Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

1. řada je pětihvězdičková... Skvělá Aneta a skvělá Šárka (ano, obě moje favoritky se dostaly do grand finale, ovšem ta větší to nakonec projela...), finálová "Ladies night" byla opravdu zážitek... Hysterické davy dvanáctek pištících při vteřinovém záběru na strašlivého Juliána (či v trochu lepším případě na Sámera, říkejte si co chcete, ale i když ho nesnáším, určitě zpíval z kluků nejlíp...) k tomu už tak nějak patří. Dodnes mě šokuje, jak se těm dvěma holkám (o několik délek lepších než všichni ostatní) mohlo podařit dostat se až na vrchol, když o tom rozhodují ty malé nepřející závistivé čůzy. A šokuje mě to hlavně u Šárky, pže je to krásná holka... Aneta je nehezká (nic proti, Anet, jsi mi moc sympatická), takže u ní se to dá pochopit trochu líp. Jop, abych nezapomněl, Češi prý "dokázali", jak strašní jsou rasisti. Oni totiž tu nesympatickou můru Balogovou evidentně nevyhodili proto, že se chovala jak namyšlená pizda, ale proto, že je cikánka... Za mě ne, díky. 2. řada je za jednu hvězdičku. Pro Kláru Zaňkovou. Tady už byla "síla dvanáctek" o hodně patrnější, když ti skutečně dobří (Klára... mno, to je vlastně všechno...) vypadávali na úkor Petra Bendeho, Aliho Amiriho, Michala Hudčeka/Foreta... Jop, vyhrál Vlastík "nejsme rasisti" Horváth. Aspoň, že uměl zpívat. 3. řada taktéž za jednu hvězdu. Za Terezu Najdekrovou a Báru Zemanovou. Jedna z nich to měla vyhrát. Ale "síla dvanáctek" už teď byla moc silná... Pro Drdu byly ty dvanáctky, které se za sebe nestydí, a pro Spilku zase ty, které si myslí, že emooblečením a černými vlasy učesanými do ksichtu ze sebe udělají něco lepšího, než jsou ty ostatní. Nic víc, nic míň. Vzato kol a kolem, jediné dvě hvězdy, které tři ročníky superstar vyplodily, jsou pro mě Aneta se Šárkou z první řady. P.S. zaokrouhluji nahoru, tedy na tři hvězdy, protože znám osobně Aničku Dajdou. Chodila se mnou do školy. Tedy o ročník výš... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V první sérii malá bomba, které jsem propadl, obdivoval ji a soutěžícím pravidelně fandil. To, že to bylo v sedmnácti, kdy se člověk idolů chytá velmi snadno, byla věc druhá. Druhá série už o poznání méně vydařeně zopakovala prakticky totéž a třetí se zvedla díky trefným a pohotovým Marešovým bonmotům, ale celý základ už zůstal ve stádiu recyklace. I tak jsou tyhle vzpomínky pořád v příjemně nostalgickém duchu. Jakékoli další mutace či pokusy by ale šly v hodnocení až někam do sklepa. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

He, ve finále jich bylo 10-12 možná víc (fakt už si to přesně nepamatuji), člověk už si pomalu nevybaví jejich tváře natož jména (některé týpky a borkyně z Hvězdné pěchoty však mám před očima dodnes). Chudáci, bylo mi jich tak trochu líto, oni zato nemohli, ale Nova se z toho snažila udělat ještě show:-( Já se ale ptám, kolik jich vlastně nějakým zásadním způsobem ovlivnilo a obohatilo současné už takhle prohnilé dění v české pop kultuře, kterou stejně nemusím. K samotné (ne)odborné porotě i jejich dalšímu působení v obdobných projektech se raději vyjadřovat nebudu...Jedna za první sérii, která byla určitě "NEJ", a ta druhá asi za celý projekt, v té době to bylo jednoduše něco nového.. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, co jsem viděl. Viděl jsem asi tak půlku první řady (spíš od konce, kdy už se vybíralo jmenovitě). Nebudu se vymlouvat, že to bylo proto, že jsem maturoval (taky nebylo). Měl jsem prostě lepší věci na práci. A to stále mám. Další série jsem už málem ani neregistroval, že probíhají. Když na téhle stránce dáte několikrát refresh (F5), měl by se vám objevit můj obsah týhle pičičandičky (to jsem pochytil od přítelkyně tak veškeré stížnosti směrujte k ní :) Dal jsem tam tu nejdůležitější věc, která tu nikde nebyla. Seznam puboušů, co tam účinkovali. Mimochodem, to víte, že Dolínkův brácha se taky zařadil mezi benga? ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hudební soutěže mám rád. Tahle navíc vyvolávala vysokou vlnu emocí, alespoň v první řadě soutěže. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá a dala českému showbyznysu Anetu Langerovou, kterou já osobně neposlouchám, ale určitě je to kvalitní zpěvačka. S přibývajícími řadami úroveň klesala čím dál tím více. Suma sumárum tři hvězdičky....... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechutně obrovská komercializace a svou vtíravostí zprotivený fenomén, ale jako nápad to nebylo vůbec špatné, právě naopak v počátcích byl Česko hledá SuperStar vcelku zajímavý projekt, byť bylo odpočátku jasné, že jde jen o show pro diváky, než o profesionální výběr zpěváků (a pokud se běhěm soutěže nějaký talent skutečně našel, pak je to jen vedlejší, bonusový produkt). Bohužel s dalšími sériemi a příchodem reality show začalo člověku to neustálé servírování obyčejných lidí z ulice, jako je ta naše (myšleno s nadsázkou v masivních uvozovkách) lézt pěkně na nervy. Takové věci se rychle okoukají, rychle zprotiví a co čert nechtěl, nejsou ani nikdy včas ukončeny, ovšem stále si stojím za tím, že první série byla akceptovatelným zpestřením na televizních obrazovkách. 4/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

První řada byla nebál bych se říci v Česku trochu fenoménem. I já sem ji moc rád sledoval, protože přinesla něco nového a neokoukaného. S přibývajícími řadami už ale šla trochu kvalita dolu a začalo to být silně stereotypní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tuhle reality show jsem sice nesledoval systematicky, ale představuje svým způsobem vrchol svého žánru, soutěžící prostě něco musí umět a předvést. Za první řadu bych dal tři hvězdičky, to, co přišlo potom, byla už jen nastavovaná kaše. Celkový dojem: 40 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dobrá většina zdejších uživatelů to drsně hází do odpadu nebo dává velkorysou jednu hvězdu a vsadím svého papouška, že to přitom poctivě sledovali a řechtali se u těch podivínů z hvězdný pěchoty, dodnes sjíždějí videa s těmi nejlepšími exoty a ve finále měli svého favorita, kterému mačkali palce do modra. Jo, jo, dělat drsňáka na ČSFD, to chce pořádně scvrklý kuličky. Jistě, je to zrůdná komerční show, ale ruku na srdce, kdo se netěšil na další nášup (ne)talentů? Kdo se nebavil? Odpad? Ale no ták… ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z počátku celkem zajímavá, později čím dál tím slabší soutěž s nevýraznými rádoby zpěváky, která objevila nadějnou zpěvačku s nezaměnitelným hlasem a příjemně (folk)rockovým reperotárem, zcela vybočujícím z vod plytkého a furt stejného popu - Anetu Langerovou. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

První série SuperStar - jediná série, jejíž vítězku si někdo pamatuje a jejíž účastníci se dokázali nějakým způsobem zapracovat v tom našem honosném šoubyznysu. Možná za to ale zčásti vděčí faktu, že ještě nebyl tolik rozšířený intenet a armády virálních hvězd... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Šárka Vaňková jinak to nevidím... Tak ty časy jsou už dávno pryč. První řada stála za to a sledoval to skoro každý. Další už byly značně slabší. Nějakej Horváth a Drda mi můžou tak akorát víte co... Aspoň že se našla ta Aneta Langerová. ()

Reklama

Reklama