Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku podezřívám samotného Cage že shání prachy na koks a proto hraje v tolika filmech. Ten člověk vezme prostě cokoliv co mu nabídnou. Ale teď trošku vážně, neměl jsem s ním ve Špatném poldovi jedinej problém. Tuhle ťáplou roli zvládnul naprosto s přehledem. Ani moc k ruce nepotřeboval nějakou výpomoc. Prostě jen tak si to 2 hodinky odchodí, odkouří, odšňupe a sem tam si i vsadí na zápas. Jižanská pohoda. Nepobral jsem snad jen ty halucinogení scény s leguánama. 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechcem tu menovať všetky sračky, kvôli ktorým N. Cage klesol takmer na samé dno, ale chcem povedať, že som mu zo srdca prial, aby už konečne natrafil na kvalitného režiséra a dobrý príbeh. Dlho to trvalo , ale konečne zabodoval. Aj jeho herecký výkon sa zrazu zdá najlepší za posledných desať rokov. Kto čaká akčnú jazdu bude určite sklamaný, pretože nato, že je tento film plný feťákov, zkorumpovaných policajtov a kriminálnikov , obsahuje jedinú krátku prestrelku. Bolo užasné sledovať Cagove "policajné metódy" aj jeho zabáranie sa do čoraz väčších problémov, z ktorých sa na druhý deň takmer bez problémov svojsky otrepe. Režisér venoval tejto troske s policajným odznakom takmer celý film ... Policajtovi so svojskými metódami a nekončiacou chuťou šnupať či kradnúť...Chcelo by to povýšenie. 80% ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letech... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil... Až mysteriózní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam... Remaku jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluji si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Keitelovi z původní verze... Už jeho vizáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera, a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně... a vyjebal úplně se všemi... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se zfilmovanou sondou do světa moderního feťáka-poldy... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách... Já s čistým svědomím mohu tvrdit, že "TAKHLE TO JE"... A proto dávám za 5*, protože je film pro mě prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou... /90%/ ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ktorýsi z užívateľov napísal, že Nicolas Cage v Knowing bol " opäť s utrápeným ksichtom, opäť chlastajúci " a mal pravdu! Pretože to, čo ponúka v tomto snímku je jedno veľké chodiace a strápené monštrum, navyše fetujúce! Na ten jeho chsicht sa už nedá ani podívať! Ako protipol mi našťastie poslúžila stále atraktívna a sexy Eva Mendes. Našťastie! A ešte i to, že ten vyžratý Val Kilmer sa tam iba mihol a moc nezdržiaval, bo to už by bola fakt nepozerateľná sračka! Tá druhá hviezdička patrí scénke s tými jaštermi. Buhaháááá.....!!!! No a záverečný happyend potvrdil, že nálepka " Sračka " právom prináleží väčšine amerických filmov a ani tento nie je výnimkou! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)
  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama