• GilEstel
    *****

    Pořady o vaření v českých televizích měly vždy otřesnou úroveň. Sledovat slintajícího Náhlovskýho s Novotnym v pořadu MY RÁDI JÍME nebo stejně tak Zbyňka Merunku mlaskajícího nad hrncem po té, co ho vyrazili ze zpravodajství na Nově, bylo utrpení. Proto jsem se pořadům o vaření vždy obloukem vyhýbal. Pohlreichův pořad ANO, ŠÉFE! se stal závanem svěžího vzduchu na televizních obrazovkách, stejně jako v zatuchlých restaurací a hospodách, které se štábem navštívili. Ten pořad měl úroveň. Konečně ho dělal člověk z oboru, který tomu opravdu rozuměl. Navíc vtipně a neotřele. Absolvoval jsem všechny díly a s chutí. Tenhle pořad zaslouží poděkování, za to, že trochu zvednul všeobecné povědomí o kultuře stravování v restauračních zařízeních. Zkrátka přijít do restaurace a dát si smažák s hranolkama už není totéž co dřív. Člověk už vybírá a cena není jediný kritérium. Jedině změna přístupu zákazníků může přinést pozitivní změně v tuzemské gastronomii. Hospody a restaurace se musí přizpůsobit požadavkům, a ty dlouhou dobu žádné nebyly. Tohle byla i průprava pro lidi, kteří svoje hospůdky vedou. Kdo má nějaký takový podnik, měl by pořad absolvovat povinně.(11.8.2011)

  • Jara.Cimrman.jr
    ****

    Drsných nadávajících kuchařů jsou plné hospody, ale Zdenda Pohlreich to alespoň myslí konstruktivně. Je s ním přitom docela slušná zábava a i když jsou jednotlivé díly v podstatě na jedno brdo, tak výrazně přispívají ke kvalitě stravování. Sám jsem se o tom mohl přesvědčit a jelikož jídlo je pro mne jedním z nejdůležitějších smyslů života, tak pevně doufám, že už mi nikde nezamění guláš s pětima za kapra na modro.(8.3.2014)

  • korbitch22
    odpad!

    jasně všichni se z pana pohlreicha třeba pohlserte:-)jako vyučenej kuchař moc dobře znám tyhle typy,hustej jak hráškovej krém,sprostej,nervózní,naprosto přesvědčenej o svoji pravdě.takovejhle debilů jsem za svojí praxi poznal mraky.není pochyb o tom,že je to určitě profesionál,bohužel stylem vydělávám si sto tisíc měsičně a víc.jeho megalomanské recepty se hodí tak do intercontinentálu a těch jeho vymazlenejch pětihvězdičkovejch že jo.von si přijede do restauračky,která je u vody,pro obyčejný lidi,vodáky a rodinky v kempech a ten vocas tam začne vyvyřovat špageta la mani fa bůh ví co vole,krevety a tyhle sračky.jak řikám profík to je,ale chová se jak debil a je už tak daleko za hranici normálních lidí,že naprosto nechápe potřeby obyčejného člověka,který si nevozí prdel v porsche a na ty jeho sračky pro takzvané gurmány není zvědavej.mimochodem dva recepty jsem zkusil,díky až budu chtít bezva znova nakrmit psa,koupim mu nějaký fajn granule. 7.3.2013: Právě sem četl článek, ve kterém tenhle imbecil mluví o české kuchyni jako o debilní a svíčkovou by prey zrušil....chcípni ty vylízanej kreténe! chcípni!(22.3.2010)

  • Vančura
    ****

    K prvnímu zhlédnutí tohoto pořadu jsem se dostal relativně velmi pozdě, a jsem příjemně překvapený jeho zábavností. Nikdy bych nevěřil, že se najde dost majitelů restaurací, kteří do toho půjdou, a vida, zřejmě stále není radno podceňovat sílu televize - podle všeho není problém v podstatě do libovolného formátu na způsob reality show najít vždy dostatek zoufalců, kteří jsou ochotní se ztrapnit před kamerou. V tomto případě je to ale asi ztrapnění veskrze užitečné, a Pohlreichovi nelze upřít, že je to mistr ve svém oboru, takže každá jeho rada skutečně nad zlato. Když koukám na fotky Pohlreicha z doby, kdy tento formát startoval, vidím, že celkem obstojně přibral, což mi přijde docela zajímavé. Měl jsem nějak za to, že doba, kdy každý kuchař musel být správný tlouštík, patří minulosti, a že člověk Pohlreichova typu bude mít vzorné BMI. Nu, asi to byl z mé strany poněkud neopodstatněný předpoklad. V každém případě vážně výborný a zábavný pořad! Snad jediné, co mi na něm vadí, je Pohlreichovo neustálé používání slova "vole". Vulgarismy v telce jako takové mi nevadí, ale toto je odporný zlozvyk, který by se ten člověk měl odnaučit, v mých očích ho to hodně degraduje.(14.4.2015)

  • Maemi
    **

    Pořad má velmi zajímavý nápad, který umožňuje lidem pomoci v jejich podnikání a divákům pobavit se při pohledu na to, jací lidé se vlastně do podnikání pouštějí a co dokáží zákazníkům předložit. Bohužel ale snad jako jediná mám problém s Pohlreichem. Pardon, ale kdo neumí mluvit spisovně a za každou větou říká „vole“, podle mě v televizi nemá co dělat.(8.11.2012)

  • - V devátém dílu páté série si Zdeňka Pohlreicha pozve majitel mostecké restaurace Marcel Oktábec, který si zahrál sedmiletého Julia Fučíka ve snímku Julek (1979). (Olík)

  • - První restaurace, která dosáhla na 3 hvězdy, byla restaurace, bar a gril People ve 2. díle 1. série. (DexMASTER094)

  • - Zpravidla první část pořadu podléhá kvůli hrubému vyjadřování silné cenzuře formou pípání a část druhá, která je vysílána po 22. hodině, je bez cenzury. (Zdroj: Wikipedia.org)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace