Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Herzog odkazuje na film noir s důrazem na "bliss of evil", nafetovaný polda Cage blouzní, chová se jak hovado, potácí se s .44 revolverem za opaskem a herecky plně prodá svý vyšinutý charisma, sodoma-gomorácký New Orleans krátce po hurikánu je v troskách a plný plazí havěti. Ano, velmi netradiční temná detektivní komedie (jak říká nadšeně sám režisér, je to dementní), poprvé wtf, teď na podruhé už mám v srdci. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film je hustej oldscool, ale ten Ncolas Cage je fakt podivín. Hraje on vůbec? Kromě nakřivených zad a pár "nebezpečných" grimas mi to tak nepřišlo. Vlastně v žádném filmu. Jeho sporé herectví, ať už hraje mafiána, akčního hrdinu nebo hrníček na kafe mi připadá dost suché. Vždyť každý rok natočí minimálně dva, tří filmy, kde si střihne hlavní roli a ty snímky stojí za hovno, propadnou a přitom mají zajímavej námět. Proto by si Cage zasloužil svůj žánr. Byly by to zajímavé filmy, které on pošle ke dnů svým NEhereckým projevem. - Tohle je taková malinká vyjímka, kterou zachraňují leguáni, tančíci duše a exotická Eva Mendes. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Špatnej polda nie je ničím výnimočne strhujúcim. Je to poriadne oldschool krimi, tváriace sa vážne s ponurou temnou atmosférou, v popredí s výdatne fuckujúcim Nicolasom Cageom, pohybujúcim sa na hrane zákona. Po stránke formálnej tomu chýba kompaktnosť a keby hlavným hrdinom nebol Cage, snímok by zostal fádny a prázdny. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční krimi, které zaujalo hlavně charakterem hlavní postavy. Tak vtipně-závislého poldu jsem ještě neviděl. Tento film udělal hlavně skvělý výkon Cage, který si hraní vysloveně užíval. Trochu mi vadila dvouhodinová stopáž, která díky pomalému stylu vyprávění občas působila trochu přetaženě. 70% 05.09 2010 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama