Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Po všetkých stránkach dokonalý akčný film. Scenár, réžia, hudba, herecké výkony - to všetku je tu minimálne miliónkrát lepšie ako v dnešných komerčných zlátaninách. A aj keď patríte medzi odporcov tohto žánru, dám ruku do ohňa za to, že Smrtonosná zbraň (spolu so Smrtonosnou pascou) si vás získa - či už svojim svojským humorom, akciou, alebo charizmatickou ústrednou dvojicou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ústřední dvojice naprosto rozdílných policistů, skvělá akce od začátku do konce, spousta vynikajících hlášek, napětí a výborná hudba - to je Smrtonosná zbraň legendárního Richarda Donnera. Mel Gibson, jako nekontrolovatelný Martin Riggs, je zde naprosto neuvěřitelný, skutečný Mad Max. První díl té nejlepší buddy movies série filmových dějin. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kultovní? Kulový! Zábavné? Otravné! Na tyhle taškařice jsem už starej. Myslel jsem, že jen Chuck Norris dokáže dvěma střelami vystřílet smajlíka. Chápu, že Rusáci měli při Napoleonově invazi vážný důvod nabořit si vlastní domy, ale Murtaugh? A taky jsem si myslel, že už hloupější antihrdiny od dob Seagalovek neuvidím. Omyl. Gary Buseyho baví nechat se debilně masakrovat snad v každé roli, kterou hrál. Já vím, že emeričtí hoši jsou z ocele a nic je nezraní, ale už mě nebetyčně štvou scény, v nichž hrdina prolítne skleněnou tabulí, otřepe se a řekne: "Vole, sem měl namále co?" Já vím, že každej pořádnej chlap si prožene palicí olovnici po smrti svý ženy, to je přece úplně normální, ale není lepší to za každou cenu do filmu necpat? Stokrát viděné stává se po pěti opakováních klišém. Já vím, že už Petr Bezruč používal nadsázku a že horník v šachtě nežil sto roků, ale já už vůči tak hloupé nadsázce tolerantní nebudu. Soráč, Amíci. Ještěže Donner takhle nepodělal Jestřábí ženu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sympatické spojení akčního thrilleru a komedie. A přitom nic není nechtěné a nesklouzne k sebeparodii. Akční scény jsou více efektní, naturalistické, dynamické a opravdové oproti jiným akčním filmům osmdesátých let. A zárukou zábavy jsou rozdílnosti povah ústřední dvojice, výbušného Martina Riggse se sebevražednými sklony a kliďase Rogera Murtaugha, který je usedlý táta od rodiny. Herecké výkony Mela Gibsona a Dannyho Glovera jsou bez chyby stejně tak jako úvodní píseň Erica Claptona a režie Richarda Donnera. A právě "Smrtonosná zbraň" je film, který se neokouká a při každém shlédnutí napne i pobaví diváky. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Mel Gibson (Martin Riggs) v době natáčení kouřil dvě krabičky cigaret denně a stávalo se, že v pauzách mezi náročnými akčními scénami musel dostávat kyslík. (Locksley)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama