Reklama

Reklama

Šílený Max, pronásledovaný svou pohnutou minulostí, je přesvědčen, že jediný způsob jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí elitní Imperator Furiosa. Citadelu, odkud prchají, tyranizuje Immortan Joe, kterému kdosi odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce svolá všechny své gangy a ve vysokooktanové silniční válce nemilosrdně pronásleduje prchající rebely. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 428)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Mad Max: Fury Road je akční jízda jak se patří. Od začátku má skvělý náboj a akce není málo. Vizuální stránka se povedla a postapokalyptické prostředí je zvládnuté na jedničku. Tom Hardy v roli Maxe je bezchybný. Ze začátku jsem si ho nedokázal představit, jelikož Gibson nasadil laťku hodně vysoko. Nečekal jsem, že by mohl tento díl překonat druhý díl, ale povedlo se. Čekal jsem akční nářez, ale že bude od první minuty a nedá vám vydechnout po celou délku, to fakt ne. Naprostá spokojenost se vším, protože vše je zpracované zajímavě, hlavně auta a postavy .. 9/10 = 95% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Absolutní nadšení. Po celou dobu projekce jsem napětím nedýchal. Akce naprosto přehledně propracovaná, fantastická kamera, výborný herecký casting, dokonalá Charlize Theron a naprosto perfektní zakomponování feministické roviny, která vůbec není křečovitá, ale má důležitý smysl; jinými slovy - hlavním hybatelem celého filmu není Tom Hardy, ale právě Charlize Theron. Oběma navíc skvostně sekunduje jako vždy vynikající Nicholas Hoult. Chci to vidět v IMAXu, to bych byl blahem bez sebe. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který má v názvu šílený, se asi nedá očekávat nic jiného, než čiré šílenství. Avšak ani mi nepřišel šílený Max, jakožto všichni okolo. A tak vám nějak vůbec nevím co si o tom filmu mám myslet. Trailer mi přišel příšerný, takže jsem z toho měla dost obavy. Výsledek pak...nebyl tak hrozný jak jsem čekala (což ale asi není třeba brát jako kompliment). Akce tam byla spousta, navíc to mělo (jen) dvě hodiny, takže ne, nenudila jsem se. Ale půlku filmu jsem neměla nejmenší tušení, co se děje. Přišlo mi, že se někdo zhulil a pak psal scénář. Neznám původního Maxe a tomuhle bych se taky obloukem vyhnula, kdyby to nebylo nominované na Oscary, ale pointa zůstává, že mi přišlo, že valná většina konverzací nedává žádný smysl. Postavy jen tak náhodně vykřikovaly slova, která dohromady nedávaly smysl a výsledkem byla pak spousta vět, které jsem nikdy nemyslela, že uslyším. Příběh jako takový prostě nebyl. Spousta hnusných chlápků akorát tam a zpátky honila Charlize Theron & spol. Kdo byl kdo a proč je honili, to už zůstává ve hvězdách. Ze začátku to ještě bylo jasný, ale pak se tam nějak namnožili a to byl konec. Navíc byli všichni tak hnusní, že jsem ani nepoznala, kdo je kdo, přišlo mi, že to všechno hraje jeden herec. O hereckých výkonech jako takových se navíc nedá vůbec mluvit. Zdá se, že někdo teda vytvořil příběh bez pointy, kde se jen dvě hodiny budou lidi honit v autech a střílet po sobě a všichni se z toho můžou zblázdnit, jak parádní to bylo. Smutné je, že takovýhle film je nominovaný na Oscara. Ještě smutnější pak je, že z těch hrůz co tam letos jsou bych ho zařadila mezi ty "snesitelnější". Faktem zůstává, že na takovýhle film asi jen tak nezapomenu. 3* (hvězdička za ten feministický nádech, druhá za toho s tou kytarou, to bylo jediné co mě vyloženě pobavilo). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak to bola k*rva zbesilá jazda! Svojou zbesilosťou strčila do vačku aj celú sériu Fast&Furious! Ak by však trvala o 20-30 minút kratšie, dal by som aj piatu hviezdu, pretože dve hodiny na čisto akčnú záležitosť, ktorej dejová linka spočíva v jazde z bodu A do bodu B (a povedal by som aj kam sa z bodu B presunie, ale nechcem spoilerovať), je na môj osobný vkus príliš. Ale inak vážne fantázia, špičkové efekty, kvalitne prepracované akčné sekvencie (čiže v podstate 80% filmu) a taktiež skvelí Hardy a Charlize Theron. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Až se na to budu dívat podesáté, tak ten komentář stejně nedopíšu, protože nebudu mět dost.... Neskutečný nářez, kvůli kterýmu brzo vykopnu jeden z hororů z nejoblíbenějších filmů, a zasadím tam Maxovo šílený dystrakšn derby. 100% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Milller! Milller! Milller! A teď všichni! Těžko vůbec uvěřit vzniku něčeho takového, co je ze 2/3 nápaditá, brutální, kinetická, špinavá, akční honička v bláznivé postapokalyptické budoucnosti... No ale každopádně takhle přesně vypadá mokrej sen každýho pořádnýho filmovýho fandy, aniž o o tom doteď věděl! Jdu znova snít! 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před Georgem Millerem, protože jen málo režisérských sedmdesátníků zvládne ukočírovat tak poctivou žánrovku. Více než "Mad Max" by se hodil název "Fury Furiosa", ale koho to ve finále zajímá. Nadupaná akce, kulervoucí hudba a trailer výjimečně nezkresluje ani nekecá - přesně tak ten film totiž vypadá. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Doslova monstrózně-ultimátní podívaná, jenž zaručeně rozburácí všechna kina či domovy. Volné pokračování Mad Maxe se ukazuje v plné síle a nejen, že vyrazí dech nezapomenutelnou akcí a okamžitě zaujme perfektními kostýmy, ale i prožene mráz po zádech z fascinujících záběrů či šíleně rozbuší srdce díky famózní hudbě. Hlavní herci dodávají snímku to pravé charisma a zajímavé filtry či lokace to vše krásně podtrhují. [90%] | Kino | 4. ČSFD FV ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Škoda že boje o ropu a ženské na Blízkém východě nevypadají taky takto. Jo kdyby ti mrdlí sebevražední muslimové měli trochu punkovější buňky v těle a uměli taky takhle hrát na plamenometné kytary, sledování zpráv by v posledních deseti letech byla hned mnohem větší zábava, kdyby se tam ve svém závodním ježkobagru naháněl Saddám Hustosatan s Usámou Smrťopyjem. Mad Max je tak dokonalá post-apo Carmageddon krasojízda, že vás to rozpláče štěstím. Nejlepší film dekády. A nejlepší akční film od Matrixu. 10/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálna dokonalosť, ktorá viac než len vyvažuje prakticky neexistujúci príbeh (niečo tu ale je) a chudobné dialógy. Veľkým pozitívom je perfektne vymyslený svet s originálnym náboženstvom, kde sa miesia prvky antiky, stredoveku aj futuristickej postapo vízie. Všetko, vrátane mytológie a charakterov postáv, tu má na svedomí prostredie - prašné a vyprahnuté až na kosť. Je preto pochopiteľné, že ľuďom tu nie je moc do reči. V porovnaní so staršou trilógiou šialený Max, je tu hlavná postava výrazne charakterovo potlačená. Divák sa o nej čo-to dozvie len z občasných kratučkých flashbackov, navyše v porovnaní s Furiosou sa zdá byť len vedľajšou postavou. Na to všetko však človek zabudne, pretože hneď od začiatku nastúpi tak zbesilá akcia, akú som snáď ešte vo filme ani nevidel. Šialené tempo kadencie šialených akčných nápadov dovolí vydýchnuť iba pár krát a aj to len na malú chvíľu. Do toho vyhráva šialená rocková muzika v podaní šialeného rockera s ohnivou gitarou, ktorého zjav pôsobí tak bizarne až je to zaujímavé. Proste snímok má svoj originálny štýl, ktorý dáva do popredia to, čo u akčného filmu má aj v popredí byť - akciu, navyše dokonale audiovizuálne spracovanú. O samotnom posolstve a význame snímku pomlčím, na to nech si každý urobí názor sám. 85/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Podezřívám Millera z toho, že těch 30 let, co byla značka mrtvá, sepisoval veškeré nápady co měl na pokračování, vzal zakázky jako Babe a Happy Feet a pak si splnil sen. Spousta promyšlených akčních scén, motorových vozidel, kostýmů a jednoduchý, ale účelný příběh. Mad Max aneb Cesta tam a zase zpátky drtí konkurenční akční blockbustery hned v první půlce a vytírá si s nimi jednoznačně prdel (sršni, bouře, bitka s řetězi, kaňon). Pořádný akční nášup a šílená zběsilost - jedinečný úkaz v dnešní přetechnizované uhlazené době jedniček a nul. No a Tom Hardy s Charlize Theron samozřejmě boží! [Přesná stopáž: 120 min] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Samoučelná akční jízda.Scénář není žadný.Putování z bodu A do bodu B a pak následně do bodu A.Nedá se tomu upřít pár vydařených scén,ale co mě sralo nejvíc byla kamera.Někdy excelentní a jindy úplně na hovno.Střídalo se to jak na houpačce.Navíc většina akce je šíleně(chaoticky) sestříhaná.Herci byli vybraní dobře.S tím problém nemám.A emoce?Žádný.Teda aspoň na mě to nefungovalo a bylo mi úplně jedno jak to dopadne a kdo přežije.Chudáci herci-chápu,že bez scénáře ze sebe ani víc vyždímat nemohli.Pro mě je to taková vytuněná Kobra 11 akorát místo silnic tu máme rozlehlé pláně a místo Simíra je tady Max(bráno s velkým nadhledem)A nenechte se zmást o Maxovi to až tak není.Charlize Theron převálcovala Hardyho a strhla si film na svou stranu a řekl bych,že je to spíše o ní.Tím neříkám,že by mi Hardy vadil.Zvažoval jsem jestli 2 nebo 3 hvězdy,ale 3 dávám filmům na které se klidně podívám znovu,ale tohle není případ novýho Maxe.To si radši sjedu znovu starou trilogii.Milovníci akce si určitě přijdou na své,protože akcí je to fakt nabitý,ale mě to prostě nestačí.Absence nějakého příběhu tomuto filmu prostě podráží nohy.Krásně to vystihl uživatel Psema-odtažitý a bez čehokoliv, co by nebylo pro atrakci.Název nám v jedné věci nelže.Zběsilá cesta to opravdu je ale totalně dějově vyprahlá. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

WoW, další holywoodský nářez. Bum, střih, bum, střih, prásk, střih, prásk, střih, prásk, prásk, bum. Jo, taky nestoudně primitivní příběh, zkopírovaný přes tisíckrát omílanou zámořskou šablonu a klasicky směšné umělé emoce natlačené v posledních možných chvílích, aby se neřeklo a nakonec ještě super prásk a...super bum! Prostě 163. nejoblíbenější film na českém filmovém webu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Shlédnuto v kině ve 3D s českými titulky díky CSFD projekci. Tak jsem se po nějaké době opět dostal na projekci. Samostatně bych na film asi nešel, moc mě podle traileru nelákal. Předpokládal jsem, že to bude přeakčnělá záležitost na kterou se hned zapomene. No, jsem ale rád, že tomu bylo jinak. Výsledně z toho tedy nezachycuji nějaký kasovní trhák, ale vydařený snímek to určitě celkově je. Největším kladem filmu, na kterém to především stojí je akce. A to (jak už napovídá název) zběsilá. Máme tu několik akčních sekvencích a to strašně dlouhých, skvěle natočených (i 3D mi překvapivě zde sedlo), velkolepých a občas i nápaditých. Celá ta akce je perfektně ozvučena. Jednak dynamickou hudbou a i jinými aspekty. Jako šílenci, kteří ve filmu bubnují na bubny či už střelený kytarista. Ano, je to trochu ujeté, ale furt si to drží nějakou tu rozumnou mezi. Množství přestřelek, výbuchů a podobně. Pár menších šarvátek se spíše dočkáme až na konci. Hlavní hrdina se začne prát a bude mít bližší kontakt s protivníky až později. V průběhu snímku většinou řídí vůz nebo je v něm. Mnozí si tu stěžují na ženské obsazení. Mě vůbec nepřekážely. Tom Hardy to zahrál obstojně, tvůrci mu teda nedali moc prostoru, aby se projevil. Příběh to snad ani nemělo a to byla chyba. Kdyby byl a dobře by ho zpracovali, tak bych neváhal s plným počtem hvězd. Ještě větší brutalitu, víc krve, nějaké lepší ruční zabití ze strany hlavního hrdiny – to také mohli vylepšit. Přesto jsem ale spokojen. Prostředí je dobré, atmosféra celkem funguje, takže už asi není co dodávat. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Musím si připomenout starší filmy. Některé věci mi tu opravdu hodně sedly, některé opravdu hodně nasraly. Ale... na tomhle filmu pracoval stále stejný člověk, takže pokud už není senilní (a to si myslím že ne) tak mi nezbývá, než si připomenout starého MAXE abych mohl napsat alespoň trošku rozumný koment k tomuto (z mého pohledu dosti rozporuplného) filmu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný akční nářez, obzvláště v dnešní době. Mnozí se při prvních zmínkách o novém Maxovi ušklíbali, ale trailery první pochyby vyvrátily a finální majstrštyk dílo dokonal. Ještě nikdy se mi nestalo, abych si po hotovém překladu pustil film ze záměrně nevalné pracovní kopie ještě jednou. Prozatím film roku a bude hodně těžké jej překonat. Kdo můžete, běžte do kina. Tyto vizuální orgie vám nějaký monitor rozhodně nevynahradí... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ustupte, jen ustupte, nebuď prašná cestičko, švarný Mad Max teď tebou jede a chce neznalému divákovi představit bizarní svět maličko. Není třeba se příliš obtěžovat s nějakým představováním post-apokalyptického světa plného ultra bizarních postav, usoudil autor projektu George Miller. Nejlepší bude, když diváka vhodím přímo do té vřavy a on si to nějak přebere. Potíž je v tom slovíčku NĚJAK. On totiž divák ten film nemusí vůbec pobrat. Dejme tomu, že tady máme jiného (Mad) Maxe, než jakým svého času býval Mel Gibson. Tom Hardy pojal svého Maxe jako drsného dobrodruha, který toho moc nenamluví, nejí, spí jen když mu to okolnosti dovolí a souložit nemá s kým. Tedy mohl by, to zase jo, poněvadž se shodou okolností dostane do společnosti šesti žen. Široko daleko je to samý primitiv, a tak se ženské osádce cisterny hodí jeden kultivovanější vazoun, od něhož žádné potencionální nebezpečí nehrozí. A až se zbaví toho "náhubku" na obličeji a řetězů, bude z něj docela fajn chlap. A co teprve, až převeze ohroženou skupinku dívek a žen do oázy bezpečí. To mu každá skočí kolem krku. Blbé je akorát to, že nedoveze úplně všechny. Zařve ta nejtěhotnější z nich. Nechtějte po mně, abych nějak barvitě líčil děj filmu. Předně jsem ho ne úplně po všech stránkách pochopil. To víte, jsem jen prostý muž, a když na mě George Miller vybalil svůj příběh scenáristicky modulovaný do bizarnosti na druhou, nebyl jsem připravený pojmout hned naráz takovou porci agresivity, uřvanosti a surrealistické bizarnosti. Koncept z původního Mad Maxe zůstal v podstatě zachován. Došlo na značný remaster akčních scén. Na úvodní akční půlhodince jsem neshledal nic až tak poutavého. To lepší z filmu přišlo až s příchodem Charlize Theron a jejích chovanek. Btw, Charlize byla s oholenou hlavou a pahýlem ruky hnusná, jak už dlouho ne. Po zběsilém rozjezdu film pomalu a jistě dostával fazonu. Nijak extra dobrou, ale rozhodně extrémně vykolejenou, a to tak, že neexistuje nic jiného než nad filmem zůstat paf, jak blbý, případně dobrý byl. Pravda, mě moc neuchvátil. Nedokázal jsem mu přijít na chuť. Miller není zrovna dobrý vypravěč, ale v akčních scénách si to vynahradil. Sice nebyly všechny maximálně soudržné, někdy mně vadil střih nebo jejich podivné zrychlení, ale invenčnost měly (téměř) mistrovskou. U mě film body posbíral hlavně za akční složku. Příběh mě nebavil. Práce s herci dost dobrá. I taková polena, jakými jsou Nicholas Hoult a Rosie Huntington-Whiteley, složili hereckou maturitu. Tempo filmu je nastavené zdatně. Z něho film vypadne jen jednou, asi půlhodinu před koncem se film zdržel na jakési meditační píčovině, ale pak se zase vrátil ke své zběsilosti v kvalitní finálové mele, vřavě a šílenosti. I přes svoje klady v tempu, akčnosti a hereckých výkonech, mě film víc nudil než bavil. Nepronikl ke mně třeba už tím, že nebylo komu moc fandit . Samozřejmě, že se jedná o nejlepší film veterána George Millera, ale jeho reboot na mě zanechal vlažný dojem, neboť k dobrému filmu patří i dobrá a strhující story a o tu se nový Mad Max právě opřít nemohl. Z oživeného Mad Maxe jsem měl v podstatě úplně stejný požitek jako z původní trilogie. Podstatný rozdíl byl v technickém zpracování, které se s původní trilogií nedá srovnávat. Příběhově to však vázlo. A to velmi. Tenhle film byl MAD, ale rozhodně ne MAX. 60% () (méně) (více)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Reklama

Reklama