Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Peprná krimi s neotřelým nábojem. Herzog nám předhodil nadupanej matroš vsakující se do všech pórů. Jeho McDonagh(Cage) bez skrupulí všechny válcuje(a taky uválcuje). Útlum Vicodinem oživuje o dost výraznější berličkou a drobnější(ale svinsky bolestivej) tělesnej handicap nahrazuje samolibým vzezřením a drsnějšími způsoby. Ale ve skrytu duše je pořád tím správňákem s plackou. :-) „Daruji zelené leguány. Zn.: Šetrné zacházení.“ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Špatný není jenom polda, ale podle mého mínění bohužel celý Herzogův film. Herzog patří k režisérům, jejichž výsledky kolísají jako vrstevnice v Himalájích a tady podle mě přestřelil. Snaží se v podstatě o totéž, co v jiném žánru vyšlo na jedničku v případě Obchodníka se smrtí nebo Děkujeme, že kouříte. To znamená stylový "cool" film s cynickým antihrdinou a jeho svérázným hodnotovým žebříčkem. Ale zatímco výše zmíněné tituly měly svůj nezaměnitelný styl, byly kompaktní a nejenom bavily, ale i dávaly nepříjemné morální lekce, tady to od počátku tak nějak drhne a rozjíždí se to na všechny strany. Může za to scénář, režisér a bohužel i Nicolas Cage v hlavní roli. Ten díky svému stylu života a děsivým dluhům, které by dokázal nasekat, i kdyby mu patřil Gasprom a British Petrols dohromady, bere v posledních patnácti letech v podstatě jakoukoli nabídku a hraje ve vyložených ptákovinách, nicméně drží si jakous takous úroveň, tohle je ale první případ, na který si vzpomenu, kdy svým přístupem a přehráváním film zabíjí. Té postavě a jejímu přežívání v prostředí, které by v reálu jeho těžkou drogovou závislost a rozpad osobnosti muselo zatraceně rychle odhalit, zkrátka nevěřím. Celé bych to byl ochoten akceptovat jako ryzí komedii v duchu rodiny Simpsonových, kdy nýmand přežívá díky neuvěřitelnému štěstí a souhře okolností, ale takhle vážně ne. Ten film prostě není dost chytrý, aby dokázal prodat to, co zamýšlí. Celkový dojem: 40 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Beru jenom léky na předpis ... a taky heroin." Asi to mělo být vtipné, když detektiv McDonagh splynul s fetem a ostře si zabalancoval na hraně zákona a zločinu. Jenže já nemám feťáky rád a ty, kteří přitom zneužívají služební placku, bych zavíral s dvoumetrákovými tmavými bratry na celu. Prostě jsem se nedokázal bavit a to dokonce ani v přítomnosti poprsí vstřícné Frankie, za což se trošku stydím. Ale abych jen nekritizoval, tak způsob, kterým McDonagh obešel důležitě telefonující lékárnici, mi přišel velmi inspirativní a pokud někdy dostanu chuť na nějaký ten úžasný prášek, tak se taky obsloužím sám. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo bejt?! Nejenom že byl na drogách Nick Cage, tady byl na drogách celej filmovej štáb (asi hlavně scénárista + režisér). U Nicka je mi to jedno, ten je na drogách posledních pár let, ale že třeba Herzog vyvede něco jako tohle by mě nenapadlo. Na začátku se dozvíme, že se řeší pětinásobná vražda a jak film plyne dál, tak se na to nějak kašle, všechno se to přesune do "dlužíš mi prachy" a "ty mě dlužíš prachy" nebo "dej mi už kurva ty prachy", načež se všechno vyřeší způsobem "co to kurva?! (Bum prásk)" a ještě stylem "ty podrazácká kurvo!" či třeba "nasaď mu už kurva ty želízka." (za ty výrazy se omlouvam, ale tak to ve filmu prostě je) Nehledě na to, že film je sám o sobě tragicky nudnej a vlastně se v něm nic nevyřeší. Průběh děje se po deseti minutách zastavil a přeladil do neznáma a občasná dobrá kamera, nebo hudba nic nezachraňuje. Prostě tupá blbost plná nudy. Špatný dvě hvězdy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama