Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

Loki81 

všechny recenze uživatele

Absurdita na entou! Necekejte masakralni sceny a la Band Of Brothers, tady se hlavne mluvi... a ne zrovna spisovne. Luxusne podany syrovy pohled na stav 'nejsilnejsi' armady sveta stejne tak jako na celkovy interni system, ktery v ni panuje. Tezko soudit autenticitu serie, ovsem ikdyby se pravdivost pohybovala okolo minima, bylo by to hodne tristni. Opet precizni prace BBC... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě vůbec nezaujal. Neúcta k protivníkovi, hanobení zvyků a rasismus z toho jen sálá. CITÁT : Kdyby si Hadži pořádně zapíchal, nemuseli jsme tu bejt......Hitlerovi ten knír slušel.....chtěl bych řídit letadlo, co shodilo bombu na Japonsko. Nesnášenlivost mariňáků mezi sebou vede až k šikaně. To, že je elita armády USA ? Chtěj osvobodit Kuvajt a dát mu lepší budoucnost, ale začínám mít pochyby, která kultura je přijatelnější. Mám pocit, že ten seriál spíš ukazuje negaci vojáků a ne hrdinství. ()

Reklama

Azrael515 

všechny recenze uživatele

K pocitu uplnej auteticnosti mi už len chýbali scény kde marináci berú benzín ..čo je asi jedina banálna výtka tomuto skvelému dielu. Zachytené asi všetky taktické omyly akých sa može velitel (na niekolkýc stupnoch od štábu až po teamleadra) dopustit. Celý seriál nieje megaakčný čo mu nebere na kráse lebo dialógy vyznievajú prirodzene a charaktery sú (až na troch kreténov) sympatáci. Akcie sa tu nedostáva skoro vobec, rozhodne to nieje akčný seriál. Skor je zameraný na psychológiu postáv. Celý seriál je vlastne o strácaní presvedčenia a dovery vojakov v misiu s počtom pribudajúcich chýb sposobených buď chybnou (alebo žiadnou) rozviedkou. A musím povedať že v tomto smere ukázal seriál možno i trochu viac než som chcel, pretože hlášky typu "Vidím štyri deti, jednu ženu, žiadný dospelý muž alebo náznak nepriateľských aktivít.... KURVA KTO DAL POVEL K STREĽBE, BOLI SME TO MY ????" a efektívnosť súčasnej vojenskej techniky niekedy vo mne zanechali veľmi, veľmi nepríjemný pocit .. ostatne ani postavy sa pri podobných scénach netvária nadšene a človek to vlasten celé prežíva s nimi. Škoda že to nepokračovalo :(((( ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak americká armáda, která si narcistně hlídá svůj mediální obraz, zapůjčila všechnu techniku a vybavení pro natočení díla, které ji vykresluje jako bandu absolutních hňupů, kde člověk aby rozumně myslící bytost pohledal. Když si to v závěru uvědomí i samotní protagonisté a ještě jim k tomu zahraje Johnny Cash, plné hodnocení bylo definitivně obhájeno. HBO vládne! ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...První díl povedený jako hrom, asi proto, že seriálů s touto tématikou moc (žádný) není... Seriál se tváří realisticky, ukazuje bandu amerických "soldžrů," kteří v táboře jen sprostě nadávají a zesměšňují Iráčany... V terénu se v nich ale probouzí lidskost a s iráckými uprchlíky, kteří mají za svými zády "smrtící komanda"... Téhle proměně ale moc nevěřím (i z vyprávění kámoše co tam byl), proto jen 4*, uvidíme... Tak po shlédnutí všech 7 dílů názor neměním, z hulvátů se nakonec přece jen staly lidské bytosti, které si uvědomily, že celá ta válka je k prdu a že namísto, aby osvobozovali, jen přilévají olej do ohně... Doporučuji, velmi zajímavé... P.S.: A kdo to tady srovnává s Band of Brothers, tak je úplně mimo, tahle věc je o něčem úplně jiném... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • V průběhu děje celého seriálu se mariňáci baví o přepadení zásobovacího konvoje, kde Republikánská garda zajala americkou vojandu. To se skutečně stalo a byl o tom natočen film Zachraňte Jessiku Lynchovou (2003). (c.tucker)
  • Všechny bitevní vrtulníky použité v seriálu byly typu AH-1H Super Cobra. Ani jednou se v seriálu neobjevil světoznámý přepravní vrtulník UH-60 Blackhawk. Místo toho filmaři použili zastaralý typ UH-1 Huey, který se už v dnešní době v zámoří nepoužívá. Cestoval jím v seriálu např. generál Mattis (Chaos). Nahradil ho totiž modernější typ Iroquez. (c.tucker)
  • Družstvo seržanta Colberta (Iceman) mělo svůj Humvee vyzbrojen 40 mm rychlopalným granátometem Mk. 19 ("devatenáctka"). Kadence přes 300 ran/min, dostřel 1600 m. Trombley obsluhoval lehký kulomet FN Minimi M249 ráže 5.56 mm ve verzi PARA. Iceman používal útočnou pušku Colt M4 ráže 5.56 mm s noktovizorem (noční vidění), v podvěsu granátomet M203 ráže 40 mm. (c.tucker)

Reklama

Reklama