jen starší a jak už zde zaznělo, čas si na něm vybral svou daň. Závěrem bych chtěl pronést prosbu. Prosím, ničte ve filmech pouze auta stará a škaredá. Jaguar ani Aston Martin si to vážně nezaslouží a mně nebude potom do breku... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jasně, nová verze je "lepší" protože je akčnější a propracovanější. Ta původní má ovšem rozhodě svoje kouzlo a to navzdory tomu, že trpí syndromem většiny filmů ze šedesátých let a v mnoha ohledech působí naivně a úsměvně. Finální honička navíc nemá ten drive na který už sme zvyklí z novějších filmů. Plusem je rozhodně Michael Cane a taky ne zrovna tradiční závěr, který dost překvapil...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlieho parťáci v rámci příprav na akci vypadají, že procentuální šance jejího úspěchu je asi taková, jako že Benny Hill v přítomnosti macaté ženské nenasadí lascivní výraz. To znamená nula.. Caine se sice snaží, ale v tomto caper/heistu hrají hlavní roli namísto nevýrazných postav auta a to nejen proto, že když se kutálejí z alpských svahů, vypadají při tom líp než lidé. Koneckonců, trojice Mini Cooperů v barvách Union Jack, co se během „climactic chase“ prohánějí všude po Turíně jen ne po jeho silnicích, jsou toho důkazem. Závěr je doslovným cliffhangerem, hustý tím, jak neřeší hustotu zlata. Nicméně pozor! V rámci soutěže vyhlášené britskou Royal Society of Chemistry přišly vědecky podložené nápady, jak se z této prekérní situace do 30 minut a bez použití helikoptéry dostat. To asi bude to: „Hang on a minute lads, I've got a great idea..“ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se ve skutečnosti objevily dva vozy Lamborghini Miura. Jedno nové a druhé již bourané. (Marator)
  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno