Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Emmerich je monstrózofil k pohledání. Kolosální destrukce a vtipné momenty jsou víceméně to jediné, co kdy uměl. Godzilla je stejně blbá od začátku až do konce (myslíte, že byste přeslechli stometrovou věc, když vám probíhá za zády?), herci spadají do kategorie guma a dějové schéma je prachsprostá kopírka o třídu lepšího Dne nezávislosti - rychlý nástup neznámého objektu gigantické velikosti, invaze, demolice, první pokusy o boj... a stejně jako ve Dni nezávislosti v době nečinnosti gigantických talířů nastoupily roje emzáckých stíhaček, tak i tady Godzillu dočasně zastupují smečky jejích mláďat. Roztomilé. Monstrozita filmu se dotkla také stopáže filmu, která je hrubě přetažená. Kladem zůstávají triky, něco vtipných okamžiků a závěrečná honička. Jen ta poslední scéna filmu má naivně béčkový kukuč a je až strašidelně sprostá. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Devlin, Roland Emmerich .. Ani ne tak Godzilla (to jen aby se to dobře prodalo), ale radioaktivitou zmutovaná ještěrka se zde skutečně předvádí a docela efektivně demoluje (jak jinak než) New York a dává zabrat celé slavné US Army:-). Ale když se do hry vloží Jean Reno.. Povedenou akcí a triky našlapaný blockbuster postavený na neobjevným, slaboučkým (pro tuhle kategorii však standardním) příběhu. Co naplat, je to béčko, kde zábava a nadsázka je vidět na každém obřím kroku. Po přečtení několika okolních komentářů musím za sebe konstatovat, že jsem se příjemně bavil a to hlavně proto, že mě jméno Roland Emmerich a jeho tvorba (až na výjimky) nijak neodrazuje a třeba Independence Day mám skutečně rád se vším všudy!! Jak vidím, spousta lidí tohle nechápe a nesnáší.. 65%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Emmerich je megaloman a musím přiznat, že na jeho ničení, naší matičky země se dívám poměrně rád. Obvykle se totiž jedná o USA (velice uspokojující) konkrétněji pak New York, kterým tentokrát nechal prohnat známého japonského ještěra. Nicméně k čemu je všechno to ničení a uchvatné triky, když snímek nepřinse nic nového. Nick Tatopoulos jako by vypadl z oka Danielu Jacksonovi ze Emmerichova předchozího počinu HVĚZDNÁ BRÁNA a najdeme tady dokonce i O'Neilla, sice je už suspendovaný na seržanta, ale asi jste pochopili na co narážím. No stejně tak je to s celým příběhem, na který se sice příjemně dívá, ale jede stále a jenom podle přesně zaběhlých kolejí, které jsme viděli už miliónkrát. GODZILLA je tak díky vynikajícím trikům a Jeanu Renovi, odpočinkový film ve kterém vidíme další z mnoha Emmerichový způsobů "Jak zničit ameriku". Nic víc, nic míň. No a konec? Jsem upřímně zvědavý jestli se někdo někdy nechá zlákat ke GODZILLE 2. Taková příležitost se přece musí chytit za pačesy. Nebo raději ne? ;) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Všechno, co u Dne nezávislosti fungovalo, tady nefunguje. Je to krok zpátky snad ve všech směrech a vedle sexy a nadupaného konkurenčního Armageddonu slušný trapas. Nesympatické postavy, nefunkční obsazení, trapný humor a triky jsou místy jako od Asylumu - Emmerich věděl, proč celý film odehrál za deště nebo v noci, popř. to zkombinoval. A závěrečná hra na schovávanou s godizillími mláďaty v Madison Square garden by chtěla zkrátit na polovinu. Snaha svézt se na úspěchu Juráče jen přispěla k pochování dinosaurů ve filmu zpátky pod zem, což už rok před tím zvládl Spielberg s mizerným Ztraceným světem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dávám téměř plné hodnocení pouze za efekty a zvuk. Jinak jde samozřejmě o sračku největšího kalibru. Velkou sračku. Hloupost zde nezná mezí. Nejhloupější film, jaký jsem kdy viděl. A to prosím mám poctivě odkoukanou celou čtvrthodinu z Rodinných Pout. I přes neuvěřitelnou hloupost jsem se bavil. Ano, lví podíl na tom má Jean Reno, který je kouzelný. Hvězdy tedy za efekty a zvuk, a sympatickou Mariu Pitillo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Roland Emmerich se podělil o svůj nejtrapnější zážitek: „Byl jsem v Japonsku, abych předvedl majitelům autorských práv svou novou Godzillu. Než jsem odprezentoval, přivedli mě ke studiu Toho a tam stála její socha mající kolem krku nápis ‚Pane Emmerichu, jsem připravena na Vaše tzv. natáčení.‘“ (Karlos80)
  • Jedna stíhačka F/A-18 Hornet nese dohromady 4 střely – 2 AMRAAM a 2 protilodní AGM-84 Harpoon, ale tři „Sršni“ jich vystřelí celkem 14, což pochopitelně nesouhlasí. (Mr.Hudson)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama