Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (921)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející akčnák o hezkém malém klukovi, který zničí, na co přijde... kolo, loď, letadlo, hrobku apod. A celkem mu to i slušelo, pekáč buchet, bicáky, véčko,.. zřejmě slušný oddíl na chlapce s 50kg :o) Každopádně nejdůležitější zápletka nebyla dořešena (možná pootevřená vrátka pro druhý díl?) ... vyhrála těch 600 liber? :o) Ale teď vážně.. Na nový Tomb Raider se hezky dívá, ale nedokážu se rozhodnout, jestli se bere moc vážně, nebo si na to jen hraje. U podobných filmů mám radši, když jsou přehnaný a je to jejich záměr.. Alicii mám ráda, ale v té roli mi taky úplně nesedělala, nicméně si zaslouží můj obdiv. Celkově mě film nijak neohromil, jenže já nejsem náročný divák, takže se mile ráda podívám znovu a budu se těšit na pokračování :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zneužila jste ožralýho námořníka." Lu Renovo přivítání na lodi mě rozesmálo, scény v zastavárně mě pobavily a hon na rychlou a hloupou lišku mne uspokojil dostatkem adrenalinu, ale na ostrově mě to už trošku přestávalo bavit. Zběsilá lukostřelkyně v přiléhavém nátělníku se sice snažila, abych se měl na co dívat, což jsem samozřejmě přivítal, ale bát jsem se o ni nedokázal. A to často visela na prstících levé ruky. Pak už zamínku stojí pouze zlé oči pana Vogela, kterého jsem měl chuť přitlouct za koule ke stropu, ale neudělal jsem to, protože by se mu to patrně líbilo. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No tak ježišmarjá, dvě hodiny koukat na Alici musí bavit i holky, natož pak mě! On si pak rejža nemusí moc lámat hlavu s efektama, když všichni stejně čučej akorát na efekt Vikander. Pojďme rychle udělat další díl, kde už nebude tak dlouhá předehra a půjde se hned na věc. Pasáž na ostrově byla totiž tak zábavná, že třeba taková Wonder Woman by měla okamžitě vrátit kostým a jít dělat Laře sekretářku. (Banff, Kanada) ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Perfektná Lara,Ja týmto dobrodružným fantasy akčákom proste nedokážem odolať.Pôvabná krehká Alicia na sebe statočne zamakala a výsledkom je okrem jej perfektnej kondičky a dokonalého tela predovšetkým skvelá ,,podívaná".Pre mňa je táto nová Lara niekoľkonásobne lepšia,stráviteľnejšia a efektnejšia,než tá v podaní Angeliny,pri ktorej som sa skôr smiala než si od napätia kúsala do pery.Škoda len,že Himikó nedostala šancu sa prejaviť,aspoň na pár minút ožiť,alebo aspoň nejak priamo zasiahnuť do deja.Dúfam,že sa čoskoro dočkám pokračovania. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohodička. Hlavním hrdinou je sice žena, větší koule každopádně film mít mohl - noha na plynu a větší míra špinavého "nesersestim" trochu chyběj, stejně jako šance, že byste si na film za týden vzpomněli. Jinak moc pěkně nasnímané prznění hrobek, na nějž se Alicia fyzicky skvěle připravila (jo, konečně jednou nevypadá akční hrdina v akčních scénách nepatřičně) a Goggins se asi ani připravovat nemusel, páč skvěle záporákuje už jen tím, jak vypadá. Poslední scéna mňamka pro gamery, dík. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • V roce 2007 koupila společnost Warner Bros. Pictures filmová práva na „Tomb Raidera“ od Paramount Pictures (čtyři roky poté, co Angelina Jolie odstoupila z role Lary Croft po druhém filmu) a v roce 2009 koupila polovinu práv také společnost Metro-Goldwyn-Mayer. V roce 2011 získala práva na natočení filmu také společnost GK Films s tím, že film bude distribuovat buď MGM, nebo Warner Bros. (Varan)
  • Natáčelo se v Jižní Africe a Velké Británii. Natáčení probíhalo od 23. ledna do 9. června 2017. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama