Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Svět, postavy, dějové linky a souboje jsou fajn, ale globální děj se moc nesune a ty lokální, asi 20 dílů dlouhé začnou být silně repetetivní a přestává být o co stát. Nejvíce mě asi mrzí, že i zvraty jsou tahané z paty a Natsu (či kdokoli jiný) dostává na prdel od mnohem silnějšího nepřítele, pak se naštve, udělá nemyslitelné a vyhraje, což naprosto zabíjí jakoukoli gradaci děje. PS:Má to skvělý soundtrack. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, třeba se - ze stránky humorné - u toho bavím víc jak u Bleache nebo Naruta. O Rebornovi nemluvě. Ale zase u toho neřežu jako u One Pieceu. Líbí se mi, že hlavní hrdina dokáže přemýšlet (teda to už se naučil i Naruto, ale že mu to trvalo... :-D) a není slabej; už od samého začátku patří k těm silnějším. Příjemná změna. Je tu spousta sympatických postav (např. Gray ^^) a holku tu nejsou (většinou) takové ty uřvané typu Inoue = další kladné body pro FT. Ale má to jednu zásadní chybu - prostě to není dostatečně napínavé a nezaujalo mě to natolik, abych se třásla na další díly. Když Nacu bojuje, tak vy podvědomně nějakým způsobem víte, že vyhraje, tak kde pak máte vzít to napětí? Prostě tak nějak cítíte, jak to dopadne. A souboje také nejsou kdovíjak skvělé. Což pro mě znamená bodíky zase dolů. Horší jak Naruto a One Piece, ale rozhodně lepší než Bleach. No, třeba mě to v budoucnu ještě překvapí (pozitivně). A třeba taky ne. ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem přesně 2 díly. Není to strašné a dementní jako Pokémoni (i když se tu taky vyřvávají blbé názvy technik), ale jen neskutečně jednoduché a triviální. Ať už po dějové stránce, nebo (nejspíš v budoucnu) vývoji postav. Prostě šablonovitá záležitost, kterou můžu doporučit tak maximálně lidem do 15-ti. - 50 % ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomuto anime když to mělo přes 120 epizod. Z okolí jsem o tom slyšel, občas zahlédl modrou kočku s křidélky a tak jsem si řekl, že to zkusím. Docela rychle mě to chytlo a tak jsem skoukl prakticky všechny díly najednou. Bylo tam pár příběhu, který nebyli až tak zábavný ale do ostrova to bylo slušný. Po ostrově, kdy se posunuli v čase mě to přestalo bavit ale nějak jsem to dokoukal až k olympiádě cechů, kde mě to zase nehorázně chytlo a o to víc mě naštvalo, že to v tom nejlepším zrušili. Ke konci roku by mělo anime pokračovat, tak snad se pokračování dočkáme a nedopadne to jako s Bleach. Rád bych se totiž dozvěděl, co se stalo s těmi draky. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný seriál ma zaujal akousi zvesťou o vyobrazení magického sveta. Rýchlo som však pochopil, že na to aby som v ňom mohol bádať, potrebujem oveľa viac trpezlivosti, než naozaj mám. Seriál v mnohých smeroch postráda originalitu, kúzla vôbec nepôsobia impozantne a celé prevedenie je zľahka zabalené do infantilného obalu, ktorý v porovnaní s iným anime tentokrát dráždi. Najväčším problémom sa mi zdá fakt, že hlavné postavy ani vlastne nemajú cieľ, pre ktorý by dané dobrodružstvo podstúpili a iba tupo predstierajú svoj vyšší účel pod záštitou ich slávnej guildy. ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Gray Fullbuster v manga předloze často kouřil, v anime ale nikdy. (Draconic)
  • Erza Scarlet má přezdívku Titania. Tato přezdívka je převzatá ze "Snu noci svatojánské", kde je Titania královnou víl. (Harroc)
  • Lucy Heartfilia, jedna z hlavních postav, je pojmenována podle písně od Beatles "Lucy in the Sky with Diamonds". (Natami)

Reklama

Reklama